Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Τεχνικές arrow Ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού
Ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από MANOLIA   
Σάββατο, 10/11/07

063_400

 

 

Πλένουμε πολύ καλά τα φρούτα μας.
Τα ξύνουμε και τα βάζουμε μέσα σε βάζο μικρό π.χ απο μαρμελάδα.Ρίχουμε 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και γεμίζουμε το βάζο μέχρι πάνω σχεδόν με κονιάκ.

 

 Το βαζουμε στο ψυγείο και το κρατάμε εκεί (μέχρι να μας τελειώσει και να κάνουμε άλλο). Ανα τακτά διαστήματα το κουνάμε.Να θυμάστε ότι το κονιάκ πρέπει να σκεπάζει το ξύσμα.Εγώ έχω ακόμα απο το ξύσμα που έφτιαξα πέρσυ το χειμώνα.

Με έχει ξελασπώσει πολλές φορές!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 12376
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (7)
1. 11-11-2007 11:52
 
MANOLIA, όταν θέλεις να χρησιμοποιήσεις το ξύσμα, το στραγγίζεις από το μείγμα ή χρησιμοποιείς και το υγρό που είναι μέσα το ξύσμα; Πώς είναι η γεύση; Έχει επηρεαστεί από τη ζάχαρη και το κονιάκ; Το άρωμα είναι σαν του φρέσκου; Πού το χρησιμοποιείς εσύ; 
Πάντως η πρότασή σου είναι εκπληκτική και γι αυτό και ζητώ περαιτέρω εξηγήσεις  
Όλο απορίες είμαι σήμερα... :grin
 
Lia_P
2. 11-11-2007 19:03
 
Λια Π δεν το στραγγίζω το βάζω όπως είναι .Δεν υπάρχουν νόμοι και όρια σε αυτή την συνταγή.Μπορείς να κάνεις και να το χρησιμοποιήσεις όπως θέλεις.Εγώ το βάζω όπως είναι με το κονιάκ..Το βάζω όπου υπάρχει στη συνταγή για γλυκό ξύσμα κανονικό.Εχει πάρει το κονιάκ το άρωμα του και είναι τέλειο.Η ζάχαρη είναι και αυτό ένα είδος συντηριτικού.Δεν μπορώ να πώ οτι έχει μεγάλη διαφορά απο το φρέσκο, και είναι πάντα έτοιμο σε ότι το χρειαστώ :grin Αν δεν σε κάλυψα εδώ είμαι ρώτα.... :zzz
 
MANOLIA
3. 12-11-2007 22:50
 
Μπορεισ ακομα πιο απλα να βαλεισ το ξυσμα σ,ενα σακουλακι και στη καταψυξη κι οποτε χρειαζεσαι βγαζεισ και χρησιμοποιεισ οσο θελεισ!
 
SOULAPAPAF
4. 03-04-2008 21:58
 
και εγώ το ξύσμα το βάζω σε σακουλάκι στην κατάψυξη και ειδικά του νερατζιού . Θα δοκιμάσω και τη δική σου μέθοδο .  
ευχαριστούμε
 
florax
5. 21-04-2008 23:12
 
ΤΟ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΣΕ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΒΑΖΑΚΙ ΠΙΑΝΕ ΟΝΤΩΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΡΟ ΕΤΟΙΜΟ ΞΥΣΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΙΚ Η ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑ ΚΑΛΟ
 
azouza17
6. 21-04-2008 23:15
 
Επισης το μυστικο εδω ειναι οτι το κονιάκ διατηρεί την μυρωδια τουυ πορτοκαλιου ενω στην καταψυξη δεν μυριζει τοσο εντονα. Και μην φοβάστε δεν μυριζει καθόλου το αλκοολ που περιεχει το κονιάκ.
 
azouza17
7. 03-01-2009 12:17
 
Να είστε καλά κορίτσια. Μιας και υπάρχει αυτή την εποχή πληθώρα εσπεριδοειδών θα δοκιμάσω και τους δύο τρόπους, για να έχω και μέτρο σύγκρισης. :zzz
 
despoinaki

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 30/05/08 )