Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Μπουγάτσα για παιδάκια Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 5
Έχει υποβληθεί από zoi   
Τετάρτη, 16/01/08
dsc01870_400

Για μωρά από ενός έτους και πάνω κι όχι μόνο... άντε για να θυμηθούμε κι εμείς γεύσεις της παιδικής μας ηλικίας διότι αυτή η κρέμα με το ρυζάλευρο εμένα με πήγε πολύ πίσω... (και ποιος δεν έχει φάει ρυζάλευρο μικρός). Η συνταγή είναι της Αργυρώς.

Υλικά:

  • 12-15 φύλλα κρούστας για γλυκά (από το πακέτο μένουν μερικά)
  • 1lt γάλα
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ρυζάλευρο (στο τενεκεδένιο κουτί από το s/m)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 βανίλιες
  • 2 κουταλιές της σούπας στακοβούτυρο (εγώ βάζω Ηπείρου)
  • Στακοβούτυρο (εγώ Ηπείρου) για το άλειμμα των φύλλων
Κανέλα και ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε το γάλα καλά χωρίς να βράσει και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι, το ρυζάλευρο, το αλάτι και τις βανίλιες ανακατεύοντας με το σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα μας ελαφρά. Μόλις δέσει ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας στακοβούτυρο (εγώ χρησιμοποιώ βούτυρο Ηπείρου διότι στακοβούτυρο δεν βρίσκω) κι ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.

dsc01866_400

Παίρνουμε ένα φύλλο κρούστας, βουτυρώνουμε το μισό και το διπλώνουμε στη μέση. Ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας γεμάτες από την κρέμα στην άκρη και τυλίγουμε φακελάκια βουτυρώνοντας, προσέχοντας να μην κοπεί το φύλλο και βάζοντας τη «ραφή» από κάτω. Ψήνουμε όσες μπουγάτσες θέλουμε στους 200οC για 20 λεπτά και τις υπόλοιπες τις βάζουμε στην κατάψυξη διότι τρώγονται κατά βάση ζεστές. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
dsc01867_400
Αν έχετε μεγάλη οικογένεια και μπορείτε να φάτε με τη μία ένα πυρεξάκι τότε κάνουμε το εξής. Βουτυρώνουμε ένα μικρό πυρέξ και στρώνουμε 3 φύλλα βουτυρωμένα. Ρίχνουμε την κρέμα και σκεπάζουμε με τις άκρες των φύλλων βουτυρώνοντας. Από πάνω στρώνουμε ένα διπλό φύλλο βουτυρωμένο και με μια σπάτουλα βάζουμε μέσα τις άκρες του σπρώχνοντας ανάμεσα στα τοιχώματα του πυρέξ και της μπουγάτσας. Και πάλι αν περισσέψει κρέμα και φύλλα φτιάχνουμε μικρά μπουγατσάκια ή μπουγάτσες όπως παραπάνω και τις βάζουμε στην κατάψυξη. Η μεγάλη μπουγάτσα ψήνετε στους 200οC μέχρι να ροδίσει και τα μπουγατσάκια στους 200οC για 20 λεπτά.
dsc01869_400

Καλό είναι όταν πρόκειται για βρέφη να ρωτάμε πάντα τον/την παιδίατρο για τα υλικά που χρησιμοποιούμε.

Καλή επιτυχία!!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (16) | Εμφανίσεις: 22469
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (10)
1. 16-01-2008 17:33
 
φανταστικες ζωη γεια στα χερια σου μοσχομυρισαν. 
ειναι και αυτη η αργυρω ομως καταπληκτικη οποτε μπορω την παρακολουθω. 
σε ευχαριστω ζωη!!!!
 
margarita79
2. 16-01-2008 20:22
 
Όχι μόνο για παιδάκια!!! Για μας δεν έχει κανένα κομμάτι?
 
margarita
3. 17-01-2008 09:16
 
Νομίζεις ότι όταν το φτιάξω θα προλάβουν να φάνε τα παιδάκια? Με βλέπω να το τσακίζω μόνη μου!!!!!! χαχαχα
 
Mary
4. 17-01-2008 11:54
 
Νόστιμο όχι μόνο για τα παιδάκια, αλλά και για μας. ;) 
 
Ευχαριστούμε, Ζωή.
 
Pan
5. 18-01-2008 16:00
 
Είναι ανάγκη να είναι στακοβούτυρο? Τί άλλο προτείνετε?
 
margarita
6. 18-01-2008 17:06
 
margarita το στακοβούτυρο είναι Κρητικό προϊόν και ούτε εγώ το βρίσκω (μόνο σε μαγαζιά με Κρητικά προϊόντα υπάρχει) γι΄αυτό και όπως γράφω στη συνταγή εγώ βάζω βούτυρο Ηπείρου που είναι σε βάζο αλλά κάνει και οποιοδήποτε άλλο βούτυρο σε βάζο. :zzz
 
zoi
7. 20-01-2008 20:13
 
Μόλις τσακίσαμε ένα ταψί μπουγάτσες! Υπέροχη γεύση, ειδικά η κρέμα. Μπράβο. Ευχαριστώ!!!
 
margarita
8. 20-01-2008 20:49
 
Πάλι εγώ! Ξέχασα να ρωτήσω: Έβαλα στην κατάψυξη ορισμένα μπουγατσιάκια. Για να τα ψήσω την επόμενη φορά πρέπει να αποψυχθούν ή κατευθείαν από την κατάψυξη σε προθερμασμένο φούρνο?
 
margarita
9. 29-01-2008 10:35
 
Margarita κατευθείαν από την κατάψυξη τα ψήνω εγώ, που να περιμένεις τώρα... και είναι το ίδιο νόστιμα σαν μόλις να τα έφτιαξα :zzz :zzz :grin
 
zoi
10. 14-10-2008 18:54
 
να 'χα τωρα κανα 2 κοματια!
 
antigonie

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 30/08/10 )