Υλικά: Για τον κιμά: - 1/2 kg. κιμάς γαλοπούλας
- 1 πακέτο μανιτάρια ψιλοκομμένα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1/3 φλιτζάνι του τσαγιού μαυροδάφνη
- 1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
- 1 φακελάκι μπαχαρικά captain's για σάλτσα μπολονέζ
Για τη μπεσαμέλ: - 1/2 lt γάλα
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι
- μοσχοκάρυδο (κατά βούληση)
- πιπέρι (κατά βούληση)
- 1 κούπα παρμεζάνα
3/4 του πακέτου μακαρόνια για παστίτσιο (προτιμήστε αυτά για παστιτσάδα κερκυραϊκή
Προετοιμασία:
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια, προσθέτουμε τον κιμά και σβήνουμε με το κρασί. Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια και το μείγμα με τα μπαχαρικά. Προσθέτουμε λίγο νερό και βράζουμε τον κιμά μέχρι να πιει τα υγρά του και να δέσει η σάλτσα, περίπου για 45 λεπτά της ώρας.
Για τη μπεσαμέλ ζεσταίνουμε το γάλα και σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι να δέσει η σάλτσα. Στο τέλος ρίχνουμε το τυρί και τα μυρωδικά.
Βράζουμε τα μακαρόνια, τοποθετούμε την πρώτη στρώση σε ένα πυρέξ, κατόπιν λίγο τρυμμένο τυρί, κιμά, πάλι τυρί, μακαρόνια και τέλος τη μπεσαμέλ. Πασπαλίζουμε με τυρί και ψήνουμε το παστίτσιο σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς περίπου για 30-40 λεπτά. Είναι η πρώτη συνταγή που δημοσιεύω. Ελπίζω να τα κατάφερα! Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 11184 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |