Μιας και δεν έχουμε συνταγές για κουραμπιέδες στο site (πλάκα κάνω), είπα να βάλω κι εγώ αυτούς που φτιάχνω για να έχουμε πολλές συνταγές να δοκιμάζουμε και να διαλέγουμε. Ένας κουραμπιές για μένα είναι νόστιμος όταν το βούτυρο είναι μυρωδάτο και όταν το αμύγδαλο είναι καλοκαβουρδισμένο. Η συνταγή είναι του κου Παρλιάρου και από τότε που την δοκίμασα κόλλησα. Την πείραξα λιγάκι αλλά και πάλι το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό. Γίνονται περίπου 2,5 με 3 ταψιά μεγάλα του φούρνου.
Υλικά: - 600gr βούτυρο «όχι απλά Ηπείρου» (σε θερμοκρασία δωματίου, έχω χρησιμοποιήσει και χύμα βούτυρο καθώς και βούτυρο γκλούρπακ, ξέρετε τι εννοώ)
- 250gr αμύγδαλο χοντροκομμένο και καβουρδισμένο
- ½ κουταλάκι του γλυκού baking powder
- 1 πρέζα βανίλια (εγώ έβαλα δύο συσκευασίες)
- 220gr ζάχαρη άχνη
- 50gr ρούμι μαύρο (εγώ δεν είχα κι έβαλα κονιάκ)
- 1200gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Αρκετή ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Αν έχουμε αμύγδαλα με τη φλούδα τα μουλιάζουμε σε καυτό νερό για λίγο κι έπειτα τα ξεφλουδίζουμε. Τα αφήνουμε να στεγνώσουν και τα καβουρδίζουμε στο φούρνο στους 150οC μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα χοντοκόβουμε στο multi και σ' αυτό το σημείο εγώ τα ξαναβάζω στο φούρνο έτσι ώστε να μην έχουν καθόλου υγρασία. Χτυπάμε το βούτυρο και την άχνη στο μίξερ μέχρι να μαλακώσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το baking powder και τις βανίλιες και συνεχίζουμε για λίγο το ανακάτεμα. Προσθέτουμε τώρα το αλεύρι κι ανακατεύουμε απαλά με το χέρι. Τέλος προσθέτουμε το ρούμι και το αμύγδαλο και ανακατεύουμε και πάλι με το χέρι. Πλάθουμε στρογγυλούς κουραμπιέδες με διάμετρο 3 εκατοστών πιέζοντας τη ζύμη με τα χέρια μας και κάνοντας μια μικρή βουλίτσα στο πάνω μέρος για να κρατήσει περισσότερη ζάχαρη άχνη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 15 λεπτά. Τους βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά και τους βουτάμε σε ένα μπολ με άχνη. Τους τοποθετούμε σε πιατελίτσα και πασπαλίζουμε με extra ζάχαρη άχνη. Καλή επιτυχία!!! Προσθήκη ως Αγαπημένο (32) | Εμφανίσεις: 41089 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |