Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Φλογέρες με ζαμπόν-τυρί Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 9
Έχει υποβληθεί από Katerina   
Σάββατο, 29/12/07

Ένα πολύ νόστιμο ορεκτικό, που είδα, αν θυμάμαι καλά, την Τασία από την Κεφαλονιά πριν αρκετά χρόνια να το φτιάχνει σε πρωινή εκπομπή. Μπορείτε να φτιάξετε τις φλογέρες με ό,τι αλλαντικό και τυρί σας αρέσει. Επίσης, σε περιόδους γιορτών και τραπεζωμάτων, αφού τα τυλίξετε και τα βουτήξετε στο τριμμένο τυρί, μπορείτε να τα διατηρήσετε για περίπου 5-7 ημέρες στο ψυγείο, και να ψήνετε κάθε φορά όσα σας χρειάζονται.

flogeres_zampontyri_3mezedes_kai_orektika_400

Υλικά:

  • flogeres_zampontyri_2mezedesorektika_400_011 πακέτο φύλλο κρούστας
  • τυρί έμμενταλ (περίπου 400 γρ.)
  • ζαμπόν σε φέτες
  • 1 αβγό/γάλα
  • κεφαλοτύρι τριμμένο (περίπου 400 γρ.)

Εκτέλεση:

Κόβουμε το φύλλο, όπως είναι τυλιγμένο σε ρολό, σε 3 λωρίδες και το τυρί σε μικρά μπαστουνάκια. Τις φέτες του ζαμπόν τις κόβω επίσης στη μέση - εσείς αν θέλετε τις βάζετε ολόκληρες.

flogeres_zampontyri_1mezedesorektika_400Αλείφουμε το κάθε φύλλο με ελάχιστο λάδι, τοποθετούμε στην άκρη του το ζαμπόν και στη μέση το τυρί και τυλίγουμε το φύλλο.

Στη συνέχεια, βουτάμε στο αβγό / γάλα και μετά στο τριμμένο κεφαλοτύρι, και τα ψήνουμε στους 180° μέχρι να ροδίσουν καλά, σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος.

Σερβίρονται ζεστά.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (25) | Εμφανίσεις: 43866
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (8)
1. 30-12-2007 12:02
 
Τέλειες οι φλογέρες σου Κατερίνα. Ευχαριστούμε.
 
sgr
2. 31-12-2007 01:14
 
Κατερίνα είναι εξαιρετικός μεζές. Εγώ δεν είδα την εκπομπή της Τασίας αλλά έχω το βιβλίο της και τις έχω φτιάξει. Γίνονται σούπερ!!!
 
Mary
3. 31-12-2007 17:53
 
κατερινακι αυτη την σνταγη της τασιας την ξερω και εγω ειναι οντως πολυ καλη.μονο που εγω αντι να τις ψηνω στο φουρνο τηγανιζα με αποτελεσμα να ρουφουν πολυ λαδι και να τις αποφευγω μαλλον δε θυμομον καλα θα τις κανω ετσι απο εδω και εμπρος.ευχαριστωωω
 
margarita79
4. 02-01-2008 18:13
 
Μαργαρίτα μου, θυμάσαι πολύ καλά. Στην τηλεόραση η Τασία τις τηγάνιζε, αλλά κι εγώ είχα το ίδιο πρόβλημα με σένα. Εκτός του ότι γίνονταν λαδερές και βαριές για το στομάχι, ποιος κάθεται να τηγανίζει τελευταία στιγμή; Έτσι, τις έβαλα στο φούρνο με λαδόκολλα και ησύχασα. Και γίνονται πολύ πιο νόστιμες!
 
katerina
5. 02-01-2008 18:43
 
καλα θυμομουν λοιπον... 
για φαι δεν ξεχνω ποτε :grin :grin  
θα το δοκιμασω οπως λες κατερινακι δεν το εχω επιχειρησει σε ευχαριστωωωωω
 
margarita79
6. 19-03-2009 08:49
 
Είναι τέλεια συνταγή και το βασικότερο χωρίς τηγάνισμα. Συγχαρητήρια!!
 
soultana
7. 28-01-2011 18:28
 
:) :)
 
ntina1984
8. 04-02-2011 17:26
 
Έτσι τις φτιάχνω κι εγώ, μόνο που επειδή τις ψήνω στο φούρνο παραλείπω το πανάρισμα.
 
tamar

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 02/05/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός