Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κοχύλια γεμιστά Νο.01 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από al1975   
Πέμπτη, 15/11/07
Υλικά:
  • 1 πακέτο κοχύλια τα πάρα πολύ μεγάλα
  • 2 πράσα
  • 1 πιπεριά κόκκινη,1πιπεριά κίτρινη και 1 πράσινη
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • 1 πακέτο μανιτάρια φρέσκα
  • 4 λωρίδες bacon προαιρετικά και 1 μικρό κομματάκι ροκφόρ
  • 2 κούπες τυρί ρεγκάτο καπνιστό και 2 κουταλιες παρμεζάνα
  • μια μικρή κρέμα γάλακτος light ή μπεσαμέλ αραιή 3 ποτήρια ζώμό ή γάλα,2 κουταλιές corn flour ή αλεύρι και 2 κουταλιες βούτυρο.
  • κρασί λευκό
  • λάδι
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση :

  • Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente τα σουρώνουμε πολύ καλά, τους ρίχνουμε ελάχιστο λάδι για να μην κολλάνε και τα απλώνουμε σε πιατέλα για να κρυώσουν.
  • Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά και τα σωτάρουμε καλά μέχρι να μαλακώσουν.Τα σβήνουμε με κρασί και τα αφήνουμε να μελώσουν και αλατοπιπερώνουμε.
  • Ρίχνουμε το bacon ψιλοκομμένο και σωταρισμένο στα λαχανικά, πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο ρεγκάτο και ρίχνουμε 2 κουταλιές κρέμα ή μπεσαμέλ για να υγρανθεί το μείγμα.
  • Γεμίζουμε ενα-ένα τα κοχύλια με το μείγμα και τα απλώνουμε σε πυρέξ ελαφρα λαδωμένο πασπαλίζοντας ενδιάμεσα με λίγο ρεγκάτο.
  • Ρίχνεται την κρεμα σε ένα κατσαρολάκι ίσα να ζεσταθεί και διαλύεται το ροκφόρ και λίγο ρεγκάτο για να δέσει και την ρίχνουμε πάνω στο μείγμα, αλλιώς ρίχνουμε το τυριά στην μπεσαμέλ μας.
  • Ρίχνουμε την κρέμα στο πυρέξ , πασπαλίζουμε με το ρεγκάτο που περίσσεψε και την παρμεζάνα απο πάνω και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει.

Για τη μπεσαμέλ:

  • Λυώνουμε το βούτυρο και σωτάρουμε ελαφρά το αλευρι και ρίχνουμε το γάλα ή το ζωμό χλιαρό.Ανακατευουμε μέχρι να γίνει λεία και ρευστή
  • Στο ένα ποτήρι ζωμό ή γάλα, διαλύουμε το corn flour.Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο υγρό μαζι με το βούτυρο.Μόλις ζεσταθεί καλά ρίχνουμε το μείγμα με το corn flour και ανακατευουμε μέχρι να γίνει λεία και ρευστή.

Σε αυτό το φαγητό οι παραλλαγές είναι πάρα πολλές!Μπορείτε να το κάνετε και νηστίσιμο, βάζοντας στη γέμιση ψιλοκομμενες γαριδούλες και αντί για βούτυρο να κάνετε την μπεσαμέλ με μαργαρίνη και ζωμό λαχανικών και αντικαθιστώντας το ρεγκάτο και την παρμεζάνα με φυτικό τυρί.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (14) | Εμφανίσεις: 16177
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (10)
1. 15-11-2007 15:50
 
It seems to be delicious;I have to do it when I will come back from Latvia next week.By the way I have to find the big shells that are not often in the shelves of the super markets.Cheerio!!!!
 
Giovani
2. 15-11-2007 15:58
 
Giovani με το υπέροχο όνομα βρίσκω μεγάλα κοχύλια πάντα στα s/m,δεν θα δυσκολευτείς να τα βρεις.
 
al1975
3. 15-11-2007 20:27
 
Είναι τόσο εμφανίσιμα και για καθημερινό και για μπουφέ. Μπορείς να τα γεμίσεις με πολλά πράγματα και σάλτσες κόκκινες ή άσπρες όπως λέει και η Αγγελική. 
 
Giovani, τα μεγάλα σ/μ όπως το ΑΒ Χολαργού έχουν αυτά τα κοχύλια, του Παπάγου νομίζω όχι.
 
Lia_P
4. 16-11-2007 10:31
 
Ωραία Αγγελική η συνταγή σου. Να βάλεις και φωτο.
 
sgr
5. 16-11-2007 10:40
 
λοιπον την τελαυταια φορα σε τραπεζι εκανα αυτα τα κοχυλια αλλα βρηκα στο σ/μ χρωματιστα κοχυλια και το καθε χρωμα το γεμισα με αλλη γεμιση.ηταν φοβερα εντυπωσιακα. 
δοκιμαστε το!!!!!
 
margarita79
6. 19-11-2007 02:36
 
Αγγελική μου!!είναι θαύμα!!! το φτιαχνω με κόκκινη σάλτσα,πικάντικη!!!αλλα και με την μπεσαμελ είναι μια καλή ιδέα!!!μια ακόμα νοστιμιά!!!
 
kleiw
7. 19-11-2007 09:08
 
Αν δεν υπάρχουν τα κοχύλια - που στην περιοχή μου δεν υπάρχουν - θα μπορούσε να γίνει με κανελλόνια. Δεν θα είναι βέβαια το ίδιο εντυπωσιακό. Πήρα τα υλικά να το φτιάξω για το βράδυ.
 
arhontia
8. 19-11-2007 10:15
 
Aρχοντία φαντάζομαι οτι με τα κανελλόνια θα χρειαστείς μεγαλύτερη δόση γέμισης διότι τα κοχύλια παίρνουν περίπου μια κουταλιά της σούπας γέμιση. 
Κλειώ μου τά έχω κάνει και εγώ με κόκκινη σάλτσα και γέμιση με ανθότυρο και ελιές και μου άρεσαν πολύ.
 
al1975
9. 26-11-2007 10:19
 
Αγγελικουλα,τα εφτιαξα εγιναν σε γευση φανταστικα!,αλλα εχω την κατωθη παρατηρηση..οταν βαζης μεσα στη ζεσταμενη κρεμα τα τυρια πηζη και οταν τη ριχνης στο ταψι με τα κοχυλια που και εκει λες ναχουμε πασπαλιση με τυρι τοτε οταν ψηνοναται ενοποιουνται με τη κρεμα και τα τυρια και χανεται το σχημα του ζυμαρικου κοχυλιου,μηπως θαπρεπε οτι τυρι πρεπει να μπη να το βαλουμε στη γεμιση και οχι στη κρεμα και να τα περιχυσουμε με σκετη τη ρευστη κρεμα ελαβρως ζεσταμενη απλως για να ψηθουν εντελως τα ζυμαρικα aldente στο φουρνο?
 
Litsa5
10. 26-11-2007 15:56
 
Λίτσα μου έχεις δίκιο δεν ήμουν αρκετά σαφής.Λοιπόν, στην εκδοχή με την μπεσαμέλ, ρίχνουμε μόνο το μπλε τυρί στην σάλτσα το οποίο είναι περίπου σαν σπιρτόκουτο και όχι το ρεγκάτο, για να διατηρηθέι ρευστή.Τα κοχύλια τα στρώνω έτσι ώστε να επανωτίζει ελαφρά το ένα πάνω στο άλλο.Συγκεκριμμένα στο δικό μου το πυρέξ τα στρώνω κάπως όρθια στη σειρά και ξεχωρίζει καλά το σχήμα τους.
 
al1975

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 31/05/10 )