Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Σάλτσες και Σούπες arrow Κολοκυθόσουπα με κόκκινες φακές
Κολοκυθόσουπα με κόκκινες φακές Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από arhontia   
Δευτέρα, 14/01/08

Ο σύζυγος μου, δεν έτρωγε με κανένα τρόπο τις φακές! Όταν δοκίμασα αυτήν την συνταγή, άλλαξε γνώμη. Τελικά πρώτα τρώμε με το μάτι, και μετά με το στόμα – το χρώμα δεν του άρεσε στις κλασσικές φακές! Αυτή η σούπα βγαίνει ένα πορτοκαλί βελουτέ, μια και η κολοκύθα και οι κόκκινες φακές λιώνουν και χυλώνουν με το μαγείρεμα.

Υλικά:

  • 1/2 πακέτο (250 γρ) κόκκινες φακές
  • 2 βαθειά πιάτα κόκκινη κολοκύθα καθαρισμένη από τον ξυλώδη φλοιό και τις εσωτερικές ίνες, και κομμένη κύβους
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, λάδι

Εκτέλεση:

Σωτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι να γυαλίσει αλλά να μην μαυρίσει, ρίχνουμε την κολοκύθα και τις φακές , αλατίζουμε, πιπέρι, μοσχοκάρυδο. Η κολοκύθα βγάζει υγρά, αλλά θα προσθέσουμε και βραστό νερό (ή ζωμό αν έχουμε) να τα καλύψει, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να γίνουν οι φακές και να λειώσει η κολοκύθα. Βράζουν πιο γρήγορα από τις καφέ.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 6601
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 14-01-2008 10:04
 
Βρε Αρχοντία σήμερα θα έβαζα συνταγή για κόκκινες φακές. 
Χιχιχι με πρόλαβες. Είναι όμως χωρίς κολοκυθα και λίγο διαφορετική οπότε θα την βάλω. 
Οι κόκκινες φακές εμένα μου αρέσουν έτσι ή αλλιώς. 
Αυτη την παραλλαγή πάντως δεν την ήξερα.
 
sgr
2. 14-01-2008 15:18
 
Τι εννοείτε κόκκινες φακές; Είναι ελληνικές; 
 
Πρωτότυπη συνταγή σε συνδυασμό με κολύθα. ;) Ξέρω κάποιον που θα του άρεσε πάρα πολύ αυτός ο συνδυασμός.
 
Pan
3. 14-01-2008 16:10
 
Από όσο ξέρω ούτε οι καφέ είναι ελληνικές τώρα πια - εισαγωγής συσκευασμένες στη Ελλάδα είναι όλες. Είναι άλλη ποικιλία φακής, και επειδή είναι αποφλοιωμένες, του πέφτουν και πιο ελαφριές στο στομάχι του άντρα μου, που δεν αντέχει το πρηξιμο που προκαλούν τα όσπρια. Θα τις βρείς στο ίδιο ράφι με τα υπόλοιπα όσπρια αν θέλεις να τις δοκιμάσεις. 
Η κολοκύθα και το χρώμα κάνει τη διαφορά...
 
arhontia
4. 14-01-2008 20:44
 
girls, για πειτε: πώς καθαρίζουμε την κολοκύθα? Όπως το πεπονι π.χ.? Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ να φτιάξω... 8)
 
Eisheth
5. 14-01-2008 23:37
 
Ακριβώς σαν το πεπόνι! Δεν έχεις ακούσει που όταν δεν είναι κολά το πεπόνι λένε "κολοκύθα βγήκε το πεπόνι"; χαχα 
Σαν το πεπόνι την κόβεις φέτες, κόβεις τη φλούδα λίγο βαθειά γιατί είναι κάπως ξυλώδης, πετάς τους σπόρους και κόβεις και τις ίνες που περιβάλουν τους σπόρους. Μόλις κόψεις ην κολοκύθα και την ανοίξεις, θα καταλάβεις αμέσως τί πρέπει να αφαιρέσεις, οι ίνες είναι σαν σπάγκος. 
Την κάνω και πίτα γλυκειά ή αλμυρή, και κολοκυθοκεφτέδες.
 
arhontia
6. 15-01-2008 09:50
 
Eisheth, κολοκύθες έχουμε σπίτι αρκετές, άμα θες. Όπως σου είπε και η Αρχοντία, η κολολύθα έτσι καθαρίζεται.... Είναι πεντανόστιμη!
 
Pan

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 13/01/13 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός