Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Καραμελωμένα φύλλα με καρύδα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από arhontia   
Κυριακή, 18/11/07

Γλυκό ταψιού, αλλά όχι ακριβώς σιροπιαστό. Η ζάχαρη καραμελώνει στο ψήσιμο και γίνονται τραγανά.

Υλικά:

  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας
  • ζάχαρη
  • καρύδα τριμμένη
  • βούτυρο λειωμένο

Εκτέλεση: 

Απλώνουμε στο βουτυρωμένο ταψί 1 φύλλο, βουτυρώνουμε, πασπαλίζουμε με ζάχαρη και καρύδα, άλλο φύλλο ξανά το ίδιο, μέχρι πάχος 5-6 φύλλων. Το τελευταίο φύλλο μόνο το βουτυρώνουμε. Κόβουμε οριζόντια και κάθετα σε μέγεθος περίπου μπισκότου πτι μπερ. Τα υπόλοιπα φύλλα ξανά το ίδιο σε άλλο ταψί. Δεν είναι μπακλαβάς, πρέπει να είναι λεπτές οι στρώσεις. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, αντιστάσεις πάνω κάτω, 35-40 περίπου λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με λίγη καρύδα για ομορφιά.

Φυσικά γίνεται και χωρίς καρύδα, με κανέλλα ή άλλα αρωματικά ή ξηρούς καρπούς. Κορυφαίο που δοκίμασα με μαστίχα τριμμένη μαζί με τη ζάχαρη.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 5778
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 18/11/07 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός