Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Χριστουγεννιάτικα και νηστίσιμα γλυκά Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 9
Έχει υποβληθεί από ΜΑΝΟΛΙΑ   
Πέμπτη, 29/11/07

Πλησιάζουν οι γιορτές και τα παιδιά περιμένουν τον Αη – Βασίλη να τους φέρει κάτι. Έτσι δεν είναι?

Έλα όμως που μερικοί Αϊ – Βασίληδες περιμένουν να βρούν κι αυτοί κάτι κάτω από το δέντρο ή δίπλα στο τζάκι? Τόσο κόπο έκαναν για να φέρουν τα δώρα να μην τους κεράσουμε κανένα γλυκάκι κι εμείς? Άλλωστε φαίνεται ότι τρώει (τρώνε) καλά!!!!!!!!!!!!!!

Πάμε λοιπόν να φτιάξουμε γλυκάκια για τα Χριστ

ούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

 

ΧΙΟΝΑΤΗ

στους 175 βαθμούς κελσίου για 45 ΄

ΥΛΙΚΑ

  • 4 αυγά
  • 6 φλιτζ. του καφέ ζάχαρη (ή ζάχαρη βανίλιας)
  • 4 φλιτζ. του καφέ γάλα
  • 4 φλιτζ. του καφέ σπορέλαιο
  • 10 φλιτζ. του καφέ αλεύρι
  • 1 μπεκιν, 1 βανίλια

ΣΙΡΟΠΙ

  • 2 ή 3 κουβερτούρες ή σοκολάτα γάλατος ή λευκή σοκολάτα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 ποτήρι νερό
  • τρούφα και ινδοκάρυδο (κανονικό ή βαμμένο)για στόλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε στο μίξερ όλα τα υλικά ,τα βάζουμε στο ταψί και τα ψήνουμε.

Όταν κρυώσει το παντεσπάν το κόβουμε σε κομμάτια μικρά ή μεγάλα. Τα βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα και μετά στην τρούφα ή στο ινδοκάρυδο. Η μπορούμε να τα βουτήξουμε σε καβουρδισμένο αμύγδαλο φουντούκι κάσιους ή ακόμα και φυστίκι αιγίνης ανάλατο.

 

ΜΕΘΥΣΜΕΝΑ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΑ
με αέρα στους 180ο C για 45 λεπτά

ΥΛΙΚΑ

                                                                                                        

  • 2 ποτήρια του νερού σπορέλαιο
  • 1 ποτήρια του νερού μπύρα
  • 1 μπέκιν
  • Όσο αλεύρι πάρει
  • Ινδοκάρυδο
  • Ξερά φρούτα (δαμάσκηνα
  • βερίκοκα ,
  • παπάγια λουκούμι όλα κομμένα σε κομματάκια)

ΣΙΡΟΠΙ

  • 1/2 ποτήρια ζάχαρη
  • 2 ποτήρια νερό.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ενώνουμε τα υλικά σε μια ζύμη μέτρια και τα πλάθουμε σε μικρές μπαλίτσες.
  • Ανοίγουμε σαν πιτούλα και βάζουμε μέσα κομματάκια από τα φρούτα.
  • Τα κλείνουμε και τους δίνουμε ωραίο σχήμα.
  • Τα βάζουμε σε ταψί και τα ψήνουμε.
  • Φτιάχνουμε το σιρόπι και μόλις ροδίσουν τα περιχύνουμε με το σιρόπι και τα αφήνουμε για ½ ώρα.Μετά τα γυρνάμε και από την άλλη.
  • Οταν τα βγάλουμε τα ρίχνουμε στο ινδοκάρυδο κανονικό ή βαμμένο.
1_400_01
2_400
3_400

Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 22136
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 29-11-2007 23:49
 
MANOLIA, λες ανακατεύουμε τα υλικά. Τι εννοείς; τα χτυπάμε στο μίξερ ή κάνουμε ένα απλό ανακάτεμα στο μπολ; Για διευκρίνισε σε παρακαλώ, γιατί στο παντεσπάνι κτυπάμε στο μίξερ καλά τα υλικά. Πάντως έχουν πολύ ενδιαφέρον τα γλυκάκια αυτά που μας προτείνεις.
 
Lia_P
2. 30-11-2007 10:05
 
Επίσης Μανώλια, φαντάζομαι ότι μόλις ροδοκοκκινίσουν τα βγάζουμε απο τον φούρνο και μετά τα περιχύνουμε με σιρόπι μέσα στο ίδιο το ταψί. Έτσι δεν είναι;
 
MB04
3. 30-11-2007 10:10
 
Ξέχασα να ''πω'' ότι η ερώτηση είναι για τα μεθυσμένα. 
 
Μανώλια πρέπει να είναι υπέροχες οι συνταγές σου, εσύ τα έχεις δοκιμάσει;
 
MB04
4. 30-11-2007 10:18
 
Λια έχεις δίκιο.Εκανα επάνω τις διορθώσεις και ελπίζω να είναι έντάξει τώρα. 
ΜΒ04 ναι μόλις ροδοκοκκινίσουν τα βγάζουμε.Ειναι οι αγαπημένες μου συνταγές εδώ και 10 χρόνια.Τώρα στις γιορτές που θα τα τις άν μπορέσω να βάλω τις φωτογραφίες στη συνταγή, θα το κάνω.ΑΑ!! σας χρωστάω και τη συνταγή με το βαμμένο ινδοκαρυδο
 
MANOLIA
5. 16-12-2007 18:20
 
Πολύ ωραίες οι φωτογραφίες σου, Μανόλια, μπράβο σου τα κατάφερες!!!! :grin
 
Lia_P

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 30/12/10 )