Το all time classic ελληνικό γλυκό ψυγείου, κατάλληλο για όλες τις εποχές και ώρες. - Βαθμός δυσκολίας : 1
- Χρόνος ετοιμασίας : λιγότερο από μισή ώρα (εφόσον έχεις συγκεντρωμένα όλα τα υλικά στον πάγκο σου)
- Χρόνος παγώματος : Τουλάχιστον 3 ώρες πριν καταναλωθεί.
ΥΛΙΚΑ :
- 1 kg γιαούρτι χύμα (τύπου ΦΑΓΕ TOTAL ή ΔΕΛΤΑ Family-όχι το άλλο για τζατζίκι...)
- 1 κουτί ERMOL (φυτική σαντιγύ, θα την βρεις στα ράφια του supermarket κοντά στα ζελέ, τις καραμελέ κτλ)
- 1 κουτί ζάχαρη (θα χρησιμοποιήσεις για μεζούρα το άδειο κουτί της ERMOL)
- 1 φλυτζάνι τσαγιού καρυδόψιχα χονδροκομμένη με το χέρι.
- 1 μεγάλο κουτί (800 gram. περίπου) ανανά DEL MONDE σε φέτες στρογγυλές, στο χυμό του (όχι σε σιρόπι)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ - Χτυπάς στο μίξερ την ERMOL και την ζάχαρη για 5 λεπτά περίπου μέχρι να γίνουν σαντιγύ.
- Αδειάζεις σε ένα μπωλ (κατά προτίμηση μεταλλικό γιατί διατηρεί την θερμοκρασία ψυγείου) το γιαούρτι.
- Αδειάζεις τις φέτες του ανανά σε ένα πιάτο ώστε να στραγγίξουν λίγο από τα υγρά τους.
- Κρατάς 1-2 για γαρνιτούρα και διακόσμηση επάνω στην επιφάνεια του έτοιμου γλυκού στο τέλος.
- Κόβεις τις ροδέλες σε τρίγωνα όσο μικρά θέλεις (περίπου 6 η κάθε μία) και τα προσθέτεις στο γιαούρτι.
- Κόβεις την καρυδόψιχα και την προσθέτεις και αυτήν στο γιαούρτι.Προσθέτεις και την σαντιγύ ανακατεύοντας απαλά απαλά.
- Στρώνεις την επιφάνεια του γλυκού να είναι λεία και διακοσμείς με τις ροδέλες ανανά και μερικά ολόκληρα κομμάτια καρυδόψιχα, κατά την αισθητική σου.
- Παγώνεις το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες πριν το καταναλώσετε και ό,τι περισσέψει το διατηρείς πάλι μέσα στο ψυγείο.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (17) | Εμφανίσεις: 52741 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |