Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 14
Έχει υποβληθεί από dora77   
Παρασκευή, 30/11/07
vazo_mpiskota_400

Είναι συνταγή του κ. Παρλιάρου και δεν λείπουν απο το σπίτι.


Βγαίνουν 30 κομμάτια και το κάθε κομμάτι έχει 90 kcal.

ΥΛΙΚΑ :
  • 225 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γλ. μπεϊκιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 150 γρ. μαργαρίνη
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη ή νιφάδες
  • 1 αυγό
zymh_diafaneia_piato_400_01
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Χτυπώ στο μίξερ την μαργαρίνη, την ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα. Ρίχνω το αυγό και όταν ομογενοποιηθεί , ρίχνω το αλεύρι που έχω ανακατέψει με το μπεϊκιν, το αλάτι και τα κομμάτια σοκολάτας.
Βάζω το μείγμα σε ένα πιάτο, το σκέπαζω με μεμβράνη και το αφήνω στο ψυγείο να ξεκουραστεί γύρω στην 1 ώρα.
rolo_zymh_mpiskoto_400_01
Το ζυμώνω ξανά "ελαφρώς" εάν έχει "σπάσει". Το κάνω ρολό και το κόβω στον ένα πόντο.
Βάζω τα κομμάτια σε ταψί με λαδόκολλα, σε απόσταση μεταξύ τους γιατί απλώνουν λίγο.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 -170 βαθμούς για 30' περίπου.
lamarina_mpiskota_400
Για να διατηρηθούν πολλές μέρες μπορούμε να τα βάλουμε σε μεταλικό κουτί που έχουμε βάλει λαδόκολλα. (Σε εμένα δεν έχουν μείνει περισσότερο απο 3 μέρες)
Το πουγκί είναι τα μπισκοτάκια που πήγα σε φίλη. Είναι ωραία ιδέα να μπούν σε χριστουγεννιάτικα καλάθια, μαζί με άλλα γλυκίσματα.
doro_mpiskota_400

Προσθήκη ως Αγαπημένο (50) | Εμφανίσεις: 49565
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (14)
1. 30-11-2007 17:23
 
Δώρα, αυτά τα πολύ ωραία μπισκοτάκια θέλουν 30 λεπτά ψήσιμο; Για κάνε μου την επιβεβαίωση.
 
Lia_P
2. 01-12-2007 19:10
 
Δώρα πραγματικά είναι καταπληκτικά αυτά τα μπισκοτάκια. Κάνω την ίδια συνταγή με τη διαφορά ότι σε αλεύρι μου παίρνει λίγο παραπάνω, γύρω στα 260-270 γρ. και βάζω γύρω στο 80 γρ. βούτυρο. Το ψήσιμο θέλει γύρω στα 20 λεπτά στους 200οC στον αέρα.
 
rena
3. 03-12-2007 10:28
 
Επειδή ποτέ δεν κοιτάω την ώρα ψησίματος, κοιτάω αν έχουν ροδίσει, έγραψα αυτό που έγραφε η συνταγή. 
Λοιπόν καλύτερα είναι να τα ξεφουρνίσετε όταν δείτε ότι έχουν ροδίσει ελαφρώς.
 
dora77
4. 05-12-2007 10:32
 
Δώρα μου, προσπάθησα χθες να φτιάξω τα μπισκοτάκια, η ζύμη μου βγήκε αρκετά βουτυράτη και κολλούσε στα χέρια, οπότε πρόσθεσα κι άλλο αλεύρι (πιο κοντά στις ποσότητες της Ρένας). Τα έβαλα στο φούρνο και τα έψησα για 35' στους 170ο. Βγήκαν ασπρουδερά, σφιχτά και λίγο άνοστα. Μήπως έπρεπε να προσθέσω καμιά βανίλια, κανένα ξύσμα ή φταίει το παραπάνω αλεύρι. Για πες καμιά ιδέα γιατί ήταν τόσο λαχταριστά που σκεφτόμουν να τα κάνω δώρο σε φίλες μέσα σε καλάθια με άλλα καλούδια. Ευχαριστώ εκ των προτέρων
 
anasta211
5. 05-12-2007 13:21
 
Ερώτηση anasta211: το έβαλες ψυγείο και μετά πρόσθεσες το αλεύρι ή αντίστροφα? Γιατί στα κουλουράκια όταν κολλάει η ζύμη αφού τα βάζεις στο ψυγείο το πρόβλημα δεν υφίσταται πια :zzz
 
lydia
6. 05-12-2007 13:38
 
Αυτά τα μπισκοτάκια τα είδα κι εγώ σε συνταγή πάνω στο βούτυρο που προμοτάρει ο κος Παρλιάρος και λέω να τα φτιάξω. Δώρα ευχαριστούμε! και το πουγκί πολύ ωραία ιδέα! Φιλιά :zzz
 
zoi
7. 05-12-2007 14:34
 
anasta211: αν η ζύμη σου κολλάει όταν τα βγάλεις απο το ψυγείο , απλά θα βάλεις λίγο αλεύρι στα χέρια σου, για τόσο αλεύρι μιλάμε , την φτιάχνω συνέχεια αυτή την συνταγή και δεν μου κολλάει ποτέ, γιατί όπως είπε και η Λυδια όταν η ζύμη μπαίνει στο ψυγείο , σφίγγει και δεν κολλάει. 
Εγώ φτιάχνω τα μπισκότα με τις παραπάνω δοσολογίες ακριβώς. 
:grin
 
dora77
8. 05-12-2007 14:40
 
λογικά ασπρουδερά και σφιχτά βγήκαν γιατί άλλαξες την δοσολογία στο αλεύρι. 
όσο για το άρωμα μυρίζει η σοκολάτα, αλλά μπορείς να βάλεις και ξύσμα πορτοκαλιού ,βάζω και εγώ μερικές φορές. 
Μπορείς να αντικαταστήσεις την σοκολάτα με καρύδια ή φουντούκια ή σταφίδες (όλα αυτά τα έχω δοκιμάσει)
 
dora77
9. 05-12-2007 14:44
 
Ζωή,το πουγκί θα το βάλω σε καλάθια που θα φτιάξω για τα Χριστούγεννα.... 
την συνταγή την έχω βρει σε dvd με συνταγές του κ. Παρλιάρου, που έδινε μια εφημερίδα, και όλες είναι πολύ πετυχημένες..... 
Χαίρομαι που σου άρεσε :grin
 
dora77
10. 06-12-2007 12:09
 
Χμμμ, κόλλαγε στα χέρια και αφού είχα βάλει ακριβώς 225γρ αλεύρι. Στη φάση εκείνη πρόσθεσα κι άλλο αλεύρι για να μη μου κολλάνε και μετά έβαλα τη ζύμη στο ψυγείο να σφίξει. Δηλαδή θα έπρεπε ενώ μου κολλούσε στα χέρια να σταματήσω εκεί και να τα βάλω στο ψυγείο και να συνεχίσω μετά? Φοβάμαι μήπως τα παραέψησα και ήθελαν λιγότερη ώρα ή διαφορετικό τρόπο, αέρα ίσως? Δώρα να σε ρωτήσω και κάτι: αυτά που θα τα κλείσεις σε πουγκάκια θα τα τυλίξεις πρώτα σε μεμβράνη ή σε κάτι άλλο για να μην ξεραθούν?
 
anasta211
11. 06-12-2007 13:11
 
anasta211: ναι έπρεπε να την αφήσεις να κολλάει και όταν την βγάλεις απο το ψυγείο αν σου κολλάει να βάλεις λίγο αλεύρι στα χέρια σου 
Χθες με έβαλες σε σκέψη και γύρισα σπίτι και τα έφτιαξα (δεν είχα σοκολάτα και έβαλα φυστίκι αιγίνης ανάλατο και ξύσμα πορτοκαλιού) 
Όσο για το ψήσιμο τα μπισκότα τα ψήνω στον αέρα και κοιτάω αν έχει ψηθεί το κάτω μέρος του μπισκότου..... 
Ναι τα τυλίγω σε μεμβράνη για διπλώνετε καλύτερα το πουγκί. Έτσι και αλλιώς στα φιλικά σπίτια που τα πηγαίνω καταναλώνονται μέσα σε μια ημέρα  
:grin  
Ωραία ιδέα είναι και το μεταλλικό κουτί για δώρο και έτσι διατηρούνται πολλές μέρες όπου και να τα πας.....
 
dora77
12. 02-09-2009 00:12
 
Ηταν απο τα πιο νοστιμα μπισκοτα που εχω 
Φαει!!! :zzz μπορω ομως να τα κανω σοκολατενια και με κομματια σοκολατας 
:? :? :x :roll
 
MYTOUTSIKO
13. 21-08-2009 19:13
 
:? :?
 
MYTOUTSIKO
14. 15-10-2011 15:45
 
ΚΑΛΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΠΟΥ ΒΡΗΚΕΣ ΤΟ ΠΟΥΓΚΑΚΙ.....
 
reakon

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 14/07/14 )