Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μαρμελάδες στα μικροκύματα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 5
Έχει υποβληθεί από Nena   
Τρίτη, 15/01/08
Ευρετήριο άρθρου
Μαρμελάδες στα μικροκύματα
Σελίδα 2

Προκειμένου να φτιάξετε μαρμελάδα στα μικροκύματα να ξέρετε πως το σκεύος που θα χρησιμοποιήσετε πρέπει να είναι 2-3 φορές μεγαλύτερο από την ποσότητα του φρούτου.

Φράουλα

Υλικά:

  • 450 γρ. φράουλες
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ. γλ. χυμό λεμόνι

Εκτέλεση:

Πλένετε τις φράουλες και αν θέλετε τις κόβετε. Βάλτε τες με το χυμό λεμονιού, σε δοχείο κατάλληλο για μικροκύματα, που να χωράει σχεδόν 3 λίτρα. Βράστε τες στη μεγαλύτερη ένταση των μικροκυμάτων σας (780 ή 800 W) για 3-5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι φράουλες. Αυτό σημαίνει ότι ανοίγετε μια φορά ανακατεύετε κι ελέγχετε το φρούτο.
Προσθέστε τη ζάχαρη κι ανακατέψτε καλά. Βράστε και πάλι στη μεγαλύτερη ένταση των μικροκυμάτων σας για 10-12 λεπτά, ή έστω να πάρει το επιθυμητό για σας πήξιμο. Σ αυτό το χρόνο συνήθως είναι σωστή μαρμελάδα και το φρούτο "στέκεται" δεν είναι λιωμένο.

Μήλο

Υλικά:

  • 1/2 kg μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 550 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. χυμό λεμόνι
Εκτέλεση:

Βάλτε τα μήλα σε μεγάλο μπολ (όπως λέω παραπάνω). Προσθέστε τη ζάχαρη. Μην ανακατεύετε. Βράστε στη δυνατή ένταση των μικροκυμάτων για 9-11 λεπτά. Ανοίξτε, ανακατέψτε καλά (μπορείτε και με μιξεράκι αλλά και με το χέρι) ώστε να γίνει ένα μείγμα.
Βράστε στη δυνατή ένταση ξανά για 9-10 λεπτά. Στη συνέχεια, ανακατέψτε μέσα 1 κ.γλ. χυμό λεμόνι.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 15602
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (17)
16. 23-01-2014 08:28
 
to portokali ginete? ke an ne posa gr to kathe yliko. efxaristo poly. to milo to eftiaxa k itan pentanostimo
 
pelekrina
17. 23-01-2014 14:53
 
Δεν δοκίμασα πορτοκάλι. Όμως επειδή σ όλες τις άλλες που έχω φτιάξει χρησιμοποιώ τις αναλογίες που θα έβαζα και στην κατσαρόλα, πιστεύω πως γίνεται κατά τον ίδιο τρόπο, με τις αναλογίες δηλαδή που βάζετε για κανονική παρασκευή. Εκείνο που πρέπει να έχετε στο νου σας είναι πόσο θα βάλετε στο δοχείο που έχετε. Αυστηρά πρέπει να χωράει τρεις φορες περισσότερο απ το φρούτο που θα βάλετε γιατί αλλιώς βράζοντας θα χυθεί και θα σας κάνει να κοπιάσετε πολύ να καθαρίσετε το φούρνο σας.
 
Nena

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.



Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 14/02/08 )