Μια ταπεινή σουπίτσα σε νέες περιπέτειες... Υλικά για δύο ενήλικες και ένα μωρό: - 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 φλυτζ. τσαγιού τραχανά γλυκό (σταρένιο)
- 2 ντομάτες φρέσκες ψιλοκομμένες ή τριμμένες
- 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
- 3 ποτήρια περίπου νερό
- αλάτι πιπέρι
- μερικές κλωστές κρόκο Κοζάνης ή 1 φακελάκι σκόνη
- Γιαούρτι στραγγιστό
Εκτέλεση: Σωτάρουμε σε λαδάκι το κρεμμύδι να γυαλίσει αλλά να μην πάρει χρώμα. Προσθέτουμε και τον τραχανά και τον γυρνάμε και αυτόν λίγο στο λαδάκι. Ρίχνουμε την ντομάτα και τον πελτέ, και το νερό βρασμένο στον βραστήρα για εξοικονόμηση χρόνου. Αλάτι και πιπέρι(όχι πολύ, να φάει και το μωρό!) και σιγοβράζουμε περίπου 15 -20 λεπτά να γίνει ο τραχανάς. Σερβίρουμε με μια κουταλιά γιαούρτι στο κέντρο του πιάτου, και τις κλωστές ή τη σκόνη του κρόκου από πάνω. (η σκόνη είναι πιο εύκολη, και δίνει γεύση αμέσως. Αν βάλετε κλωστές, πρέπει να τις «ψήσετε» λίγο σε ένα τεφάλ στεγνό να ξεραθούν λίγο και να τρίβονται). Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 11088 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |