Υλικά:
- 1 βιτάμ
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- 7 αβγά
- 3 ποτήρια αλεύρι φαρινάπ
- 1 ποτήρι καρύδα
- 1 ποτήρι γάλα
Για το σιρόπι: - 2 1/2 ποτήρια ζάχαρη
- 2 1/2 ποτήρια νερό
- χυμό απο μισό λεμόνι
Εκτέλεση Λιώνουμε το βιτάμ και το χτυπάμε μαζί με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά χτυπώντας διαρκώς και στη συνέχεια το αλεύρι, την καρύδα και το γάλα. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει ένας ομοιομορφος χυλός. Βάζουμε το μείγμα σε βουτηρωμένο ταψί και ψήνουμε σε μέτριο, προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει περίπου 1 ώρα και 15' (δοκιμάζουμε με το μαχαίρι να δούμε αν έγινε). Μέχρι να ψηθεί το γλυκό ετοιμάζουμε το σιρόπι βραζοντας μαζί τη ζάχαρη, το νερό και το χυμό του λεμονιού. Οταν γίνει το γλυκο το αναποδογυρίζουμε και το σιροπιάζουμε. Πρεπει να ειναι ζεστό και το γλυκό και το σιρόπι. Γαρνίρουμε με τρούφα ή καρύδα ή και τα δυο ανάλογα με το γούστο και τη φαντασία μας. Καλή επιτυχία!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (30) | Εμφανίσεις: 15040 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |