Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Παστίτσιο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει γραφτεί από ArXoS   
Δευτέρα, 21/05/07
Υλικά: 1 κουτ. Αλάτι
2 Αυγό(ά)
2 κουτ. Βούτυρο
κουτ. Κανελογαρίφαλα
1 μικρό Καρότο(α)
250 γρ. Κεφαλογραβιέρα
750 γρμ Κιμάς μοσχαρίσιος
1 ψιλοκομμένο Κρεμμύδι(α)
κιλό Μακαρόνια
κουτ. Μοσχοκάρυδο
κουτ. Μπαχάρι
400 γρ. Ντοματούλες
κουτ. Πιπέρι
2 σκελίδες Σκόρδο

Τρόπος παρασκευής
Σε κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο και τηγανίζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3-4 λεπτά. Προσθέτετε τα μπαχαρικά, το καρότο, αλατοπίπερο και τον κιμά. Ανακατεύετε καλά για 4-5 λεπτά και ρίχνετε μέσα τις ντοματούλες.
Σιγοβράζετε για 25-30 λεπτά να φύγουν τα υγρά.
Στο μεταξύ, βράζετε σε άφθονο αλατισμένο νερό τα μακαρόνια, τα σουρώνετε και τα ανακατεύετε με το βούτυρο, τα αυγά και το μισό τυρί.
Αδειάζετε τα μισά σε βουτυρωμένο ταψάκι και στρώνετε επάνω τον κιμά.
Σκεπάζετε με τα υπόλοιπα μακαρόνια.
Περιχύνετε με την μπεσαμέλ το παστίτσιο, πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνετε στους 220 βαθμούς για 45-50 λεπτά να χρυσίσει η επιφάνεια.
Κόβεται σε τετράγωνα κομμάτια, αφου το αφήσετε να κρυώσει για 10 λεπτά και σερβίρετε.
Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 19/12/79 )