Πρόκειται για ένα χειμωνιάτικο φαγητό που γίνετε και χωρίς τα πράσα (έτσι το φτιάχνει η μαμά μου). Η πεθερά μου το φτιάχνει πάντα με τα πράσα και πάντα το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς. Τραβάει αρκετή μπύρα αλλά και κρασί. Υλικά:
- ½ κιλό χοιρινό για τηγανιά κομμένο σε μικρά κομματάκια
- 4-5 πράσα κομμένα σε ροδέλες
- Ελαιόλαδο αρκετό
- 1 ποτήρι του κρασιού κρασί κόκκινο ή λευκό (εγώ αυτή τη φορά χρησιμοποίησα κόκκινο)
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση: Σε ένα βαθύ τηγάνι με καπάκι (ή σε μια κατσαρόλα) σοτάρουμε τα πράσα καλά καλά ώστε να μαραθούν λιγάκι. Προσθέτουμε το χοιρινό και συνεχίσουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και βράζουμε το φαγητό με κλειστό το καπάκι μέχρι να μαλακώσει το κρέας και τα πράσα. Έπειτα ανοίγουμε το καπάκι κι αφήνουμε στο μάτι της κουζίνας μέχρι να μείνει το φαγητό μόνο με το λάδι του. Εμείς το συνοδεύσαμε με Πατούλες με δεντρολίβανο της Λίας και άφθονη μπύρα. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!!!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (51) | Εμφανίσεις: 33567 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |