Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Τυροπιτάκια Νο.02 (εύκολα) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 44
Έχει υποβληθεί από Mary   
Τρίτη, 11/12/07
Ευρετήριο άρθρου
Τυροπιτάκια Νο.02 (εύκολα)
Σελίδα 2
100_0407_400

Τα τυροπιτάκια αυτά γίνονται πολύ εύκολα και πολύ νόστιμα. Σας τα προτείνω για πάρτι και μπουφέ ή τώρα τις γιορτές για να αντέξετε το ατελείωτο ξενύχτι με τις γνωστές οινοποσίες!!!

Υλικά

για τη ζύμη:
  • 1 πακέτο Φαρινάπ
  • 1 βούτυρο βιτάμ
  • 1 γιαούρτι τοτάλ
  • 1 αυγό
  • λίγο αλάτι
  • 1 αυγό για το άλλειμα
για τη γέμιση:
  • 400 γρ. φέτα
  • 2 αυγά
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι και το βούτυρο παγωμένο και τα τρίβουμε μαζί μέχρι να γίνουν σαν τραχανάς. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το αυγό και αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά και να γίνει η ζύμη μαλακή και ελαστική.100_0395_400
Την βάζουμε στο ψυγείο για 1/2 ώρα να ξεκουραστεί και ετοιμάζουμε τη γέμιση. Τρίβουμε την φέτα καλά και προσθέτουμε τα 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα. Ρίχνουμε και το πιπέρι.100_0400_400
Χωρίζουμε τη ζύμη σε σε 4 μπαλάκια και τα ανοίγουμε (1 κάθε φορά) σε φύλλο όχι πολύ λεπτό. 100_0401_400
Παίρνουμε ένα ποτήρι και κόβουμε κύκλους στο ζυμάρι. Βάζουμε σε κάθε κύκλο 1 κουταλάκι γέμιση, βρέχουμε λίγο την άκρη του κύκλου και τον κλείνουμε σε μισοφέγγαρο. Αν θέλουμε τα πατάμε με ένα πηρούνι στην άκρη τους για να κάνουμε δαντελωτό σχεδιάκι.100_0404_400
Τοποθετούμε τα τυροπιτάκια σε βουτυρωμένο ταψί και τα αλείφουμε με το αυγό χτυπημένο. Αν θέλουμε προσθέτουμε και σουσάμι.
Τα ψήνουμε περίπου για 1/2 ώρα μέχρι να ροδίσουν στους 180 βαθμούς.
100_0405_400

Προσθήκη ως Αγαπημένο (110) | Εμφανίσεις: 103443
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (17)
1. 11-12-2007 12:47
 
Πράγματι, πολύ εύκολη συνταγή. Έτσι τα κάνει και η μητέρα μου τα γρήγορα τυροπιτάκια. Έχουμε περάσει χάρμα σε κάποιες εξωτερικές δουλειές παλιότερα, αλλά και εκδρομές. Ευχαριστούμε, Mary.
 
Pan
2. 11-12-2007 14:06
 
Ναι έτσι τα κάνω κι εγώ. Και μάλιστα αφήνω πάντα στην κατάψυξη μια ποσότητα γιά έκτακτες περιστάσεις.
 
sgr
3. 11-12-2007 14:46
 
Ετσι τα φτιάχνω και ΄γω τα τυροπιτάκια μόνο που 0άζω αυγό μόνο την γέμιση. 
 
Είναι φανταστικά, μικροί - μεγάλοι στο σπίτι τα λατρεύουν.
 
MB04
4. 11-12-2007 14:49
 
Ξέχασα να σας ''πω'' ότι τα φτιάχνω με becel (αυτό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε υψηλή θερμοκρασία) αντί για βούτυρο. Καμμιά φορά βάζω και το γιαούρτι light, αλλά τότε τραβάει λίγο περισσότερο αλεύρι.
 
MB04
5. 11-12-2007 18:01
 
Είναι τα πιο τέλεια τυροπιτάκια στον κόσμο. 
Και εγώ βάζω αυγό στην γέμιση, για να δέσει. :)
 
KATE
6. 11-12-2007 18:22
 
To πακέτο αλεύρι του κιλού ή του μισόκιλου; Θέλουμε και φωτό, Μαίρη μας. :grin
 
Lia_P
7. 12-12-2007 20:36
 
Λία μου του 1/2κιλου είναι το αλεύρι. Φυσικά και βάζεις αυγό στη γέμιση Kate μου. Εγώ επειδή έχω 400 γρ. φέτα βάζω 2 αλλιώς του πέφτει λίγο το υγρό.
 
Mary
8. 13-12-2007 12:10
 
το φαριν απ ειναι παντα μισο κιλο :grin :grin :grin
 
KATE
9. 06-04-2008 20:39
 
αρε μια κουκλα μαγειρισσα που εχεις μαιρη μου για βοηθο!!να τη χαιρεσαι!!!
 
margarita79
10. 07-04-2008 09:47
 
Μαργαρίτα μου ευχαριστώ για τις ευχές. Την έβαλα και τα έφτιαξε μόνη της (ζυμάρι, γέμιση, άνοιγμα φύλλου) και πολύ το χάρηκε. Εγώ έκανα μόνο το ψήσιμο!! Βέβαια η κουζίνα μετά ήθελε την πυροσβεστική για να την καθαρίσει, αλλά χαλάλι της!!
 
Mary
11. 07-04-2008 09:55
 
E με τέτοια νοικοκυρούλα που έχεις για βοηθό Μαίρη μου...η δική μου μόνο ομελέτα ξέρει να φτιάχνει...πράγματι πολύ εύκολα...μπράβο !!
 
artemis
12. 22-12-2008 02:39
 
Logo oti ime Germania anti gia farinap,boro na hrisimopiiso alevri gia oles tis hrisis? An ohi ti boro na hrisimopiiso? A nai k anti gia giaourti total ti? Ine ageladino,stragisto? Den eho idea.... :p Mia voithia? :x
 
ntita
13. 22-12-2008 15:19
 
Ntita μπορείς να βάλεις αλεύρι για όλες τις χρήσεις και να προσθέσεις ένα κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ. Όσο για το γιαούρτι δεν χρειάζεται τοτάλ. Βάλε ένα οποιοδήποτε στραγγιστό αγελαδινό. 8)
 
Mary
14. 13-04-2009 11:47
 
Να ρωτήσω κάτι? 
Ποσα κομμάτια γίνονται?15-20? (καταλαβαίνω ότιείναι ανάλογα το μεγεθος) περίπου ρωτάω. ευχαριστώ.
 
eirini1977
15. 13-04-2009 12:00
 
Ειρήνη βγαίνουν καμμιά 40αριά κομμάτια. Ανάλογα με το πόσο χοντρό είναι το φύλλο σου. Πάντως όχι λιγότερα από 30.
 
Mary


Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 14/05/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός