Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Ψάρια και θαλασσινά arrow Τσιπούρες στο φούρνο «ντυμένες» και σάλτσα λαδολέμονο
Τσιπούρες στο φούρνο «ντυμένες» και σάλτσα λαδολέμονο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 15
Έχει υποβληθεί από zoi   
Τρίτη, 20/11/07

dsc01843_400

Υλικά:
  • 4 μεγάλες τσιπούρες
  • 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε λωρίδες δεν είχα αυτή τη φορά
  • 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε λωρίδες
  • 3-4 κλωνάρια σέλινο, ή σέλερι κομμένο σε λωρίδες
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο
  • Υλικά για τη σάλτσα:
  • Λεμόνι και ελαιόλαδο σε αναλογία ένα προς τρία
  • Μαϊντανός
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
  • Αλάτι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τις τσιπούρες ή τις παίρνουμε καλύτερα καθαρισμένες από τον ψαρά, τις λαδώνουμε ελάχιστα, τις αλατίζουμε, και τις βάζουμε σε ένα πυρέξ. Από πάνω τις «ντύνουμε» με τις λωρίδες της πιπεριάς, το σέλινο και τις ροδέλες του κρεμμυδιού. Με τον τρόπο αυτό σπάει λιγάκι η ψαρίλα αλλά και γίνετε πιο ζουμερό τα ψαράκι. Τις ψήνουμε ανάλογα με το μέγεθός τους. Εγώ τις έψησα για 40 λεπτά στους 180ο C.

dsc01827_400
Για τη σάλτσα ανακατεύουμε όλα τα υλικά στο Multi.

Σερβίρουμε τα ψάρια φιλεταρισμένα με τη σάλτσα και καλή μας όρεξη!!!

Τέτοια πείνα είχαμε που ούτε φωτογραφίες πρόλαβα να βγάλω. Την επόμενη φορά δεν θα μου τη γλυτώσουν οι τσιπούρες...
Δεν μου τη γλύτωσαν τελικά...
dsc01838_400

Καλή επιτυχία!!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (37) | Εμφανίσεις: 48205
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 26-11-2007 12:31
 
Zoi η συνταγή σου μου έγινε καταπληκτική! Μόνο 2 πράγματα εκανα διαφορετικα. Έβαλα και μια λαδόκολλα κάτω από το ψαράκι για να μην κολλήσει και το έψησα με τη σαλτσα παρέα για να μη βάλω νερό η στεγνώσει. Στο τέλος μου έμεινε μια ωραια μελωμένη σάλτσα.  
 
Να είσαι καλά, σε ευχαριστώ πολύ! :)
 
juliadream
2. 26-11-2007 12:45
 
Δεν χρειάζεται νερό ούτε στεγνώνει διότι οι τσιπούρες είναι ντυμένες. Αλλά με τη σάλτσα δεν το έχω ψήσει ποτέ και μου φαίνεται καταπληκτική ιδέα. θα το κάνω σίγουρα έτσι. Ευχαριστώ κι εγώ!!! :zzz :zzz
 
zoi
3. 14-01-2008 13:05
 
Τελικά έβαλα κι εδώ φωτό. Φιλιά :zzz
 
zoi
4. 16-01-2008 22:55
 
:p Ευχαριστούμε πολύ zoi για τις υπέροχες συνταγές σου.΄Εχω ήδη φτιάξει το μιλφέιγ και τα μελοκεκάκια σου.Ηταν καταπληκτικά. Αύριο θα μαγειρέψω τις τσιπούρες και ίσως τα ρολά γλώσσας για τα παιδιά. 
Χαιρετώ προς το παρόν.
 
kalypso
5. 01-04-2009 17:50
 
Ευχαριστούμε πολύ zoi πολύ νόστιμο και γευστικό δείχνει
 
theoharis
6. 26-10-2012 16:06
 
Πολύ ωραία συνταγή!!!!Ευχαριστούμε πολύ!!!!Έγινε τέλειο το ψαράκι!!!! :)
 
kerasia

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 13/06/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός