ΥΛΙΚΑ - 250 γρ. κουβερτούρα
- 125 γρ. βούτυρο αγνό
- 1 φλιτζ. .ζάχαρη
- 4 κρόκους + 2 αυγά
- 4 ασπράδια
- Σαντιγύ χτυπημένη
- κακάο ή τριμμένη κουβερτούρα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ Χτυπάμε τους κρόκους + τα αυγά με ¾ του φλιτζ. ζάχαρη. Λιώνουμε τη σοκολάτα την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και ρίχνουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά και το ρίχνουμε στο μείγμα των αυγών ( προσοχή να μην καίει ή σοκολάτα και ψηθούν τα αυγά).Κάνουμε μαρέγκα τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη και την ενσωματώνουμε απαλά – απαλά και κυκλικά. Το βάζουμε σε ταψάκι για τούρτα με βουτυρωμένη λαδόκολα. Το ψήνουμε για 30 ΄ στους 175 ̊ Κελσίου. Όταν κρυώσει βάζουμε επάνω τη σαντιγύ ακανόνιστα να μοιάζει με σύννεφο αφράτο και πασπαλίζουμε με κακάο ή τρούφα ή σοκολάτα τριμμένη. Προσθήκη ως Αγαπημένο (27) | Εμφανίσεις: 18772 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |