Υλικά: - 1 κιλό διαφορα μικρά ψάρια (πέρκα, σκορπιούς, δρακαινες, χριστοψαρα)
- 2 κρεμμύδια
- 2 καρότα
- 2- 3 κλωναρια σέλινο
- 1 μεγάλη πατάτα
- 1 μεγάλη ντομάτα ωριμη
- λίγο λάδι
- χυμό 2 λεμονιών
- αλάτι
| |
Εκτέλεση: Καθαρίζουμε τα ψάρια τα βάζουμε σε μπωλ με αλάτι και το χυμό του ενός λεμονιού και τα αφηνουμε στο ψυγείο να μαριναριστούν για λίγη ωρα. Βράζουμε τα λαχανικά με λίγο λάδι και χωρίς καθόλου αλάτι.Αφου βρασουν τα αφαιρουμε και τα βαζουμε στο μπλεντερ να γινουν χυλος. Βάζουμε τα ψαρια σε τουλπάνι ή μπορουμε να χρησιμοποιήσουμε κατσαρόλα με τρυπητο μέσα και τα βάζουμε στην κατσαρολα μαζί με τη μαρινάδα. Βράζουμε περίπου 20'. Βγάζουμε τα ψάρια και ξεχωριζουμε τα πιο μεγαλα ωστε να τα καθαρισουμε. Τα υπολοιπα απλα τα στιβουμε με το τουλπάνι ή τα πιεζουμε στο τρυπητό μεσα στη σούπα και στη συνέχεια τα πεταμε. Αυτα που καθαρίσαμε, τα πιο μεγαλα, τα ριχνουμε μεσα στην κατσαρολα. Προσθέτετουμε το χυλό των λαχανικών και το χυμό ενός ακομα λεμονιού και δοκιμάζουμε πριν αλατισουμε. Βραζουμε λίγο ακομα μέχρι να πήξει η σούπα. Καλή όρεξη!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 14500 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |