Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Πρασοτηγανιά Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 10
Έχει υποβληθεί από zoi   
Δευτέρα, 12/11/07
dsc01622_400
Πρόκειται για ένα χειμωνιάτικο φαγητό που γίνετε και χωρίς τα πράσα (έτσι το φτιάχνει η μαμά μου). Η πεθερά μου το φτιάχνει πάντα με τα πράσα και πάντα το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς. Τραβάει αρκετή μπύρα αλλά και κρασί.

Υλικά:

  • ½ κιλό χοιρινό για τηγανιά κομμένο σε μικρά κομματάκια
  • 4-5 πράσα κομμένα σε ροδέλες
  • Ελαιόλαδο αρκετό
  • 1 ποτήρι του κρασιού κρασί κόκκινο ή λευκό (εγώ αυτή τη φορά χρησιμοποίησα κόκκινο)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Εκτέλεση:

dsc01618_400Σε ένα βαθύ τηγάνι με καπάκι (ή σε μια κατσαρόλα) σοτάρουμε τα πράσα καλά καλά ώστε να μαραθούν λιγάκι. Προσθέτουμε το χοιρινό και συνεχίσουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και βράζουμε το φαγητό με κλειστό το καπάκι μέχρι να μαλακώσει το κρέας και τα πράσα. Έπειτα ανοίγουμε το καπάκι κι αφήνουμε στο μάτι της κουζίνας μέχρι να μείνει το φαγητό μόνο με το λάδι του.

Εμείς το συνοδεύσαμε με Πατούλες με δεντρολίβανο της Λίας και άφθονη μπύρα.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!!!

Προσθήκη ως Αγαπημένο (51) | Εμφανίσεις: 33567
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (9)
1. 12-11-2007 17:52
 
Σε αυτό το όμορφο μεζεδάκι βάζεις καθόλου μυρωδικά;
 
Lia_P
2. 13-11-2007 00:02
 
Πολύ ωραίο φαγητό zoi. Στην Κοζάνη που το κάνουν αυτό τα φαγητό βάζουν και σέλινο. Εγώ μερικές φορές το κάνω και για κυρίως πιάτο αλλά τότε ζεματίζω τα πράσα. όταν είναι για μεζέ τα πράσα έτσι.
 
voula
3. 13-11-2007 08:02
 
Και εγω σ'αυτο το φαγητο βάζω λιγο σέλινο και αν εχω και λιγο τζίντζερ, γινεται καταπληκτικό. 
Σευχαριστουμε Ζωή που μας το θυμισες.
 
Litsa5
4. 13-11-2007 10:16
 
Υπέροχο φαγητό!΄Το κάνω συχνά είτε με πράσα είτε με κρεμμύδια και μανιτάρια και προσθέτω πάντα λίγη ρίγανη μόνο.
 
al1975
5. 13-11-2007 10:24
 
Λία δεν βάζω άλλα μυρωδικά. Η μαμά μου που το κάνει χωρίς τα πράσα βάζει λίγη ρίγανη στο τέλος. Αυτό το φαγητό είναι τηγανιά. Με το σέλινο εμείς το λέμε χοιρινό πράσο-σέλινο και το έχω δώσει εδώ χοιρινό πράσο-σέλινο 
και το κάνουμε αυγολέμονο. Φιλιά σε όλους
 
zoi
6. 13-11-2007 10:28
 
και εμεις ετσι ακριβως ζωη το χοιρινο πρασοσελινο οπως το ειχες δωσει το κανουμε. 
αυτη την τηγανια ομως δεν την ειχα υποψιν μου και μου αρεσουν πολυ τα πρασα θα εκτελεστει αμεσα. 
μπραβο
 
margarita79
7. 15-11-2007 01:20
 
νόστιμο φαίνεται και σίγουρα είναι... θα το δοκιμάσω το ΣΚ. Προς το παρόν το βάζω στα αγαπημένα μου!
 
kate
8. 15-02-2009 16:43
 
Πολύ καλό φαγητό! Γλείφαμε και τα δάχτυλά μας! Μόνο που την επόμενη φορά θα σωτάρω πρώτα το κρέας και μετά θα ρίξω το πράσο, γιατί αυτή τη φορά το πράσο σχεδόν έλιωσε! Έγινε, όμως, λουκούμι!
 
katerina
9. 07-02-2010 20:33
 
Από τα αγαπημένα της οικογένειάς μου.....zoi. 
Οι κόρες μου,τρελλαίνονται και οι δύο.....
 
lianta

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 15/10/10 )