Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Ζεστό κακάο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 6
Έχει υποβληθεί από arhontia   
Κυριακή, 02/12/07

Το κακάο ως ρόφημα, θέλει την τεχνική του. Ότι καλύτερο για ένα κρύο απόγευμα!

Υλικά για δυο κούπες:

  • 6 κουτ. γλυκού κακάο
  • 6 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1,5 κούπα νερό
  • 1/2 κούπα γάλα εβαπορέ

Εκτέλεση:

Βάζουμε το νερό να βράσει. Σε μια κούπα ανακατεύουμε το κακάο με τη ζάχαρη, και προσθέτουμε λίγο από το νερό. Ανακατεύουμε καλά να γίνει σαν σοκολάτα λυωμένη. Αυτό το μείγμα το ρίχνουμε στο μπρίκι με το καυτό νερό και το ξαναβάζουμε στη φωτιά να ξαναπάρει βράση. Θα φουσκώσει όπως ο ελληνικός καφές. Το μοιράζουμε στις κούπες και προσθέτουμε γάλα όσο θέλει ο καθένας.

Αν δεν σας νοιάζουν οι θερμίδες αντί εβαπορέ βάλτε κρέμα γάλακτος.

Αράχτε στον καναπέ και απολαύστε το. Βουτήξτε και κανένα μπισκοτάκι αν θέλετε...


Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 20424
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 17-02-2008 23:34
 
Πολύ νόστιμο ρόφημα, το έπινα όταν ήμουν μικρή :cry :cry :cry  
Πίνετε και παγωμένο!
 
kate
2. 15-10-2008 00:19
 
Πολύ νόστιμο ακούγεται..με αυτές τις αναλογίες γίνετε μέτρια η σοκολάτα ή γλυκιά; Κ για να πίνεται κρύα κάνουμε τίποτα διαφορετικό;
 
margie
3. 22-11-2011 15:05
 
πολυ καλη η σοκολατα σας,εγω βαζω μεσα λιγο και 1\4 κουταλια ανθος αραβοσιτου γιωτης .γινεται πιο παχυρευστη και αν μιλαμε για χειμωνα βραδυ και φυσικα για ενηλικους 1 καπακι tia maria ή baylis
 
foteiniandr

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 10/05/08 )