Υλικά:
- 1 πακέτο κοχύλια τα πάρα πολύ μεγάλα
- 2 πράσα
- 1 πιπεριά κόκκινη,1πιπεριά κίτρινη και 1 πράσινη
- 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
- 1 πακέτο μανιτάρια φρέσκα
- 4 λωρίδες bacon προαιρετικά και 1 μικρό κομματάκι ροκφόρ
- 2 κούπες τυρί ρεγκάτο καπνιστό και 2 κουταλιες παρμεζάνα
- μια μικρή κρέμα γάλακτος light ή μπεσαμέλ αραιή 3 ποτήρια ζώμό ή γάλα,2 κουταλιές corn flour ή αλεύρι και 2 κουταλιες βούτυρο.
- κρασί λευκό
- λάδι
- αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση :
- Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente τα σουρώνουμε πολύ καλά, τους ρίχνουμε ελάχιστο λάδι για να μην κολλάνε και τα απλώνουμε σε πιατέλα για να κρυώσουν.
- Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά και τα σωτάρουμε καλά μέχρι να μαλακώσουν.Τα σβήνουμε με κρασί και τα αφήνουμε να μελώσουν και αλατοπιπερώνουμε.
- Ρίχνουμε το bacon ψιλοκομμένο και σωταρισμένο στα λαχανικά, πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο ρεγκάτο και ρίχνουμε 2 κουταλιές κρέμα ή μπεσαμέλ για να υγρανθεί το μείγμα.
- Γεμίζουμε ενα-ένα τα κοχύλια με το μείγμα και τα απλώνουμε σε πυρέξ ελαφρα λαδωμένο πασπαλίζοντας ενδιάμεσα με λίγο ρεγκάτο.
- Ρίχνεται την κρεμα σε ένα κατσαρολάκι ίσα να ζεσταθεί και διαλύεται το ροκφόρ και λίγο ρεγκάτο για να δέσει και την ρίχνουμε πάνω στο μείγμα, αλλιώς ρίχνουμε το τυριά στην μπεσαμέλ μας.
- Ρίχνουμε την κρέμα στο πυρέξ , πασπαλίζουμε με το ρεγκάτο που περίσσεψε και την παρμεζάνα απο πάνω και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει.
Για τη μπεσαμέλ:
- Λυώνουμε το βούτυρο και σωτάρουμε ελαφρά το αλευρι και ρίχνουμε το γάλα ή το ζωμό χλιαρό.Ανακατευουμε μέχρι να γίνει λεία και ρευστή
- Στο ένα ποτήρι ζωμό ή γάλα, διαλύουμε το corn flour.Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο υγρό μαζι με το βούτυρο.Μόλις ζεσταθεί καλά ρίχνουμε το μείγμα με το corn flour και ανακατευουμε μέχρι να γίνει λεία και ρευστή.
Σε αυτό το φαγητό οι παραλλαγές είναι πάρα πολλές!Μπορείτε να το κάνετε και νηστίσιμο, βάζοντας στη γέμιση ψιλοκομμενες γαριδούλες και αντί για βούτυρο να κάνετε την μπεσαμέλ με μαργαρίνη και ζωμό λαχανικών και αντικαθιστώντας το ρεγκάτο και την παρμεζάνα με φυτικό τυρί.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (14) | Εμφανίσεις: 16177 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |