Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Μπουφές arrow Αλμυρό ρολό με παντεσπάνι και κοτόπουλο
Αλμυρό ρολό με παντεσπάνι και κοτόπουλο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 11
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Παρασκευή, 21/12/07
Ευρετήριο άρθρου
Αλμυρό ρολό με παντεσπάνι και κοτόπουλο
Σελίδα 2
p1010461_400

Ιδανικό για μπουφέ ή για τραπέζι σαν κρύο ορεκτικό.Στη γέμιση μπορείτε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε ότι θέλετε

Υλικά

παντεσπάνι για ταψί νούμερο 25χ35χ2,5

  • 2 κούπες γάλα
  • ¼ κούπας βιταμ
  • ½ κούπας αλεύρι
  • 4 αυγά χωριστά κρόκοι από τα ασπράδια σε μαρέγκα
  • ½ κ.γ αλάτι

Για τη γέμιση:

  • 1 στήθος βρασμένο κοτόπουλο σε μικρά κομματάκια
  • ½ κοκκινη,1/2πρασινη,1/2 πορτοκαλί πιπεριά σε μικρά κυβάκια
  • Μανιτάρια ψιλοκομμένα και σοταρισμένα
  • 5-6 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο και σοταρισμένο
  • Λίγο μαϊντανό
  • Κάπαρη
  • Τυρί ρεγκατο 100γρ
  • Μαγιονέζα ένα μικρο βαζάκι
  • Μουστάρδα κατά προτίμηση

Εκτέλεση:

p1010465_120

  • Βράζουμε το γάλα και το ρίχνουμε μέσα σε κατσαρόλα που έχουμε σοτάρει το αλεύρι στο βιταμ.
  • Ανακατεύουμε να ενσωματωθούν τα υλικά και όταν χλιαραινει ρίχνουμε τους κρόκους και το αλάτι.
  • Όταν κρυώσει προσθέτουμε στο μίγμα αργά τα ασπράδια σε μαρέγκα
  • Ψήνουμε για 1 ώρα στους 175 βαθμούς πάνω κάτω σε ταψί με λαδόκολλα λαδωμένη και πασπαλισμένη με αλεύρι
  • Όταν ψηθεί το γυρίζουμε σε άλλη λαδόκολλα.
  • Ξεκολλάμε την πρώτη και για να πάρει τη φόρμα του ρολού όπως είναι χλιαρό το τυλίγουμε σε ρολό μαζί με την λαδόκολλα και το βάζουμε μέσα σε μια πετσέτα.
  • Μετά το ανοίγουμε αλείφουμε τη γέμιση το ξανακάνουμε ρολό μέσα σε πλαστική μεμβράνη να σφίξει καλά και το τοποθετούμε στο ψυγείο.

Καλό είναι να το κάνουμε από την προηγούμενη μέρα.

Εκτέλεση γεμισης:

  • Ανακατεύουμε από το βράδυ όλα τα υλικά μαζί και τα βάζουμε στο ψυγείο.
  • Στο τέλος στολίζουμε με οτι θέλουμε εξωτερικά εγώ έβαλα μαγιονέζα μαϊντανό και πιπεριά Φλωρίνης και σερβίρουμε

Καλή επιτυχία!!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (83) | Εμφανίσεις: 58485
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (20)
1. 21-12-2007 12:01
 
ξεχασα να γραψω οτι πριν βαλουμε τη γεμιση με ενα μαχαιρακι ισιωνουμε τα πλαινα του παντεσπανιου.για να γινει εντελως παραλληλογραμμο.συνηθως την πρωτη φετα απο το ρολο που ειναι ακρη ακρη και προεξεχει λιγο την τρωμε μονοι μας ετσι για να δοκιμασουμε.... :zzz
 
margarita79
2. 21-12-2007 12:08
 
Μαργαριτα , πολυ λαχταριστο !! 
 
