Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Γλυκά Ψυγείου arrow Cheesecake Νο.02 (με μαρμελάδα πετροκέρασο)
Cheesecake Νο.02 (με μαρμελάδα πετροκέρασο) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 31
Έχει υποβληθεί από zoi   
Δευτέρα, 10/12/07
Ευρετήριο άρθρου
Cheesecake Νο.02 (με μαρμελάδα πετροκέρασο)
Σελίδα 2
dsc01699_400

Η συνταγή είναι από παλιό περιοδικό και λίγο πειραγμένη. Τη φτιάχνω χρόνια τώρα κι έχω κολλήσει στη συγκεκριμένη. Είναι πολύ εύκολο, νόστιμο, ευπαρουσίαστο και δροσερό μετά από τα χορταστικά χειμερινά γεύματα. Επίσης όσες φορές το έχω φτιάξει αρέσει σε μεγάλους και μικρούς.
Υλικά

Για τη βάση:

  • 200gr μπισκότα Μιράντα τριμμένα (από το κουτί με τις δύο στρώσεις αφήνουμε 7-8 περίπου)
  • 100gr βούτυρο λιωμένο
  • Υλικά για τη γέμιση:
  • 400gr τυρί κρέμα (δύο πακέτα μικρά)
  • 240gr γάλα ζαχαρούχο (λίγο παραπάνω από το μισό της κονσέρβας)
  • 400gr κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή (την κρέμα πριν την έχουμε αρκετή ώρα στο ψυγείο)
  • 2/3 φακελάκι ζελατίνη σε σκόνη

Για την επικάλυψη:

  • Ένα βαζάκι μαρμελάδα κεράσι ή βύσσινο ή φράουλα
  • 1/3 φακελάκι ζελατίνη σε σκόνη

Η ζελατίνη που χρησιμοποιώ είναι σε φακελάκι των 10 γραμμαρίων.

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε το τριμμένο μπισκότο μαζί με το βούτυρο και το τοποθετούμε σε μια φόρμα κατά προτίμηση με στεφάνι διαμέτρου 20-22 εκατοστών. Πιέζουμε προς τα κάτω καλά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 10-12 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσει και φτιάχνουμε την κρέμα.

dsc01681_400
Αφήνουμε όλη την ποσότητα της ζελατίνας να μαλακώσει σε λίγο κρύο νερό κι έπειτα ρίχνουμε λίγο ζεστό νερό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί. Ανακατεύουμε πολύ καλά το τυρί με το ζαχαρούχο γάλα και προσθέτουμε τα 2/3 του υγρού που έχει δημιουργηθεί από το λιώσιμο της ζελατίνας.
dsc01682_400
Ανακατεύουμε και πάλι καλά και προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα ανακατεύοντας τώρα πολύ απαλά. Τοποθετούμε την κρέμα πάνω από το μπισκότο και αφήνουμε στο ψυγείο.
dsc01685_400

Το 1/3 του υγρού με την λιωμένη ζελατίνα το ανακατεύω με τη μαρμελάδα και το αφήνω για λίγο στο ψυγείο. Μετά από λίγο τοποθετούμε το μίγμα της μαρμελάδας πάνω από την κρέμα και αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο. Βάζω ζελατίνα στην μαρμελάδα διότι όσο μένει στο ψυγείο βγάζει νερά πράγμα που δεν μου αρέσει καθόλου.

Ξεφορμάρουμε περνώντας τη μύτη ενός μαχαιριού γύρω γύρω από το γλυκό την επόμενη ημέρα.

dsc01687_400

Καλή επιτυχία!!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (77) | Εμφανίσεις: 75561
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (23)
1. 10-12-2007 20:13
 
πω πω ζωη συγχαρητηρια!!δεν εχω λογια θα το κανω πολυ συντομα ειναι ισως η καλυτερη συντσγη για τσηζ κεικ που εχω διαβασει μπραβο σου.εγω πολλες φορες τη βαση τζηζ κεκ δεν την ψηνω αν και η κ.βεφα εχει πει να την ψηνουμε ελαφρα δεν ξερω εσεις τι γνωμη εχετε?
 
margarita79
2. 10-12-2007 22:14
 
Καλά φανταστικό Ζωή. 
Μαργαρίτα ούτε εγώ ψήνω τη βάση πάντως. 
Νάχα ένα κομμάτι τώρα.....
 
sgr
3. 11-12-2007 10:03
 
Πραγματικά πολύ ωραία συνταγή!!!! 
θα το φτιάξω τα Χριστούγεννα που έχω τραπέζι!!!!!!
 
EMMANOUELA
4. 11-12-2007 10:37
 
Αχ!!!!! υπέροχο είναι :zzz :zzz  
Μπράβο σου :) :) :)
 
giota
5. 11-12-2007 11:36
 
Πολύ χαίρομαι που σας άρεσε!!! Αν τη βάση την ψήσεις γίνετε λίγο πιο τραγανή και είναι και πιο εύκολο να βγάλεις το κομμάτι, δεν διαλύετε δηλαδή. Πάντως είναι εύκολο γλυκό και από γεύση πολύ καλό!!! φιλιά :zzz :zzz
 
zoi
6. 11-12-2007 12:57
 
Αααχχχχ, και τα κεράσια είναι αγαπημένα.... Μου τρέχουν τα σάλια...... Θα την δοκιμάσω σίγουρα και μάλιστα σύντομα. Τα Χριστούγεννα που θα έχουμε απαρτία. Πόση ώρα την αφήνεις στο ψυγείο πριν προσθέσεις την μαρμελάδα και πόσο την μαρμελάδα για να μην βγάλει νερά; 
 
Ευχαριστούμε, zoi! :) :)
 
Pan
7. 11-12-2007 13:28
 
Δεν την αφήνω πολύ. Μισή ώρα περίπου και μετά ρίχνω από πάνω τη μαρμελάδα στην οποία εχω προσθέσει τη ζελατίνα και την έχω αφήσει και αυτή για κανένα μισάωρο στο ψυγείο. Ολο το γλυκό όμως το αφήνω στο ψυγείο και το ξεφορμάρω την επομένη. Φιλιά και πάλι :zzz
 
zoi
8. 11-12-2007 15:07
 
Γιατί πουλάκι μου μου το κάνεις αυτό? Πως θα μου φύγει η λιγούρα τώρα?
 
Nena
9. 11-12-2007 15:59
 
Δεν φέρνεις και μεθαύριο στην συνάντηση; Ξέρεις τιθα γίνει; Σαν τα κοράκια θα πέσουμε.... :grin
 
Pan
10. 11-12-2007 16:36
 
Nena και Pan μου πέφτετε λίγο μακριά. Μακάρι να μπορούσα να έρχομαι κι εγώ στις συναντήσεις σας... Είναι όμως πολλά τα χιλιόμετρα και οι υποχρεώσεις όσες τα χιλιόμετρα. Λάρισα - Αθήνα 356 χιλιόμετρα πριν τα έργα που έγιναν. Φιλιά και πάλι :zzz :grin :grin
 
zoi
11. 12-12-2007 10:21
 
Ναι, θέλεις ένα 4ωρο περίπου. Ερχόμασταν παλιά Λάρισα..... Δεν πειράζει. Ευχαριστούμε για την συνταγή. Όλο και κάποιος θα την φτιάξει να κεράσει τους υπόλοιπους μας... ;)
 
Pan
12. 26-12-2007 11:10
 
Αν και πεπειραμένη μαγείρισσα, έγινα ρεζίλι τα Χριστούγεννα με αυτό το τσίζκέικ . Μόλις το ξεφορμάρισα χύθηκε όλο στην πιατέλα. Μήπως η ζελατίνη είναι λίγη για αυτήν την δόση και πρέπει να την αυξήσουμε σε 2 φακελάκια; :cry
 
DinaKom
13. 27-12-2007 12:09
 
Την φωτό τη βλέπεις?? έτσι έπρεπε να γίνει... μήπως κάτι δεν έκανες καλά?? το άφησες στο ψυγείο μια νύχτα?? τη ζελατίνη τη διέλυσες σε λίιιιιιιιγο νεράκι?? λυπάμαι αλλά το έχω κάνει πάρα πολλές φορές και ρεζίλι δεν έγινα ποτέ. :sigh
 
zoi
14. 27-12-2007 12:42
 
Το φακελάκι με τη ζελατίνη σε σκόνη που χρησιμοποιώ είναι 10 γραμμάρια και δεν χρειάζεται σε καμία περίπτωση 2 φακελάκια διότι θα γίνει πέτρα. :zzz
 
zoi
15. 02-01-2008 12:45
 
Τελικά όντως έχεις δίκιο. Το ξαναεπιχείρησα και έγινε φανταστικό, μάλλον έφταιγε η ζελατίνη που χρησιμοποίησα. Με συγχωρείς αν σε στεναχώρησα. Σου εύχομαι Καλή Χρονιά και σε ευχαριστώ για την πολύ ωραία συνταγή σου. :zzz
 
DinaKom


Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 11/01/10 )