Τα κουλουράκια αυτά τα φτιάχνω σε όλες τις γιορτες,χριστουγεννα με διάφορα σχεδιακια,πασχα σε κοτσιδουλες και σε κάθε ευκαιρία. Θα έπρεπε ίσως να τα ονομάσω κουλουράκια της θειας Ρενας καθώς η συνταγή είναι της θειας μου και είναι πράγματι η πιο πετυχημένη συνταγή για κουλούρια που έχω δοκιμασει.οταν θέλουμε να αναφερθούμε στα συγκεκριμένα κουλούρια πάντα λέμε τα κουλουράκια της θειας ρενας….τα συστήνω ανεπιφύλακτα.
Υλικά:
- 250γρ φυτινη(εγώ βάζω αυτή που περιέχει και 5% βούτυρο γάλακτος)
- 2 κ.σ βούτυρο γάλακτος(προαιρετικά)
- 1 φλιτζανάκι του καφέ καλαμποκελαιο
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
- 3 αυγά
- 2 βανίλιες
- 1/3 κ.γ σόδα(διαλυμένη στο κονιάκ)
- 1 φακελάκι μπεικιν παουντερ
- ¾ φλιτζανιού του τσαγιού κονιάκ με γάλα εβαπορέ(1μεριδουλα γαλα απο αυτα του καφε)
- 1 κιλό αλεύρι μαλακο παρά κάτι(συνηθως μου παιρνει γυρω στα 800 γρ.)
- 1 κρόκος αυγού για να τα αλείψουμε
Εκτέλεση:
- Στο μίξερ μας χτυπάμε πρώτα πολυ καλά τη φυτινη με τη ζάχαρη το βούτυρο και το καλαμποκελαιο να αφρατεψουν και μετα προσθετουμε τα αυγά μέχρι να ασπρίσουν.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά όλα τα άλλα υλικά και σταδιακά το αλεύρι.
- Πλάθουμε τα κουλουράκια μας και τα αλείφουμε με τον κροκό αυγού για να γυαλίσουν.
- Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν(εμένα κάνουν περίπου 20-25 λεπτά)
Καλή επιτυχία!!!!! Προσθήκη ως Αγαπημένο (31) | Εμφανίσεις: 31847 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |