Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγολόγιο arrow Ζυμαρικά arrow Μακαρονάδα του Ψαρά
Μακαρονάδα του Ψαρά Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει γραφτεί από ArXoS   
Δευτέρα, 21/05/07
Υλικά:
15-20 μύδια
1/2 κιλό γαρίδες
1 φλυτζάνι λάδι
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πιπερίτσα καφτερή
2 κονσέρβες τοματάκια
1/2 ματσάκι μαϊντανός
1 πακέτο μακαρόνια Νο 6 ή όποια προτιμάτε
4 κουταλιές βούτυρο
αλάτι και πιπέρι


Τρόπος παρασκευής
Καθαρίζετε τα μύδια πολύ καλά από τα "μαλλιά"
Τα βάζετε σε μία κατσαρόλα με νερό και αφήνετε να βράσουν
Όταν ανοίξουν τα αφήνετε λίγο ακόμα και τα σουρώνετε
Χωρίζετε τη σάρκα από τα όστρακα και τα αφήνετε στην άκρη
Πλένετε τις γαρίδες
Βάζετε σε μία κατσαρόλα νερό να βράσει
Ρίχνετε τις γαρίδες
Βράζετε μέχρι να μαγειρευτούν
Στραγγίζετε και τους αφαιρείτε το κέλυφος της ουράς και το κεφάλι
Βάζετε σε μία κατσαρόλα το λάδι να κάψει
Προσθέτετε το κρεμμύδι να τσιγαριστεί
Ρίχνετε την ντομάτα, ανακατεύετε και χαμηλώνετε τη φωτιά
Εάν χρειάζεται αλατοπιπερώνετε
Μόλις πάρει βράση προσθέτετε τα μύδια και τις γαρίδες και ψήνετε μέχρι να μείνουν με τη σάλτσα τους
Λίγο πριν τα βγάλετε από τη φωτιά ρίχνετε το μαϊντανό
Σε μία κατσαρόλα βάζετε νερό να βράσει
Μόλις βράσει ρίχνετε τα μακαρόνια
Αφήνετε να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου
Βγάζετε από την κατσαρόλα τα μακαρόνια και τα στραγγίζετε
Στην κατσαρόλα βάζετε το βούτυρο να λιώσει μαζί με λίγο αλάτι
Τσιγαρίζετε τα μακαρόνια, αποσύρετε από τη φωτιά και τα σκεπάζετε
Ρίχνετε τη σάλτσα με τα μύδια και τις γαρίδες μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύετε
Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 19/12/79 )