Είναι μία σούπα με πολύ ιδιαίτερη γεύση! Μη σας ξενίσει το κύμινο, του πάει πολύ. Μπορεί να γίνει από πολύ αραιή έως πολύ πύκτή, σαν πουρές, ανάλογα με το νερό που θα προσθέσετε στο τέλος! Υλικά
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο ή λιωμένο
- 3-4 κλωνάρια σέλινο, ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά της σούπας κύμινο
- 700-800 γρ. καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες
- 4 κούπες (1 lt) ζωμό λαχανικών (προαιρετικό)
- πιπέρι και αλάτι
- φρέσκο κόλιαντρο για γαρνίρισμα (προαιρετικό, εγώ δεν έχω βάλει ποτέ!)
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το λαδάκι σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το σέλινο. Τα τσιγαρίζουμε (εγώ 2-3 λεπτά, όχι παραπάνω). Ανακατεύουμε, προσθέτουμε το κύμινο και ανακατεύουμε ξανά λιγάκι μέχρι να μυρίσει, για ένα λεπτό.
Έπειτα προσθέτουμε τα καρότα, τον ζωμό και το πιπέρι και τ' αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν καλά (κανένα μισάωρο - τρία τέταρτα). Πού και πού ρίχνουμε κι ένα ανακάτεμα!
Σβήνουμε το μάτι της κουζίνας και αφήνουμε τη σούπα να κρυώσει. Με μια μεγάλη κουτάλα ρίχνουμε στο μπλέντερ και πολτοποιούμε μέχρι να γίνει λεία. Τη γυρίζουμε πάλι στην κατσαρόλα και τη ζεσταίνουμε. Σε αυτό το στάδιο αποφασίζουμε αν τη θέλουμε πιο αραιή, προσθέτοντας λίγο ζεστό νεράκι.
Σερβίρουμε με δυο τρία φυλλαράκια φρέκο κόλιαντρο (έτσι λέει η συνταγή, εγώ δεν έχω βρει ποτέ φρέσκο κόλιαντρο!) Εγώ σερβίρω με κριτσίνια ολικής άλεσης ή κριτσίνια με τυρί!
Tip: Εγώ για ζωμό συνήθως βάζω knorr, αλλά υποθέτω πως με κανονικό ζωμό θα είναι ακόμη πιο καλή! Δεν έχει πολύ μπελά και είναι πεντανόστιμη, ελπίζω να τη δοκιμάσετε. Να προσθέσω ότι τη βρήκα στη σειρά βιβλίων "Εύκολες και νόστιμες συνταγές". Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 8202 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |