Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Γλυκά με φρούτα arrow Γλυκό με ανανά και γιαούρτι (ψυγείου)
Γλυκό με ανανά και γιαούρτι (ψυγείου) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 12
Έχει υποβληθεί από ata   
Πέμπτη, 10/01/08
img_3847_400

Το all time classic ελληνικό γλυκό ψυγείου, κατάλληλο για όλες τις εποχές και ώρες.

  • Βαθμός δυσκολίας : 1
  • Χρόνος ετοιμασίας : λιγότερο από μισή ώρα (εφόσον έχεις συγκεντρωμένα όλα τα υλικά στον πάγκο σου)
  • Χρόνος παγώματος : Τουλάχιστον 3 ώρες πριν καταναλωθεί.

ΥΛΙΚΑ :

  • 1 kg γιαούρτι χύμα (τύπου ΦΑΓΕ TOTAL ή ΔΕΛΤΑ Family-όχι το άλλο για τζατζίκι...)
  • 1 κουτί ERMOL (φυτική σαντιγύ, θα την βρεις στα ράφια του supermarket κοντά στα ζελέ, τις καραμελέ κτλ)
  • 1 κουτί ζάχαρη (θα χρησιμοποιήσεις για μεζούρα το άδειο κουτί της ERMOL)
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού καρυδόψιχα χονδροκομμένη με το χέρι.
  • 1 μεγάλο κουτί (800 gram. περίπου) ανανά DEL MONDE σε φέτες στρογγυλές, στο χυμό του (όχι σε σιρόπι)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Χτυπάς στο μίξερ την ERMOL και την ζάχαρη για 5 λεπτά περίπου μέχρι να γίνουν σαντιγύ.
  • Αδειάζεις σε ένα μπωλ (κατά προτίμηση μεταλλικό γιατί διατηρεί την θερμοκρασία ψυγείου) το γιαούρτι.
  • Αδειάζεις τις φέτες του ανανά σε ένα πιάτο ώστε να στραγγίξουν λίγο από τα υγρά τους.
  • Κρατάς 1-2 για γαρνιτούρα και διακόσμηση επάνω στην επιφάνεια του έτοιμου γλυκού στο τέλος.
  • Κόβεις τις ροδέλες σε τρίγωνα όσο μικρά θέλεις (περίπου 6 η κάθε μία) και τα προσθέτεις στο γιαούρτι.
  • Κόβεις την καρυδόψιχα και την προσθέτεις και αυτήν στο γιαούρτι.Προσθέτεις και την σαντιγύ ανακατεύοντας απαλά απαλά.
  • Στρώνεις την επιφάνεια του γλυκού να είναι λεία και διακοσμείς με τις ροδέλες ανανά και μερικά ολόκληρα κομμάτια καρυδόψιχα, κατά την αισθητική σου.
  • Παγώνεις το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες πριν το καταναλώσετε και ό,τι περισσέψει το διατηρείς πάλι μέσα στο ψυγείο.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (17) | Εμφανίσεις: 48945
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (12)
1. 11-01-2008 09:20
 
Έτσι το κάνω κι εγώ Άρτεμις. Ένα δροσερό και εύκολο γλυκάκι. 
Ευχαριστούμε που το μοιράστηκες μαζί μας.
 
sgr
2. 11-01-2008 09:36
 
ATA ειναι οντως παρα πολυ ωραιο και δροσιστικο εγω το κανω πολυ συχνα σε τραπεζια μαλιστα εχω δωσει και τη συνταγη σαν ελαφρυ επιδορπιο γιαουρτιου με φρουτα ειναι μου φαινεται η ιδια.ευχαριστουμε φιλια
 
margarita79
3. 11-01-2008 09:49
 
Σου έγραψα και στο πολίτικο τσουρέκι σου για τις λεπτομέρειες. Ακόμα και το που θα βρεις τη φυτική κρέμα αναφέρεις. Ξανά εύγε!!
 
Mary
4. 11-01-2008 12:59
 
Ευχαριστώ κορίτσια ! Θα στείλω σύντομα και την συνταγή για σουφλέ σοκολάτας πολύ πολύ καλό !!
 
ATA
5. 11-01-2008 13:01
 
Επίσης και για πολύ καλή κρέμα καραμελέ σπιτική για την οποία τρελλαίνεται ο γιός μου ... θα δω εάν καταφέρω να κάνω και κάποιο διακοσμητικό από καραμέλα που είχα φτιάξει παλιά ως topping στις κρέμες....
 
ATA
6. 11-01-2008 13:01
 
Επίσης και για πολύ καλή κρέμα καραμελέ σπιτική για την οποία τρελλαίνεται ο γιός μου ... θα δω εάν καταφέρω να κάνω και κάποιο διακοσμητικό από καραμέλα που είχα φτιάξει παλιά ως topping στις κρέμες....
 
ATA
7. 11-01-2008 15:26
 
Μμμ, έχω χρόνια να το φτιάξω. Ευχαριστώ που μου το θύμισες, ATA. :)
 
Pan
8. 11-01-2008 15:28
 
Τίποτε..θα στείλω και ρυζόγαλο χωρίς αυγά που έμαθα από την μαμά μου και λατρεύουν τα παιδιά...
 
ATA
9. 08-05-2008 11:21
 
Πρόσθεσα κι εδώ φωτογραφία...
 
ATA
10. 08-05-2008 11:53
 
ATA μην γελάσεις αλλα εγώ αυτό το γλυκό το φτιάχνω σαν γεμίσει για προφιτερόλ. 
το οποιο το φτιάχνω τεράστιο,το χωρίζω στην μέση το γεμίζω και το κλείνω πάλι
 
gogo
11. 08-05-2008 11:58
 
Δεν γελώ ούτε καν χαμογελώ...μένω άφωνη !!!!! Ευρηματική, προκομένη και νοικοκυρά....!!!!!
 
ATA
12. 01-05-2011 17:35
 
φανταστικοοοοοοοοοο
 
katarina34

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 16/04/09 )