Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κέικ choco blank (ασπρόμαυρο) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 6
Έχει υποβληθεί από MANOLIA   
Τετάρτη, 28/11/07

Έφτιαξα αυτό το κέικ χθες με την σκέψη να πάω σ/μ να πάρω σοκολάτα γάλακτος για να το στολίσω κατά πως λέει η συνταγή και να βάλω τη Φώτο μαζί με τη συνταγή αλλά μέχρι να γυρίσω είχε εξαφανιστεί το μισό. Όπως καταλαβαίνετε ότι η συνταγή έμεινε μόνη της.

Υλικά :

  • 1 φλιτζ. έξτρα παρθ. ελαιόλαδο
  • 1 1/2-2 φλιτζ. ζάχαρη (ή ζάχαρη με βανίλια)
  • 3 φλιτζ αλεύρι Γ.Ο.Χ (για όλες τις χρήσεις)
  • 4 αυγά
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 2 βανίλιες
  • 3/4 φλιτζ χλιαρό γάλα
  • 50 γρ κακάο

Γλάσο σοκολάτας

  • 1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
  • 250 γρ. σοκολάτα γάλακτος

Λευκό γλάσο

  • 100 γρ. άχνη /4 κουταλιές νερό.

Παρασκευή :

Προθερμάνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς .Χτυπάμε τ΄ αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να φουσκώσουν.Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε.Ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε.Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέκιν και τις βανίλιες (εγώ έβαλα 3 1/2 -4 φλιτζ αλεύρι γιατί μου φάνηκε λίγο αρύ το μείγμα και ζάχαρη 1 1/2 φλιτζ).Αφαιρούμε το μπόλ απο το μίξερ και ενσωματώνουμε στο μείγμα τα κοσκινισμένα υλικά. Παίρνουμε τη μισή ζύμη τη χωρίζουμε και προσθέτουμε το κακάο. Βουτυρώνουμε μια φόρμα στρόγγυλη και ρίχνουμε τα δύο μείγματα .Ψήνουμε ώσπου να φουσκώσει .Στην τελευταία σχάρα του φούρνου στους 175 βαθμους για 45 λεπτά.

Φτιάχνουμε το γλάσο σοκολάτας

Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος ώσπου να φτάσει σε να φτάσει σε σημείο βρασμού. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε και το αφήνουμε να κρυώσει καλά αλλά όχι να πήξει. Καλύπτουμε το κέικ και το αφήνουμε να σταθεροποιηθεί.

Φτιάχνουμε και το λευκό γλάσο

Σε ένα μπρίκι ζεσταίνουμε τη ζάχαρη με το νερό. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και με ένα κουτάλι περνούμε γλάσο και το ρίχνουμε πάνω από το γλάσο σοκολάτας να κάνει κορδονάκια.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 16214
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 29-11-2007 09:42
 
χαχα Μανωλία, πλάκα έχεις. Δεν πειράζει τη φωτό μας την χρωστάς. Πρέπει να είναι εντυπωσιακό όπως το περιγράφεις.
 
sgr

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 29/11/07 )