Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Διεθνής Κουζίνα arrow Σάλτσα δαμάσκηνου (κινέζικη κουζίνα)
Σάλτσα δαμάσκηνου (κινέζικη κουζίνα) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από arhontia   
Πέμπτη, 10/01/08

Ταιριάζει με τηγανιτά κρέατα και πουλερικά.

Υλικά:
  • 200 γρ. αλατισμένα κινέζικα δαμάσκηνα (εγώ βάζω αυτά που ξέρουμε και που βρίσκουμε στο σούπερ μάρκετ και προσθέτω αλάτι στη συνταγή)
  • 150 γρ. ανανά φρέσκο ή από κονσέρβα
  • 4 κουτ.σούπας ξύδι
  • 75 γρ. καφέ ζάχαρη
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουτ. γλυκού αποξηραμένο τσίλι (εγώ βάζω μπούκοβο)
Εκτέλεση:
Τα πολτοποιούμε καλά καλά στο μούλτι. Αν είναι πολύ πηχτό το μείγμα προσθέτουμε 1-2 κουταλιές από το χυμό του ανανά. Βράζουμε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά, ίσα ίσα να αναμειχθούν οι γεύσεις.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 11593
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 11-01-2008 09:12
 
Μμμ..τέλειο! 
Εγώ βέβαια το φαντάζομαι να ακομπανιάρει και γαρίδες παναρισμένες με σουσάμι,σπρινγκ ρολς και γενικά πιάτα με θαλασσινά και λαχανικα.
 
al1975
2. 11-01-2008 11:42
 
Αααα. Δεν έχω ιδέα γι' αυτά τα αλατισμένα κινέζικα δαμάσκηνα αλλά αφού υπάρχει εναλλακτική λύση εγώ θα το κάνω αυτό γιατί μου έκανε πολύ κλικ! 
(Τρελλαίνομαι για τσάτνει και ψευτο-τσάτνει)
 
elie
3. 11-01-2008 14:52
 
Μμμ, με κρέατα ή πουλερικά φαντάζομαι πως ταιριάζει περισσότερο από ότι με θαλασσινά. Θα μας πεις και την εναλλακτική al1975 μόλις το δοκιμάσεις... Από την άλλη, θα την δοκιμάσω σίγουρα περιορίζοντας το αλάτι που δεν είμαι φίλος. Ευχαριστούμε για την υπέροχη ιδέα σου, Αρχοντία. :)
 
Pan

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 10/01/08 )