Φαινεται σουπερ!!
 
joanna
3. 21-12-2007 12:41
 
Πάαρα πολύ ωραίο Μαργαρίτα, τέλειο για τραπέζι, μπράβο σου.
 
sgr
4. 21-12-2007 13:18
 
Μαργαρίτα πολύ πολύ καλό!!! Ευχαριστούμεεεεεεεε :zzz
 
zoi
5. 21-12-2007 14:02
 
Λιλιπούτειο γεύμα.... Για μερακλήδες! Μας έδωσες μια ακόμη ιδέα για τις γιορτές... Συγχαρητήρια! :)
 
Pan
6. 21-12-2007 16:12
 
τέλειο :zzz :zzz :zzz
 
giota
7. 22-12-2007 15:27
 
γεια στα χερια σου!!!Margarita79!!! 
είναι ένα μικρό κόσμημα στο τραπέζι!!! 
έχεις δίκιο να ζαλίζεσαι Γιώτα μου!!! 
te-lei-ooo!!! :grin ;)
 
kleiw
8. 02-01-2008 10:49
 
Αυτές τις συνταγές με το τυλιχτό παντεσπάνι τις αντιμετωπίζω με δέος. Έτσι και αυτή (που φαίνεται και του γούστου μου)... υποκλίνομαι, margarita79!
 
elie
9. 05-12-2008 11:43
 
ακουγεται και φαινεται πολυ καλο.θα το δοκιμασω στην γιορτη του αντρα μου 12/12 και θα επιστρεψω με τα σχολια των φιλων!!!! :p :p
 
georgina
10. 02-04-2009 10:30
 
Είμαι καινούριο μέλος και "εξερευνώ" τις συνταγές σας. Δεν μπορώ να μην σχολιάσω (ας μου επιτραπεί) τη δική σου. Φοβερή φαίνεται και με την πρώτη ευκαιρία θα την κάνω (το βλέπω βέβαια λίγο μακρυά,γιατί βρίσκομαι σε κατάσταση δίαιτας-διατροφής εδώ και 5 μήνες, όμως θα την κάνω οπωσδήποτε. Ήδη την εκτύπωσα και την κράτησα. Σ΄ευχαριστούμε και για την φωτό. Με "τράβηξε" για να γράψω σχόλιο.
 
eirini1977
11. 02-04-2009 11:28
 
καλως ορισες και σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια!ειναι πολυ νοστιμο το ρολο αυτο απλα ειναι λιγο μπελαλιδικο ως προς το παντεσπανι αλλα νομιζω αξιζει τον κοπο. 
καλή επιτυχία
 
margarita79
12. 25-05-2009 00:27
 
Μαργαρίτα το ρολό σου άψογο! Δεν υπήρξε ούτε ένας που να μη ξετρελάθηκε. Περιττό να σου πω ότι όλες οι γυναίκες μου ζήτησαν τη συνταγή. Τις παρέπεμψα φυσικά εδώ! :grin  
 
 
Mary
13. 25-05-2009 01:45
 
βρε Μαιρη ΜΠΡΑΒΟ!εντυπωσιαστηκα ...ουτε εγω να το ειχα φτιαξει..μη σου πω το πετυχες και καλυτερα!!!ευγε! 
χαιρομαι πολυ που τους αρεσε και που σου πετυχε επειδη ειναι λιγο μπελας το παντεσπανι ως προς το διπλωμα σε ειχα εννοια!!ευχαριστω πολυ για τη φωτο!
 
margarita79
14. 25-05-2009 10:42
 
Μαργαρίτα ακολούθησα τη συμβουλή σου και έφτιαξα το παντεσπάνι από την Πέμπτη. Μόλις βγήκε από το φούρνο το τύλιξα αμέσως και το άφησα να κρυώσει. Μετά στο ψυγείο μέχρι την επόμενη μέρα που το γέμισα και το ξανατύλιξα σαν καραμέλα, με μεμβράνη. Μετά πάλι μια νύχτα στο ψυγείο. Δεν μου σκίστηκε καθόλου γιατί είναι ιδιαίτερα ελαστικό. 
Πάντως δεν είναι πολύ χρονοβόρο γιατί κάνεις μικρές διαδικασίες για 3 μέρες. Δεν τις κάνεις όλες μαζί... οπότε δε μου φάνηκε μπελάς. Άσε από από γεύση είναι τέλειο!!!
 
Mary
15. 29-12-2009 13:43
 
Τέλειο φαίνεται Μαργαρίτα μου θα το φτιάξω για πρωτοχρονιά και σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω και φιλαδέλφια στη γέμιση τι λες?
 
mariaZ


Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 23/08/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός