Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Καρότο γλυκό κουταλιού Νο.01 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 24
Έχει υποβληθεί από MANOLIA   
Δευτέρα, 12/11/07
022_400
Υλικά :
  • 1 κιλό καρότα
  • 1 κιλό ζάχαρη (ή μισό μισό με ζάχαρη βανίλιας και απλή ζάχαρη)
  • μισό ποτήρι γλυκόζη
  • 2-3 κουταλιές χυμό λεμόνι
  • 2 βανίλιες (αν χρησιμοποιήσουμε απλή ζάχαρη)
  • 1 ποτηρι κανονικό νερο
Εκτέλεση :

Τρίβουμε στον τρίφτη τα καρότα και τα στραγγίζουμε πολύ καλά.Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με το νερό ή αν θέλετε το ζουμί απο τα καρότα και τα βράζουμε για 5΄να μαραθεί λίγο το καρότο.Μετά ρίχνουμε την ζάχαρη και την γλυκόζη και τα βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι.Σο τέλος όταν σβήσουμε τη φωτιά ρίχνουμε τη βανίλια και τον χυμό του λεμονιού.Εμεις στο σπίτι το χρησιμοποιούμε και σαν μαρμελάδα..........

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ===ΔΕΝ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΓΙΑΤΙ ΖΑΧΑΡΩΝΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ===

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ


Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 24292
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 14-11-2007 12:46
 
Μανώλια, είχα δοκιμάσει κάποτε, με πολύ επιφύλαξη οφείλω να ομολογήσω, γλυκό καρότο απο την Θάσο και ήταν υπέροχο, με τίποτα δεν σου θυμίζει καρότο. Αν δεν απατώμαι είναι traditional γλυκό του νησιού. 
 
Μπράβο που έβαλες την συνταγή και μαθαίνουμε παραδοσιακά μας γλυκά που μπορεί να μην τα γνωρίζουμε.
 
MB04
2. 14-11-2007 13:46
 
ναι μαρακι στη θασο εχουν εξαιρετικα γλυκα του κουταλιου.το παραδοσιακο τους απο οσο ξερω ειναι το καρυδακι και το συκο. 
εγω παλι αγορασα φανταστικο καροτο γλυκο απο την πορταρια στο πηλιο καθως και ντοματακι. 
το πηλιο επισης φημιζεται για τα γλυκα του κουταλιου και ειδικα νομιζω για το φιρικι. 
ωραια συνταγη μανωλια!!!!
 
margarita79
3. 14-11-2007 22:58
 
Ευχαριστώ κορίτσια.Τη συνταγή αυτή την ανακάλυψα τυχαία στα τεφτέρια της μαμάς μου πριν 2 χρόνια και απο τότε έχει γίνει το αγαπημένο μας γλυκάκι.Ο δε μικρός τη ευχαριστιέτε κάθε πρωί με το ψωμί και το βιτάμ.Α΄φού λέω καμιά φορά να τελειώσει για να φάει και λίγο μέλι ωραίο που πήραμε απο τη θάσο φέτος.Θα κάνω καμιά μέρα έφοδο και στης γιαγιάς μου το τεφτέρι.Ολο και κάτι καλό θα βρώ!!!!!!!!!!!!ΑΑ σήμερα έφτιαξα ψωμί στον αρτοπαρασκευάστή με τις οδηγίες που έχει για άσπρο ψωμί και αντί για νερό έβαλα αριάνι (ξυνόγαλα)και έγινε πολύ ωραίο.δοκιμάστε το και στο τέλος ρίξτε και λίγο μπέικον για αλλαγή γεύσης!!!!!!!
 
MANOLIA
4. 14-11-2007 23:08
 
Γλυκό καρότο αλλά με πολύ πολύ μικρά ολόκληρα καροτάκια ειχα δοκιμάσει στο Ηράκλειο από τα χεράκια μιας κυρίας χρυσοχέρας.Δεν ειχε γλυκόζη αλλά μέλι θυμαρίσιο στο σιρόπι. Απο τότε οπου και να δοκίμασα τέτοια γεύση δεν βρήκα δυστυχώς :cry .
 
vago
5. 26-02-2011 21:07
 
Φετος το φθινόπωρο μου δώσαν τη συνταγή και εχει γίνει μπεστ σελλερ. Το εχω φτιαξει πολλες φορες και οποιος εχει δοκιμάσει εχει ξετρελλαθεί. Προσθετω και λίγα ασπρισμένα αμυγδαλα και κανελα ξυλο (στο βρασιμο).
 
m54

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 14/05/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός