Υλικά - 8-10 μεγάλες αγγινάρες
- 1/2 κιλό κιμά
- 2 ώριμες ντομάτες τριμμένες ή 1 κουτί ντοματάκια
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- τριμμένο τυρί
Για τη μπεσαμέλ: - 1 φλυτζάνι αλεύρι
- 4 φλυτζανια γάλα
- 1 φλυτζανι βούτυρο
- τυρι τριμένο
- 2 αυγά
- Αλάτι
Εκτέλεση Τηγανίζω ελαφρά τις αγγινάρες και τις βάζω σε ταψάκι με λίγο λάδι. Σωτάρω το κρεμμύδι και το σκόρδο σε λάδι. Συνεχίζω με τον κιμά και αφήνω να σωταριστεί πολύ καλά πριν ρίξω τις ντομάτες. Βάζω αλάτι και πιπέρι και αφήνω το κιμά να βράσει και να μείνει σχεδόν στεγνός. Γεμίζω με τον κιμά τις αγγινάρες και βάζω απο πάνω σάλτσα μπεσαμέλ. Τελειώνω με τριμμένο τυρί. Ψήνω το φαγητό σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει. Καλή ορεξη! Σάλτσα Μπεσαμέλ: Βάζω το βουτυρο να ζεσταθεί σε χαμηλή φωτιά και μόλις λιώσει προσθέτω το αλεύρι και ανακατευω διαρκώς. Εν τω μεταξύ ζεσταινω λίγο το γάλα και το ρίχνω και αυτο στο αλεύρι. Ανακατεύω καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Χτυπάω τα αβγά και τα προσθέτω και αυτά. Κατεβάζω απο τη φωτιά και ρίχνω το τριμμένο τυρί και αλάτι. Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 16915 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |