Σάλτσα λεμόνι-ταχίνι για λαχανικά-λαδερά |
|
Έχει υποβληθεί από ata
|
Παρασκευή, 11/01/08 |
Η παρακάτω σάλτσα είναι ιδανική - και ιδιαίτερη - για πιάτα που περιλαμβανουν λαχανικά όπως αρακάς, αγκινάρες, κουκιά λαδερά στην κατσαρόλα.
Αφού ολοκληρώσετε το μαγείρεμα του φαγητού και δεδομένου ότι έχετε προσθέσει πριν την ποσότητα από λεμόνι της αρεσκείας σας (η τελική σάλτσα θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 1,5 φλυτζάνι τσαγιού συνολικά μαζί με το λάδι και το λεμόνι της) πρόσθέστε για να την "δέσετε" αντί για corn flour ή αλεύρι, 1 ή 1,5 (ανάλογα με την γεύση σας) κουταλιά γεμάτη της σούπας ταχίνι (κατά προτίμηση βιολογικό). Στην συνέχεια περάστε όλα τα υλικά μαζί με το ταχίνι από το multi και προσθέστε εάν είναι πολύ πηχτό λίγο νερό ή λεμόνι ανάλογα. Η σάλτσα σας είναι έτοιμη, πολύ νόστιμη και κανείς δεν θα καταλάβει ότι έχετε βάλει ταχίνι (σας το λέω αυτό επειδή υπάρχει μία προκατάληψη σε αυτό το τόσο υγιεινό τρόφιμο). Επίσης αφού μείνει το φαγητό πολύ ώρα χωρίς να το καταναλώσετε, μπορεί η σάλτσα να πήξει οπότε πριν το ξαναζεστάνετε βάλτε λίγο νεράκι κι ανακατέψτε.
Καλή επιτυχία. Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 10396 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |
Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 13/03/08 )
|