Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αγκιναρούλες γλυκό του κουταλιού Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από kleiw   
Σάββατο, 15/12/07

Είναι ένα γλυκάκι της μαμάς μου που έτσι το σκέφτηκε μια φορα εδώ και 35-40 περίπου χρόνια. Είχαμε τόσες πολλές,το λαμπάκι άναψε, και λέει ΓΛΥΚΟ!!! Κλείσιμο ματιού και να η συνταγή της

Υλικά:

  • 1κιλό αγκιναρουλες
  • 1/2 κιλό ζάχαρη
  • 3 κουταλιές μέλι
  • 1 ποτήρι νερό
  • 1/2 κουταλια χυμό λεμονιού
  • 1 φλιτζ αμύγδαλα ασπρισμένα ολόκληρα
  • 2 βανίλιες
  • γαρίφαλα όσα και οι αγκιναρουλες

Διαδικασία:

  • Καθαρίζουμε τις αγκινάρες,και αφηουμε λίγα από τα τρυφερά φύλλα της καρδιας
  • τις βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό και λεμόνι,για να μη μαυρίσουν, κατά τα γνωστά
  • σε κατσαρόλα τις τοποθετούμε μια-μια,αφού βάλουμε στην καρδούλα τους 1-2 αμύγδαλα,και καρφώσουμε στο πλάι από ένα γαρυφαλλάκι.
  • βάζουμε νερό και τις βράζουμε τόσο,όσο, (μας φτάνει για να μπορέσουμε να τις αποβρασουμε" στο σιρόπι)
  • τις βγάζουμε από την κατσαρόλα και προσθέτουμε κατόπιν την ζάχαρη, το μέλι ,τα αμύγδαλα που  περίσσεψαν,ανακατεύουμε με την κουτάλα για να εξαφανίσουμε τη ζάχαρη
  • προσθέτουμε προσεκτικά τις αγκιναρούλες μας,και δένουμε το σιρόπι μας
  • ξέχασα!!! πριν δέσει,στο ενδιάμεσο ρίχνουμε τις βανίλιες και αφού δέσει, το χυμό λεμονιού!!!
  • κατεβάζουμε από την φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει, και βάζουμε σε γυάλινα μπάζα!!!

για όσες είναι αρχάριες στο δέσιμο του σιροπιού:
είναι έτοιμο, όταν πάρουμε ελάχιστο σιρόπι από την κατσαρόλα μας,με ένα κουταλάκι το γυρίσουμε σε ένα πιατελακι και πέφτει κόμπος-κόμπος,χωρίς να απλώνει.

Καλή επιτυχία σε όσες το αποφασίσετε


Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 9800
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (10)
1. 15-12-2007 16:57
 
Ποτέ μα ποτέ δεν είχα ακούσει, Κλειώ, αγκιναρούλες γλυκό. 
Αλήθεια πόσο επινοητικός είναι ο ελληνικός λαός!!! 
Υπέροχες μνήμες.
 
Lia_P
2. 15-12-2007 18:47
 
Ούτε κι εγώ το γνώριζα. Θα πρέπει να είναι ιδιαίτερο στη γεύση. 
Ευχαριστούμε Κλειώ για την πρωτότυπη συνταγή σου.
 
sgr
3. 16-12-2007 18:29
 
Ευχαριστούμε kleiw! Πρωτότυπη συνταγή για αγγινάρες (αν και μου θυμίζουν μελιτζανάκι γλυκό ο τρόπος που φτιάχνονται).... Μμμ, θα την δοκιμάσω! :)
 
Pan
4. 16-12-2007 23:49
 
Σας ευχαριστώ!!!αξιαγάπητες Κυριες!!! 
για τα σχόλια σας!!! 
καλή επιτυχία!!!Pan!!!είμαι σίγουρη ότι θα το ξαναφτιαξεις!!! :) ;) :zzz
 
kleiw
5. 17-12-2007 08:42
 
Κλειώ μου σε υπερευχαριστώ για την συνταγή!Φαίνεται τέλεια.Θα εκτελεστεί μόλις βγούν τα αγγιναράκια μου!
 
al1975
6. 17-12-2007 12:14
 
Φαντάζομαι αυτο το καιρο που βγαίνουν οι αγγινάρες θα βρούμε τις μικρές,αν και του κουταλιού δεν τα συμπαθώ ,για τίς αγγινάρες ομως τρελαίνομαι και με τη πρωτη ευκαιρία θα δοκιμαστούν
 
Litsa5
7. 18-12-2007 16:37
 
υπομονή να έρθει η εποχή τους....!!!και τότε θα περιμένω....al1975 και Λίτσα5 να ακούσω...!!! ;) :)
 
kleiw
8. 24-05-2008 20:58
 
Κλειώ από τη στιγμή που είδα τη συνταγή σου περίμενα να μου φέρουν αγκιναρούλες για να το φτιάξω . Σήμερα ήρθε η ώρα του και δε βλέπω την ώρα να το δοκιμάσω.Αν θέλεις μπορείς να μου πείς από ποιά περιοχή είναι η συνταγή σου.
 
xanthibax
9. 11-08-2008 17:48
 
molis diabasa kalh mou thn erwthsh sou!!mphka na dw pithana sxolia!! 
sou apantw Xanthibax! oti h mama mou pou thn skeftike htan Menidiatisa...!kai h suntagh exei thn katagwgh ths,fusika!!! 
grapse mou se parakalw!sou arese???
 
kleiw
10. 11-08-2008 20:59
 
Η συνταγή σου δοκιμάστηκε από μένα κι από μια κυρία από το Άργος ,η οποία μου προμηθεύει και τις αγγιναρούλες. 
Εγώ την έκανα όπως ακριβώς τη γράφεις η κυρά Ελένη όμως πρόσθεσε ζάχαρη και νερό και μου είπε ότι το χρειαζόταν. 
Η αλήθεια είναι ότι μάλλον χρειάζεται λίγο ζάχαρη και λίγο νερό επιπλέον. 
Βέβαια είναι μια ξεχωριστή, ιδιαίτερη γεύση που δεν είχα ξαναδοκιμάσει. Θα το επαναλάβω του χρόνου πάντως και σε ευχαριστώ για την απάντηση.
 
xanthibax

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 16/04/09 )