Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Κατσικάκι στο φούρνο με ρύζι και βότανα
Κατσικάκι στο φούρνο με ρύζι και βότανα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 5
Έχει υποβληθεί από MANOLIA   
Σάββατο, 10/11/07
Υλικά :
  • 1 1/2 κιλό κατσικάκι μπούτι .
  • 400 γρ. ρύζι καρολίνα (καλά πλυμένο).
  • περίπου απο 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, άνηθο.
  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα.
  • 1 χούφτα φυλλαράκια δυόσμο.
  • 1 χούφτα μάραθο (προαιρετικά.Εγώ βάζω απο όλα αν υπάρχουν)
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο (λιγότερο γι΄αυτούς που κάνουν δίαιτα. ΑΥΤΟΙ ΧΑΝΟΥΝ!!).
  • νερό 1000 γρ ή αν το μετρήσατε με φλιτζάνες , στις 2 φλιτζ. ρύζι βάζουμε 5 1/2-6
  • φλιτζ ζωμό απο το κρέας που βράσαμε.
  • κόκκινο πιπέρι γλυκό.
  • αλάτι ,πιπέρι μαύρο
Παρασκευή :

Βάζουμε το κρέας κομμένο σε μερίδες σε νερό αλατισμένο και το βράζουμε, οχι πολύ γιατί θα ψηθεί και στο φούρνο με το ρύζι.Κρατάμε το ζουμί και το μετράμε ανάλογα με το ρύζι που θα βάλουμε.
Οταν τελειώσει το βράσιμο βάζουμε το κρέας στο ταψί ραντίζουμε με λίγο λάδι (έτσι για να του ευχηθούμε καλό ψήσιμό) μαύρο πιπέρι και πάπρικα και το βάζουμε στο φούρνο να πάρει λίγο χρώμα, μπρονζέ ανοιχτό όχι σκούρο.Θα ξεραθεί και είναι κρίμα να φάμε μόνο το ρύζι.
Ψιλοκόβουμε όλα τα μυρωδικά μας και τα σωτάρουμε σε λάδι να μαραθούν.Οταν γίνει κι αυτό ρίχνουμε το μετρημένο ζουμί αν δεν φτάσει συμπληρώνουμε με νερό και τα βράζουμε κανένα δεκάλεπτο για να βράσουν. Γυρνάμε στο κατσικάκι μας .
Αν ρόδισε το κρέας το βγάζουμε απο το φούρνο.Ρίχνουμε το ρύζι γύρω απο το κρέας και απο πάνω το ζουμί με τα μυρωδικά περιχύνουμε με το λάδι που περίσσεψε ή όσο θέλουμε,το ρύζι αυτό το θέλει όμως το λαδάκι του.Το βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς πάνω κάτω αντίσταση μέχρι να γίνει το ρύζι ή πολύ ελαφρώς να κάνει λίγη τραγανή κρούστα απο πάνω.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 17395
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 27/03/10 )