Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Ζύμες arrow Ζύμη για τυροπιτάκια και μηλοπιτάκια
Ζύμη για τυροπιτάκια και μηλοπιτάκια Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 6
Έχει υποβληθεί από al1975   
Τετάρτη, 07/11/07
Υλικά:
  • 1 κρασοπότηρο ρετσίνα
  • 1 κρασοπότηρο αραβοσιτέλαιο
  • αλεύρι φαρίνα κόκκινη
  • αλάτι
  • ζάχαρη

Μείγμα για τυροπιτάκια:

  • 1/2 kg φέτα
  • 2 μικρά αυγά
  • λίγο κολοκύθι τριμμένο

Μέιγμα για μηλοπιτάκια:

  • δύο  μέτρια μαλακά μήλα
  • ζάχαρη 2 κουταλιές ( αυξομειώνετε ανάλογα)
  • 1/2 κούπα σταφίδες ξανθές
  • κανέλα
  • προαιρετικά  2 κουταλιές καρύδι τριμμένο
  • 2 κουταλιές φρυγανιά
  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση : 

Εκτέλεση ζύμης
Ανακατεύουμε τηρετσίνα και το λάδι προσθέτοντας αλέυρι τόσο όσο να έχουμε μια ζύμη μαλακιά.Αν κάνουμε τυροπιτάκια βάζουμε 1-2 πρέζες αλάτι, αν κάνουμε μηλοπιτάκια βάζουμε 1-2 κουτάλιές ζάχαρη. θα έχουμε μια ζύμη λαδερή μαλακιά που θα μας δυσκολεύει λίγο να την ανοίξουμε.

Τυροπιτάκια:

Ανακατεύουμε το τυρί με τα αυγά και το κολοκύθι.
Κόβουμε κομμάτια ζύμης στρογγυλά και τα ανοίγουμε σε μικρό πιτάκι με το χέρι μας.
Το γεμίζουμε με ένα κουταλάκι γέμιση και τι κλείνουμε. Ψήνουμε στους 200 μέχρι να ροδίσουν.

Μηλοπιτάκια:

Τρίβουμε το μήλο και το ανακατεύουμε με όλα τα υλικά.Γεμίζουμε και ψήνουμε όπως τα τυροπιτάκια.Μόλις ψηθούν τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη καλά.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (16) | Εμφανίσεις: 20680
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (7)
1. 07-11-2007 22:06
 
Αγγελικούλα εγώ θέλω να τα δοκιμάσω από τα χεράκια σου για να σου πω τη γνώμη μου. Περιμένουμε λοιπόν την πρόσκληση. :grin
 
sgr
2. 07-11-2007 22:16
 
Ναι βρε Αγγελική απο τα χεράκια σου γιατι αν τα φτιάξω εγώ θα γίνουν πάλι για το γήπεδο :sigh !
 
vago
3. 08-11-2007 06:40
 
Αγγελική, ψήνεις τη γέμιση ή τη βάζεις ωμή στο μηλοπιτάκια. 
Το αποτέλεσμα στην ζύμη είναι τριφτό ή κάτι άλλο;
 
Lia_P
4. 08-11-2007 08:50
 
Να μην βάλω συνταγή, κατευθείαν να με αγγαρέψετε!Κοπιάστε απο δω να σας φιλέψω μηλοπιτάκια που έχω φέρει στη δουλειά να κεράσω. 
Λία η ζύμη μόλις βγεί είναι τραγανή, αλλά μετά μαλακώνει λιγάκι.Τη γέμιση την βάζουμε πάντα ωμή. 
Είναι μία ζύμη που γίνεται εύκολα και με υλικά που υπάρχουν πάντα στο σπίτι
 
al1975
5. 08-11-2007 16:39
 
Χρόνια Πολλά, με υγεία. Νάσαι πάντα χαρούμενη και γλυκειά.
 
Nena
6. 08-11-2007 16:41
 
Σε ευχαριστώ πολύ Νένα μου να είσαι καλά!!! :zzz :zzz :zzz
 
al1975
7. 05-03-2008 11:45
 
Το πρωί, έφτιαξα βιαστικά τη ζύμη για τυροπιτάκια, αλλά έκανα κάποιες τροποποιήσεις, γιατί δεν την έβρισκα γραμμένη.. Άκου, λοιπόν, αντί για αραβοσιτέλαιο, έβαλα βούτυρο president, κι αντί για φαρίνα κόκκινη, έβαλα απεύρι για όλες τις χρήσεις. Δεν προσέθεσα bakin powder. Τελικά, το ζυμάρι βγήκε κανονικό, το έβαλα στο ψυγείο, για να το χρησιμοποιήσω το απόγευμα. Να προχωρήσω, λες, ή να του δώσω πόδι; :roll
 
aalexandrop

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 14/02/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός