Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Αρνάκι φρικασέ (χωρίς κόκαλα)
Αρνάκι φρικασέ (χωρίς κόκαλα) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 10
Έχει υποβληθεί από zoi   
Δευτέρα, 14/01/08
dsc01853_400

Αυτό το φαγάκι είναι από τα αγαπημένα μου από τότε που το φτιάχνω χωρίς τα κόκαλα τα οποία έπρεπε να ψαρεύω μέσα στο νοστιμότατο ζουμάκι και να νευριάζω. Από τότε που κατάργησα λοιπόν τα κόκαλα το ευχαριστιόμαστε όλοι πιο πολύ και γλιτώνουμε και τα δοντάκια από τυχόν ατυχήματα, διότι όταν πεινάς μασάς και κόκαλα!!!

Υλικά:
  • 1 κιλό αρνί από μπούτι ξεκοκαλισμένο και κομμένο σε μερίδες
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2 μαρούλια μεγάλα ψιλοκομμένα
  • Καμιά δεκαριά κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε ροδέλες
  • 1 αυγό
  • Χυμός από μισό λεμόνι ή και 1 αν σας αρέσει το πολύ λεμονάτο
  • 1 κουταλιά της σούπας corn flour
Εκτέλεση:

Σοτάρω το αρνάκι σε λίγο ελαιόλαδο στη χύτρα, προσθέτω αλάτι, πιπέρι και νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας (2 περίπου ποτήρια και ανάλογα με το ζουμάκι που θέλουμε να έχει τα φαγητό μας - εγώ θέλω αρκετό ζουμάκι για βούτες) και βράζω με κλειστή τη χύτρα για μισή περίπου ώρα. Ανοίγω τη χύτρα προσθέτω τα μαρούλια και τα κρεμμυδάκια και βράζω με κλειστή τη χύτρα για άλλα 15 περίπου λεπτά. Ανοίγω τη χύτρα, παίρνω δύο περίπου κουτάλες από το ζουμί, αφήνω λίγο το ζουμί να γίνει χλιαρό και χαμηλώνω το μάτι στο ελάχιστο. Ανακατεύω το ζουμί στο multi με το αυγό, το λεμόνι και το corn flour. Ρίχνω το μίγμα αυτό μέσα στη χύτρα και την κουνάω ώστε να πάει παντού ή ανακατεύω πολύ απαλά. Δένω τη σάλτσα σε ελάχιστη θερμοκρασία προσέχοντας να μην μου κόψει το αυγό.

Καλή επιτυχία!!!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (15) | Εμφανίσεις: 22214
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (11)
1. 14-01-2008 13:41
 
Ζωή επίτηδες το κάνεις μεσημεριάτικα ? 
 
Ψηφίζω αρνάκι φρικασέ :zzz
 
sgr
2. 14-01-2008 13:42
 
καλα τι επαθες σημερα? 
βαλτη εισαι ζωη? 
μιαμ ξανα
 
margarita79
3. 14-01-2008 15:08
 
Έχω πολύ καιρό να το κάνω και μου έδωσε ιδέα για την επόμενη Κυριακή. Από τώρα το σκέφτομαι και μου τρέχουν τα σάλια.
 
Mary
4. 14-01-2008 15:20
 
Εγώ έχω να φάω απο το Πάσχα και το λιμπίζομαι πολύ.Ας είχα λίγο και ας ήταν και με κοκαλάκι.
 
al1975
5. 14-01-2008 15:28
 
Το φρικασέ το τρώω, αλλά όχι με αρνάκι.... Πολύ νόστιμο...!
 
Pan
6. 15-01-2008 17:52
 
Με τι άλλο γίνεται το φρικασέ? Με κατσικάκι?
 
Eisheth
7. 15-01-2008 09:42
 
ναι...αλλά και με άλλο κρέας...
 
Pan
8. 15-01-2008 11:59
 
Eisheth το φρικασέ το ξέρω με αρνάκι αλλά μπορείς να το κάνεις και με κατσικάκι και με χοιρινό. Φιλιά
 
zoi
9. 15-01-2008 21:09
 
thanx :)
 
Eisheth
10. 16-01-2008 08:46
 
Το έχω δοκιμάσει και με κοτόπουλο. Άλλη γεύση φυσικά, αλλά είναι μια πιο light έκδοση.
 
sgr
11. 05-11-2011 17:06
 
Δθηηνώμη, αλλά ΑΝΗΘΟ δεν βάζετε;
 
pastaflora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 06/06/10 )