Ένα πολύ νόστιμο ορεκτικό, που είδα, αν θυμάμαι καλά, την Τασία από την Κεφαλονιά πριν αρκετά χρόνια να το φτιάχνει σε πρωινή εκπομπή. Μπορείτε να φτιάξετε τις φλογέρες με ό,τι αλλαντικό και τυρί σας αρέσει. Επίσης, σε περιόδους γιορτών και τραπεζωμάτων, αφού τα τυλίξετε και τα βουτήξετε στο τριμμένο τυρί, μπορείτε να τα διατηρήσετε για περίπου 5-7 ημέρες στο ψυγείο, και να ψήνετε κάθε φορά όσα σας χρειάζονται.
Υλικά:
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- τυρί έμμενταλ (περίπου 400 γρ.)
- ζαμπόν σε φέτες
- 1 αβγό/γάλα
- κεφαλοτύρι τριμμένο (περίπου 400 γρ.)
Εκτέλεση:
Κόβουμε το φύλλο, όπως είναι τυλιγμένο σε ρολό, σε 3 λωρίδες και το τυρί σε μικρά μπαστουνάκια. Τις φέτες του ζαμπόν τις κόβω επίσης στη μέση - εσείς αν θέλετε τις βάζετε ολόκληρες. Αλείφουμε το κάθε φύλλο με ελάχιστο λάδι, τοποθετούμε στην άκρη του το ζαμπόν και στη μέση το τυρί και τυλίγουμε το φύλλο. Στη συνέχεια, βουτάμε στο αβγό / γάλα και μετά στο τριμμένο κεφαλοτύρι, και τα ψήνουμε στους 180° μέχρι να ροδίσουν καλά, σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Σερβίρονται ζεστά.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (25) | Εμφανίσεις: 49716 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |