Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Χοιρινό φρικασέ Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 14
Έχει υποβληθεί από vago   
Δευτέρα, 19/11/07
img_1643_400

Υλικά:

  • 4 μεγάλες μερίδες χοιρινό ή 4 μπριζόλες λαιμού
  • 2 μεγάλα μαρούλια
  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • μισό ματσάκι ανιθο ψιλοκομμενο
  • λάδι
  • αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση:

Βάζουμε σε κατσαρόλα το κρέας και το σωτάρουμε καλάμε ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα μαρούλια, τα κρεμμυδάκια και τον ανιθο ολα ψιλοκομμένα. Βάζουμε αλάιτι και πιπέρι και νερό για να βράσει το φαγητό (οχι πολύ γιατι θα βγάλουν αρκετό και τα μαρούλια).

Αφήνουμε το φαγητό να βράσει μέχρι να γίνει το κρέας και να μείνει με το ζουμάκι του.

Κατεβάζουμε απο τη φωτιά και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο ως εξής:

Χτυπάμε το ασπράδι από ενα αβγό να γίνει σχεδόν μαρέγκα. Ρίχνουμε τον κρόκο και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε το χυμό απο 2 λεμόνι, ανακατεύουμε καλά και τέλος λίγο ζουμάκι απο το φαγητό. Ρίχνουμε το αυγολέμονο στο φαγητό, κουνάμε καλά την κατσαρόλα να παει παντού και σερβίρουμε αμέσως.

Καλή όρεξη!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 32170
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 03-04-2009 22:13
 
Στο Πηλιο το κάνου με σέλινο ή και με πράσο μόνο ή και με τα δύο μαζί και είναι νοστιμώτατο, το κάνουμε συνήθως τα Χριστούγεννα! Με μαρούλι κάνουμε μόνο το μοσχάρι αρνάκι και κατσικάκι.
 
pastaflora
2. 03-04-2009 22:14
 
¨Οπως κσι ν΄΄αναι όμως είναι υπέροχο και πολύ υγιεινό!
 
pastaflora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 06/06/10 )