Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Ζύμες arrow Ζύμη για τυροπιτάκια και ο,τι άλλη γέμιση θέλουμε
Ζύμη για τυροπιτάκια και ο,τι άλλη γέμιση θέλουμε Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από EMMANOUELA   
Δευτέρα, 10/12/07

Υλικά :

  • 4 Κούπες τσαγίου αλεύρι μαλακό
  • 1 Κεσεδάκι γιαούρτι πρόβιο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 Κουταλία της σούπας ξύδι
  • 1 Κουταλία του γλυκού αλάτι
  • 1 Κούπα τσαγίου καλαμποκέλαιο
  • 1 αυγό (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 2 φακελάκια μαγία
Εκτέλεση :

Βάζουμε στο μπόλ το γιαούρτι -ξύδι-αλάτι-καλαμποκέλαιο-μαγιά.Ανακατεύουμε με το χέρι μας τα υλικά, μέχρι να γίνουν μια μάζα.Μετά προσθέτουμε 2 κούπες αλεύρι,ανακατεύουμε και ρίχνουμε το αυγό.Ανακατεύουμε πάλι και ρίχνουμε τις υπόλοιπες 2 κούπες αλεύρι,ζυμώνουμε καλά.Σκεπάζουμε το μπόλ, που έχουμε τη ζύμη με μια πετσέτα.Την αφήνουμε να σηκωθεί (περίπου κανένα 2ωρο,πρέπει το δωμάτιο να είναι ζεστό,εγω τη βάζω στο καλοριφέρ πάνω)

Μόλις σηκωθεί η ζύμη βάζουμε λίγο αλεύρι στο τραπέζι και την κόβουμε μπαλάκια.Πέρνουμε το πρώτο μπαλάκι και το πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι,με το μπλάστρι ανοίγουμε το φύλλο μας(μπορούμε να το κάνουμε λεπτό-οχι πολυ λεπτό- η χοντρό).Πέρνουμε ενα κρασοπότηρο και κόβουμε πάνω στο φύλλο που ανοίξαμε.Βάζουμε την γέμιση και διπλώνουμε μισοφέγγαρο.

Το ίδιο κάνουμε και για τα υπόλοιπα μπαλάκια.

Γέμιση :

Μπορουμε να τους βάλουμε τυρί-κιμά-λουκάνικο.

Λουκάνικο :

  • Πέρνουμε ενα πακετάκι απο τα λουκανικάκια τα μικρά. Τα σοτάρουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε μια πιπερία πράσινη (κέρατο) σε μικρά κομματάκια και την ρίχνουμε μάζι με τα λουκάνικα.
  • Βάζουμε ένα κουτί κρέμα γάλακτος μέσα στα λουκάνικα & τις πιπερίες
  • Κόβουμε σε κυβάκια 100 γρ. τυρί γκούντα - 100 γρ. τυρί ένταμ και το ρίχνουμε στο μείγμα
  • Τέλος για να δέσει το μείγμα ρίχνουμε 2 κουταλίες σούπας διαλυμένες σε νέρο κόρν φλάουρ.
  • Εγώ βάζω και λίγο μοσχοκάρυδο & πάπρικα (γλυκία)
  • Αφού τα γεμίσουμε χτυπάμε ενα αυγό και μ'ενα πινέλο τα αλοίφουμε προσθέτοντας σουσάμι απο πάνω.

Είναι πολυ εύκολη & γρήγορη ζύμη.Εγώ τα προψήνω για κανένα 10' και τα βάζω μετά στο καταψύκτη.

Καλή Επιτυχία!!!!!!!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (16) | Εμφανίσεις: 33263
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 10-12-2007 20:18
 
παρομοια συντσγη χρησιμοποιω και εγω με μικρες παραλλαγες για τυροπιτακια κουρου.ειναι οντως πολυ καλη θεωρω οτι την διαφορα την κανει το ξυδι με το γιαουρτι(γω βαζω σοδα) και το καλαμποκελαιο που δινει τριφτο αποτελεσμα.θα την δοκιμασω ευχαριστουμε
 
margarita79
2. 10-12-2007 22:21
 
Ωραία Εμμανουέλα η συνταγή σου. 
Ευχαριστούμε :)
 
sgr
3. 11-12-2007 09:49
 
το ξύδι το βάζω για να γίνει τραγανή , ενώ το γιαούρτι για να γίνουν αφράτα ;)  
Πιστεύω να σας πετύχουν , είναι πραγματίκα πολύ εύκολα!!!
 
EMMANOUELA
4. 13-02-2008 21:58
 
συγχαρητήρια καταπληκτική συνταγή εγω τα εκανα με τυρί γίναν τέλεια :)
 
xrysa
5. 29-11-2009 18:17
 
Καταπληκτικά τυροπιτακια.Εγιναν πολύ αφράτα και πεντανόστιμα.
 
milva

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 14/02/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός