Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Ζυμαρικά arrow Λιγκουίνι με γαρίδες στην σάλτσα
Λιγκουίνι με γαρίδες στην σάλτσα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 6
Έχει υποβληθεί από MB04   
Τρίτη, 20/11/07
_1_400
Υλικά
  • 1 πακέτο λιγγουίνι ή σπαγγέτι
  • 500 γρ γαρίδες φρέσκιες ή κατεψυγμένες
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ξερό καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας πελτέ
  • λίγο κονιάκ ή και περισσότερο (κατά βούληση)
  • 3 –4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με τον μαϊντανό και το ελαιόλαδο, στην συνέχεια ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα, τον πελτέ και τις γαρίδες. Τα γυρνάμε όλα μαζί για λίγο με την κουτάλα και μετά ρίχνουμε 2 ποτήρια νερό, το κονιάκ, το αλάτι και το πιπέρι. Το παρακολουθούμε βέβαια στην πορεία μήπως χρειαστεί να συμπληρώσουμε και άλλο νερό.
Παράλληλα έχουμε βάλει να βράσουμε και τα λιγγουίνι(α) ή το σπαγγέτι κατά την γνωστή μέθοδο.

Μόλις δέσει η σάλτσα μας, δοκιμάζουμε, διορθώνουμε στο αλάτι και έτοιμες οι γαρίδεςμας.

Σερβίρουμε σε μεγάλο ρηχό πιάτο μια μερίδα λιγγουίνι, τοποθετούμε στην μέση λίγες - έως αρκετές – γαρίδες, ρίχνουμε σαλτσούλα τριγύρω, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και voila.
Επίσης εαν θέλουμε μπορούμε να πασπαλίσουμε με τριμμένο κίτρινο τυρί.

TIP:

Εαν οι γαρίδες είναι φρέσκιες και μεγάλες καθαρίζουμε την φλούδα τους εκτός απο το κεφάλι και την ουρά. Καθαρίζουμε και την άμμο που έχουν στην πλάτη τους.

Εαν οι γαρίδες είναι κατεψυγμένες τις βάζουμε να πάρουν μια βράση με λίγο νερό και λίγο ξύδι, τις σουρώνουμε τις ξεπλένουμε λίγο και μετά τις μαγειρεύουμε όπως τις φρέσκιες.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (10) | Εμφανίσεις: 16417
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 21-11-2007 08:42
 
Μαρία ωραίο το φαγάκι σου. Μιαμ μιαμ :zzz
 
sgr
2. 21-11-2007 09:44
 
καλημέρα sgr, είναι πράγματι ωραίο φαγητό. Εχω στείλει και φωτο στην Βάγγο, πιστεύω να μπορεί να την βάλει σήμερα, γιατί εγώ για να βάλω φωτο, δεν... ίσα που έμαθα να βάζω την συνταγή. :cry
 
MB04
3. 04-01-2010 20:30
 
Κάπως έτσι τις κάνω κι εγώ, μόνο που στο τέλος όταν κλείνω τη φωτιά προσθέτω και λίγη τριμμένη φέτα! :)
 
linmak88

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 27/05/10 )