Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Σάλτσες και Σούπες arrow Τραχανάς γλυκός με κρόκο Κοζάνης
Τραχανάς γλυκός με κρόκο Κοζάνης Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από arhontia   
Πέμπτη, 10/01/08

Μια ταπεινή σουπίτσα σε νέες περιπέτειες...

Υλικά για δύο ενήλικες και ένα μωρό:
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλυτζ. τσαγιού τραχανά γλυκό (σταρένιο)
  • 2 ντομάτες φρέσκες ψιλοκομμένες ή τριμμένες
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 3 ποτήρια περίπου νερό
  • αλάτι πιπέρι
  • μερικές κλωστές κρόκο Κοζάνης ή 1 φακελάκι σκόνη
  • Γιαούρτι στραγγιστό
Εκτέλεση:

Σωτάρουμε σε λαδάκι το κρεμμύδι να γυαλίσει αλλά να μην πάρει χρώμα. Προσθέτουμε και τον τραχανά και τον γυρνάμε και αυτόν λίγο στο λαδάκι. Ρίχνουμε την ντομάτα και τον πελτέ, και το νερό βρασμένο στον βραστήρα για εξοικονόμηση χρόνου. Αλάτι και πιπέρι(όχι πολύ, να φάει και το μωρό!) και σιγοβράζουμε περίπου 15 -20 λεπτά να γίνει ο τραχανάς.

Σερβίρουμε με μια κουταλιά γιαούρτι στο κέντρο του πιάτου, και τις κλωστές ή τη σκόνη του κρόκου από πάνω. (η σκόνη είναι πιο εύκολη, και δίνει γεύση αμέσως. Αν βάλετε κλωστές, πρέπει να τις «ψήσετε» λίγο σε ένα τεφάλ στεγνό να ξεραθούν λίγο και να τρίβονται).


Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 9471
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 11-01-2008 09:39
 
εχω ενα σωρο τραχανα σπιτι απο την πεθερα μου κα ιδεν ξερω τι να τον κανω κανεις δεν τον τρωει.θα δοκιμασω ετσι ευχαριστω αρχοντια
 
margarita79
2. 11-01-2008 13:00
 
Κρόκος στον τραχανά, πολύ καλή ιδέα!!!
 
Lia_P
3. 11-01-2008 14:41
 
Συμφωνώ με την Λία. Κρόκο στον τραχανά και ειδικά με τομάτα; Ωραία ιδέα..... Στην τραχανόπιτα βάζουμε ντομάτα που έχει και κιμά... Θα την δοκιμάσω. ;)
 
Pan

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 11/06/10 )