Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Πουλερικά και κυνήγι arrow Κοτόπουλο με μπάμιες Νο.01 (στη γάστρα)
Κοτόπουλο με μπάμιες Νο.01 (στη γάστρα) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 19
Έχει υποβληθεί από zoi   
Τρίτη, 27/11/07
dsc01676_400

Το φαγάκι μπορεί να είναι καλοκαιρινό αλλά η κοτούλα που μου έστειλε η γιαγιάκα μου ήθελε μπάμιες για να γίνει. Αδυναμίες είναι αυτές...

Υλικά:

  • Ένα κοτόπουλο ολόκληρο ή σε μερίδες
  • Ένα σακουλάκι μπάμιες κατεψυγμένες μεγάλο (1kg)
  • ¾ του κουτιού συμπυκνωμένο χυμό τομάτας
  • 3 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένες
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ζάχαρη
  • Λίγο ξύδι

Εκτέλεση:

Επειδή η δική μου κότα ήταν χωριάτικη και φοβήθηκα να μην γίνει σκληρή, την έβρασα για μισή ώρα στη χύτρα με λίγα δαφνόφυλλα και λίγο αλάτι. Τον ζωμό τον κράτησα φυσικά για άλλο φαγάκι αλλά και για να νοστιμίσω αυτό.

Εντωμεταξύ άφησα τις μπάμιες να σταθούν για 30 λεπτά στο τρυπητό ραντισμένες με ξύδι για να μην βγάλουν πολύ από αυτό το κολλώδες υγρό, μετά τις ξέπλυνα και τις άφησα να στραγγίσουν.

Σοτάρισα το κρεμμύδι και το σκόρδο σε ελαιόλαδο και πρόσθεσα τον χυμό και τον πελτέ ντομάτας, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη, 3 κουτάλες από τον ζωμό που είχα (εσείς αν δεν βράσετε την κότα βάλτε νερό ή άλλο ζωμό) και άφησα να πάρει μια βράση.

Τοποθέτησα το κοτόπουλο στη μέση της γάστρας και γύρω γύρω αράδιασα τις μπάμιες.

Περιέλουσα με τη σάλτσα και έψησα στους 190οC για μία ώρα με κλειστή τη γάστρα και για άλλη μισή ώρα με ανοικτή τη γάστρα μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και οι μπάμιες. Προσθέτω ζωμό ή νερό αν χρειαστεί στο ενδιάμεσο.

dsc01668_400 dsc01670_400

Καλή επιτυχία!!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (23) | Εμφανίσεις: 45041
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (12)
1. 28-11-2007 14:23
 
Θα βουτήξω το μπουτάκι, μπορώ ? 
Αν τα έβαζα όλα κατευθείαν στη γάστρα λες να γίνει καλό ?
 
sgr
2. 28-11-2007 15:14
 
Και εγώ έτσι το φτιάχνω, μια και το χωριάτικο κοτόπουλο θέλει πρώτα λίγο βράσιμο για να μαλακώσει και να ψηθεί πιο εύκολα. Εύγε! Πολύ νόστιμο! Μου έβαλες ιδέα για το Σ/Κ, μια και έχω λίγο καιρό να το φτιάξω....
 
Pan
3. 28-11-2007 16:49
 
Ευχαριστώ Pan. :zzz Λίζα συμφωνώ κι εγώ πως αν το κοτόπουλο δεν είναι χωριάτικο δεν θέλει βράσιμο αλλά όλα κατευθείαν μέσα στη γάστρα. Φιλάκια :)
 
zoi
4. 06-04-2009 18:33
 
υπέροχο φαγάκι από τα αγαπημένα μου 
δεν το έφτιαχνα με αυτόν τον τρόπο 
θα το δοκιμάσω το γριγορότερο :) :)
 
rosa
5. 07-04-2009 11:47
 
νομίζω πως με αυτον τον τρόπο μαγειρέματος θα μου λύσεις τα χέρια. είναι αγαπημένο φαγητό αλλά λιγο μπελαλίδικο γιατι το προετοιμαζα στην κατσαρόλα και το τελείωνα στο φούρνο.Θα το δοκιμάσω το συντομότερο
 
milva
6. 30-09-2009 08:17
 
Πολύ μου αρέσει!! 
Θα εφαρμωστεί αμεσα και θα φαγωθεί αλύπιτα 
:zzz
 
susudi
7. 10-10-2009 07:38
 
Είναι από τις καλύτερες συνταγές και πεντανόστιμη. Κι εγώ όσες είχα βρει ήταν μπελαλίδικες και δεν το είχα φτιάξει ποτέ, αλλά αυτή καθιερώθηκε. Συγχαρητήρια :)
 
soultana
8. 19-11-2009 11:18
 
Zoi, παρακολουθώ τις συνταγές σου και έχω διαπιστώσει κάτι...Οι περισσότερες συνταγές που δημοσιεύονται στο site μου αρέσουν και τις βρίσκω ενδιαφέρουσες αλλά οι δικές σου-είναι σαν να είμαι εγώ! Για να καταλάβεις έβαλα στην αναζήτηση το όνομα σου για να μου βγάλει όλες τις συνταγές που έχεις δημοσιεύσει στο site και τις διάβασα μία-μία! Μάλλον μαγειρεύουμε με τον ίδιο τρόπο...αυτό έχω καταλάβει! :grin
 
linmak88
9. 04-05-2010 17:10
 
ΕΧΩ ΤΑ ΥΛΙΚΑ,ΑΛΛΑ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΕΧΩ 2 ΜΠΟΥΤΙΑ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ.ΑΝΑΒΩ ΤΟ ΜΑΤΙ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΑΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΕΑ.
 
PANELE
10. 06-05-2010 13:24
 
Ακόμη πιο εύκολα θέλετε? 
κοτοπουλο φιλέτο ή ό,τι έχετε κάτω κάτω στη γάστρα, αλάτι, πιπέρι. Από πάνω κρεμμύδι και σκόρδο ψιλ/νο, μπάμιες 500γρ, αλάτι μπόλικο, πιπέρι, λίγη ζάχαρη, 1 κουτί pummaro, ελαιόλαδο, νερό λιγάκι. 
Ανακατεύω όλα μαζί σιγά σιγά και βάζω στο φούρνο στους 190 στον αερα με κλειστή τη γάστρα για 2ώρες περίπου. 
Δηλαδή όλα μαζί στη γάστρα με τα υγρά να αφήνουν τις πάνω πάνω μπάμιες να φαίνονται για 2 ώρες. Πιό εύκολο δεν γίνεται!!! Φιλιάααααααα
 
zoi
11. 26-09-2012 23:52
 
Ζωή, έκανα την απλή εκδοχή από τα σχόλια, με φρέσκες μπάμιες που πρώτα τις έβρασα για 5 λεπτά στη κατσαρόλα με λίγο αλάτι και λίγο ξύδι, και έβαλα και μερικές πατατούλες για τα παιδιά.  
Το φαγητό έγινε καταπληκτικό και οι μπάμιες δεν έλιωσαν καθόλου.  
 
Σας τη συνιστώ ανεπιφύλακτα  
 
 
voula
12. 01-03-2013 17:58
 
Γιαμι γιαμι ειναι
 
Christine71

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 09/07/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός