Υλικά : - 1 κιλό καρότα
- 1 κιλό ζάχαρη (ή μισό μισό με ζάχαρη βανίλιας και απλή ζάχαρη)
- μισό ποτήρι γλυκόζη
- 2-3 κουταλιές χυμό λεμόνι
- 2 βανίλιες (αν χρησιμοποιήσουμε απλή ζάχαρη)
- 1 ποτηρι κανονικό νερο
Εκτέλεση : Τρίβουμε στον τρίφτη τα καρότα και τα στραγγίζουμε πολύ καλά.Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με το νερό ή αν θέλετε το ζουμί απο τα καρότα και τα βράζουμε για 5΄να μαραθεί λίγο το καρότο.Μετά ρίχνουμε την ζάχαρη και την γλυκόζη και τα βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι.Σο τέλος όταν σβήσουμε τη φωτιά ρίχνουμε τη βανίλια και τον χυμό του λεμονιού.Εμεις στο σπίτι το χρησιμοποιούμε και σαν μαρμελάδα..........
ΣΗΜΕΙΩΣΗ ===ΔΕΝ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΓΙΑΤΙ ΖΑΧΑΡΩΝΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ===
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 26461 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |