Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Σαραγλάκια με μέλι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από arhontia   
Κυριακή, 18/11/07

Γλυκό τραγανό και μελένιο - από τα σιροπιαστά που δεν στάζουν σιρόπι και δεν μαλακώνει ποτέ το φύλλο.

Υλικά:

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 1 κουτάκι σουσάμι
  • κανέλλα - γαρύφαλλο
  • βούτυρο λειωμένο
  • 1 κούπα μέλι

Εκτέλεση: 

Απλώνουμε 1 φύλλο, βουτυρώνουμε, πασπαλίζουμε με σουσάμι και κανελλογαρύφαλλο και βάζουμε από πάνω άλλο 1 φύλλο που δεν το βουτυρώνουμε για να μην κολλήσει στον πλάστη κατά το τύλιγμα. Το κάνουμε ρολό, τυλίγοντας μαζί και τον πλάστη (τον λεπτό), και μετά τον τραβάμε να βγεί, σουρώνοντας λίγο το ρολό. Τοποθετούμε το ρολό σε βουτυρωμένο ταψί και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να τελειώσουν. Βουτυρώνουμε κι από πάνω, χαράζουμε τα ρολά κάθε 2-3 εκ. να γίνουν μπουκιές, και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, αντιστάσεις πάνω κάτω, στην κάτω θέση του φούρνου, 45-55 περίπου λεπτά.

Μόλις βγεί, καυτό όπως είναι, ρίχνουμε το μέλι με κουτάλι να πέφτει σαν χωντρή κλωστήπάνω στο γλυκό και στις κοψιές. Αφήνουμε να κρυώσει και να τραβήξει το μέλι.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 7835
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 18/11/07 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός