Ταιριάζει με τηγανιτά κρέατα και πουλερικά. Υλικά: - 200 γρ. αλατισμένα κινέζικα δαμάσκηνα (εγώ βάζω αυτά που ξέρουμε και που βρίσκουμε στο σούπερ μάρκετ και προσθέτω αλάτι στη συνταγή)
- 150 γρ. ανανά φρέσκο ή από κονσέρβα
- 4 κουτ.σούπας ξύδι
- 75 γρ. καφέ ζάχαρη
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουτ. γλυκού αποξηραμένο τσίλι (εγώ βάζω μπούκοβο)
Εκτέλεση: Τα πολτοποιούμε καλά καλά στο μούλτι. Αν είναι πολύ πηχτό το μείγμα προσθέτουμε 1-2 κουταλιές από το χυμό του ανανά. Βράζουμε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά, ίσα ίσα να αναμειχθούν οι γεύσεις. Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 11593 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |