| Υλικά:
- 1/2 κιλό κιμά
- 2-3 φέτες ψωμί
- 4-5 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- 1 αβγό
- λίγο κρασί
- αλάτι - πιπέρι - κύμινο
- αλεύρι
- 1 κουτί συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
|
Εκτέλεση Μουσκεύουμε το ψωμί στο κρασί. Στίβουμε και το βάζουμε σε μια λεκάνη με τον κιμά, το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο, το αβγό και αρκετό κύμινο. Ζυμώνουμε πολύ καλά και αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα βάζοντας το χυμό ντομάτας με λίγο λάδι, αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη και λίγο κρασί και αφήνουμε να βράσει λιγο. Πλάθουμε τα σουτζουκάκια σε μακρόστενο σχήμα περίπου στο μέγεθος του μεγάλου μας δάχτυλου. Αλευρώνουμε και τηγανίζουμε ελαφρά. Στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στη σάλτσα. Αφήνουμε να βράσουν περιπου 15'. Καλή όρεξη!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 16354 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |