Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Παραδοσιακά και Εποχιακά arrow Πασχαλινά Κουλουράκια Νο.01 (και όλων των γιορτών)
Πασχαλινά Κουλουράκια Νο.01 (και όλων των γιορτών) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 10
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Κυριακή, 09/12/07
p1010001_400

Τα κουλουράκια αυτά τα φτιάχνω σε όλες τις γιορτες,χριστουγεννα με διάφορα σχεδιακια,πασχα σε κοτσιδουλες και σε κάθε ευκαιρία.

Θα έπρεπε ίσως να τα ονομάσω κουλουράκια της θειας Ρενας καθώς η συνταγή είναι της θειας μου και είναι πράγματι η πιο πετυχημένη συνταγή για κουλούρια που έχω δοκιμασει.οταν θέλουμε να αναφερθούμε στα συγκεκριμένα κουλούρια πάντα λέμε τα κουλουράκια της θειας ρενας….τα συστήνω ανεπιφύλακτα.

Υλικά:

  • p1010482_400
    250γρ φυτινη(εγώ βάζω αυτή που περιέχει και 5% βούτυρο γάλακτος)
  • 2 κ.σ βούτυρο γάλακτος(προαιρετικά)
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ καλαμποκελαιο
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 2 βανίλιες
  • 1/3 κ.γ σόδα(διαλυμένη στο κονιάκ)
  • 1 φακελάκι μπεικιν παουντερ
  • ¾ φλιτζανιού του τσαγιού κονιάκ με γάλα εβαπορέ(1μεριδουλα γαλα απο αυτα του καφε)
  • 1 κιλό αλεύρι μαλακο παρά κάτι(συνηθως μου παιρνει γυρω στα 800 γρ.)
  • 1 κρόκος αυγού για να τα αλείψουμε

Εκτέλεση:

  • Στο μίξερ μας χτυπάμε πρώτα πολυ καλά τη φυτινη με τη ζάχαρη το βούτυρο και το καλαμποκελαιο  να αφρατεψουν και μετα προσθετουμε τα αυγά μέχρι να ασπρίσουν.
    p1010479_120
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά όλα τα άλλα υλικά και σταδιακά το αλεύρι.
  • Πλάθουμε τα κουλουράκια μας και τα αλείφουμε με τον κροκό αυγού για να γυαλίσουν.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν(εμένα κάνουν περίπου 20-25 λεπτά)
Καλή επιτυχία!!!!!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (31) | Εμφανίσεις: 31847
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (8)
1. 31-03-2008 11:50
 
να διευκρινησω κα ιεδω μιας και με ρωτησε η αρτεμις οτι το γαλα ειναι ενα γαλατακι μικρο εβαπορε απο αυτα που βαζουμε στον καφε και ειναι διαλυμενο σε 3/4 του φλιτζανιου κονιακ
 
margarita79
2. 17-04-2008 13:32
 
μολις εφτιαξα τα κουλουρακια και στην πασχαλινη εκδοχη τους δλδ σε κουτσιδουλες!!σας τα δειχνω αντε και του χρονου!!!!!!!
 
margarita79
3. 19-04-2008 12:49
 
Χθες εφτιαξα τα κουλουρακια της μαργαριτας !!!πραγματικα απιθανα !!!να μαστε καλα και του χρονου!!!
 
joanna
4. 11-04-2009 19:14
 
Μόλις τα έφτιαξα. Η ζυμη ηταν πραγματικά πολυ ελαστική. Φούσκωσαν υπέροχα αλλα νομίζω πως θα ήθελαν λίγη ζάχαρη ακόμα. Εκτός αν φταίει το γεγονός πως δεν είχα φακελάκι μπεικιν παουντερ και ίσως να έβαλα λίγο περισσότερο. 
 
Αν εξαιρέσεις αυτό ειναι πραγματικά υπέροχα. Συγχαρητήρια!!!!
 
mariamg
5. 11-04-2009 21:52
 
χαιρομαι που σου αρεσαν και του χρονου!! 
να ξερεις οτι οσο περναει η ωρα και κρυωνουν αναδεικνυεται η γευση τους.αυριο θα σου φανουν ακομα πιο νοστιμα!!αν παρολα αυτα τα θες πιο γλυκα την αλλη φορα προσθεσε λιγη ακομα ζαχαρη!! 
καλο πασχα!
 
margarita79
6. 18-04-2011 14:25
 
Δεν ξέρω αν πρέπει να στείλω συγχαρητήρια στη θεία Ρένα ή την Μαργαρίτα. Επιεικώς "καταπληκτική" συνταγή. Είναι η πρώτη φορά που επιχείρησα να φτιάξω κουλουράκια για το Πάσχα και φοβόμουνα. Κατέληξα στη συνταγή αυτή και περιττό να πω ότι αυτή τη στιγμή ψήνεται ο δεύτερος γύρος, μιας και όλοι μου ζήτησαν να τα ξαναφτιάξω γιατί έγιναν ανάρπαστα. Ευχαριστώ πολύ, και ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ γεμάτο Υγεία, Αγάπη, Ευτυχία, και Γεύσεις Ευτυχίας.
 
beginner
7. 18-04-2011 14:28
 
Σε ευχαριστω πολυ και εγω δεν τα αλλαζω με τιποτα!!Τσ συγχαρητηρια στη θεια Ρενα φυσικα!
 
margarita79
8. 16-04-2020 11:23
 
Μαργαρίτα, μετά από τόσα χρόνια, οι συνταγές παραμένουν εγγύηση!!!♥️♥️♥️
 
doraki

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 17/04/11 )