Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αγκινάρες γεμιστές Νο.01 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 7
Έχει υποβληθεί από vago   
Τετάρτη, 12/12/07
Υλικά
  • img_1701_400_01 8-10 μεγάλες αγγινάρες
  • 1/2 κιλό κιμά
  • 2 ώριμες ντομάτες τριμμένες ή 1 κουτί ντοματάκια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • τριμμένο τυρί

Για τη μπεσαμέλ:

  • 1 φλυτζάνι αλεύρι
  • 4 φλυτζανια γάλα
  • 1 φλυτζανι βούτυρο
  • τυρι τριμένο
  • 2 αυγά
  • Αλάτι
Εκτέλεση

Τηγανίζω ελαφρά τις αγγινάρες και τις βάζω σε ταψάκι με λίγο λάδι. Σωτάρω το κρεμμύδι και το σκόρδο σε λάδι. Συνεχίζω με τον κιμά και αφήνω να σωταριστεί πολύ καλά πριν ρίξω τις ντομάτες. Βάζω αλάτι και πιπέρι και αφήνω το κιμά να βράσει και να μείνει σχεδόν στεγνός. Γεμίζω με τον κιμά τις αγγινάρες και βάζω απο πάνω σάλτσα μπεσαμέλ. Τελειώνω με τριμμένο τυρί. Ψήνω το φαγητό σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει.

Καλή ορεξη!

 

Σάλτσα Μπεσαμέλ:

Βάζω το βουτυρο να ζεσταθεί σε χαμηλή φωτιά και μόλις λιώσει προσθέτω το αλεύρι και ανακατευω διαρκώς. Εν τω μεταξύ ζεσταινω λίγο το γάλα και το ρίχνω και αυτο στο αλεύρι. Ανακατεύω καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Χτυπάω τα αβγά και τα προσθέτω και αυτά. Κατεβάζω απο τη φωτιά και ρίχνω το τριμμένο τυρί και αλάτι.

 


Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 14412
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (9)
1. 13-12-2007 09:18
 
Ευαγγελία πολύ ωραίο φαγητό και για κάποιο επίσημο τραπέζι αυτό. Και είναι και εύκολο.
 
sgr
2. 13-12-2007 10:07
 
λοιπον αυτο το φαγακι το φτιαχνω ακριβως ετσι μονο που το ονομαζω αγκιναρες ογκρατεν χαχαχα.η αληθεια ειναι πως το εφτιαχνε η μαμα για να μας κανει να φαμε την αγκιναρα εγω συνηθιζα να τρωω τη γεμιση και την μπεσαμελ και η αγκιναρα εμενε μοναχη.με τα χρονια το συνηθισα.μπραβο!!
 
margarita79
3. 13-12-2007 10:09
 
Πολύ ωραίο φαγητό Βάγγο, μπράβο!
 
al1975
4. 14-12-2007 10:27
 
Πολύ ωραία ιδέα να μαγειρέψει κανείς τις αγκινάρες. Έχω συνηθ΄λισει να τις τρως ωμές σαλάτα (μούρλια είναι) και αλά πολίτα. Κάτι σαν μουσακάς μου κάνει. Φαίνεται νόστιμη. Θα την δοκιμάσω. Ευχαριστούμε Ευαγγελία. :)
 
Pan
5. 14-12-2007 10:43
 
Πράγματι, πολύ ωραίο φαγητό! 
 
margarita79, πονηρή η μαμά αλλά πιο πονηρή η κόρη, ε; χα χα χα
 
elie
6. 14-12-2007 11:07
 
Τις αγκινάρες επειδή τις συμπαθω ιδιαίτερα και τυχαίνει να έχω και παραγωγή απο αγκιναράκια, τις κάνω με πολλούς τρόπους: ωμά σαλάτα όπως λέει και η παν, βραστή σαλάτα, αλα πολίτα, μαριναρισμένες ,τηγανιτές με λεμόνι ή τηγανιτές με αυγά, με αρνί ή με μοσχάρι αυγολέμονο,ριζότο με αγκινάρες, τάρτα με αγκινάρες και παρμεζάνα αλλά δεν έτυχε να τις γεμίσω ποτέ!Θα το δοκιμάσω όμως διότι πολύ μου άρεσε!
 
al1975
7. 15-12-2007 02:53
 
a1975 με την λέξη αγκιναράκια!!!μου έφερες παλιές μνήμες!!η μαμά μου τις έκανε γλυκό!!!με αμύγδαλα,γαρίφαλο και ελαχιστη βανίλια!!!ήταν κάτι άλλο!!! 
εδώ και 20 περίπου χρονια που είμαι Ολλανδία,που να βρω σχετικά μικρές αγκιναρουλες???σαν να είναι χθες!!! :cry :)
 
kleiw
8. 14-12-2007 16:32
 
al1975, και εμείς τις φτιάχνουμε έτσι. Δεν το ανέφερα πιο πριν, λόγω βιασύνη;. Έχουμε δική μας παραγωγή. Αλλά γεμιστές που λέει η φίλη Ευαγγελία και γλυκό που αναφέρει η kleiw πρώτη φορά το ακούω. Kleiw, θα μας βάλει την συνταγή; Γίνονται όπως το μελιτζανάκι γλυκό;
 
Pan
9. 15-12-2007 02:51
 
την συνταγή για τις αγκιναρουλες γλυκό!!! την έγραψα στο forum!!! 
δεν μπορώ να γράψω Ελληνικά!!! :zzz
 
kleiw

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 04/05/11 )