Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Ψαρονέφρι με σάλτσα κόκκινης γλυκιάς πάπρικας
Ψαρονέφρι με σάλτσα κόκκινης γλυκιάς πάπρικας Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 13
Έχει υποβληθεί από zoi   
Τρίτη, 18/12/07
dsc01759_400

Πολύ εύκολο, γρήγορο και νόστιμο φαγητό! Μπορεί φυσικά να γίνει και χωρίς τη μαρινάτα.

Υλικά:

  • 2 κομμάτια ψαρονέφρι κομμένα σε ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
  • 3 κουταλιές της σούπας γούστερ σως
  • ½ κουτάκι κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • ½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα κόκκινη γλυκιά
  • Αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού corn flour διαλυμένο σε ελάχιστο νεράκι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Υλικά για τη μαρινάτα:

  • Ελαιόλαδο
  • Κόκκινο κρασί
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λίγο δεντρολίβανο
  • 3-4 φύλλα δάφνης

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και μαρινάρουμε το κρέας μέσα στο μίγμα αυτό για μια νύχτα.

Εκτέλεση:

Σοτάρουμε στο βούτυρο το κρεμμύδι και την πιπεριά μέχρι να μαραθούν λιγάκι και προσθέτουμε το ψαρονέφρι (τη μαρινάτα την πετάω). Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγο ακόμη και μόλις φύγουν τα περισσότερα υγρά αφαιρώ το περιττό λίπος με ένα κουτάλι αν θέλω. Σβήνω με τη γούστερ σως, προσθέτω την κρέμα γάλακτος, τη σκόνη σκόρδου, την πάπρικα και το αλάτι και περιμένω να δέσει λίγο η σάλτσα. Βοηθάω το δέσιμο με το corn flour και σερβίρω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ρύζι μπασμάτι βρασμένο με λίγο αλατάκι και λίγο βουτυράκι.

Καλή επιτυχία!!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (29) | Εμφανίσεις: 18776
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 23-12-2007 17:10
 
Zoi I tasted it and it was really very good.I love this kind of cooking alot.Wish you a Merry Xmas.Love, Giovani.
 
Giovani
2. 27-12-2007 12:13
 
Giovavi thanks a lot!! Χρόνια πολλά και σε σένα!! :zzz :zzz :zzz
 
zoi
3. 27-07-2008 19:46
 
Με μια λέξη, καταπληκτική η συνταγή σου, Ζωή. Πεντανόστιμο φαγητό, γλείφαμε και τα πιάτα!!! Και πανεύκολο, πρέπει να το τονίσω και αυτό... Μου πέτυχε και το μπασμάτι, που πάντα μου λαπάδιαζε... Σε ευχαριστούμε για την ωραία σου συνταγή!
 
katerina
4. 23-02-2009 13:01
 
Πολυ νοστιμο και εξαιρετικα γρηγορο..εγω παρελειψα το κορν φλαουρ μιας και μου αρεσει η σαλτσουλα ...
 
JOANNA
5. 17-02-2010 10:52
 
θα το κανω γιατι φαινεται μιαμ μιαμ :p λιγο καυτερο μπορω να βαλω? στρατος
 
ntigiou2

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 31/01/10 )