Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
bookmark 
Συχνές αναζητήσεις

αγκινάρες   αρνάκι   γαρίδες   γεμιστά   γιαούρτι   κολοκυθάκια   κοτόπουλο   κουλουράκια   λαχανικά   μακαρόνια   μανιτάρια   μαρμελάδα   μελιτζάνες   μοσχάρι   μπέικον   μπισκότα   μπριζόλες   ντομάτα   παγωτό   πατάτες   πιπεριές   πορτοκάλι   σοκολάτα   σουφλέ   σπανάκι   τάρτα   τούρτα   τυρόπιτα   φιλέτο   χοιρινό   χταπόδι  

Προτεινόμενος πλοηγός
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Σαλάτες arrow Σαλάτα ζυμαρικών με βίδες
Σαλάτα ζυμαρικών με βίδες Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 6
Έχει υποβληθεί από ata   
Πέμπτη, 17/01/08

Μία σαλάτα που υπάρχει πάντοτε όταν κάνω τραπέζι ανεξάρτητα εάν πρόκειται για κρέας ή θαλασσινά, ταιριάζει με όλα.

ΥΛΙΚΑ
  • 1 πακέτο ζυμαρικά βίδες
  • 1 συσκευασία τόνου σε νερό (κανονικό μέγεθος όχι μικρό)
  • 1 συσκευασία καλαμπόκι (από τις κονσέρβες παίρνω την πιο μικρή)
  • 3-4 καρότα
  • 1 βάζο μαγιονέζα (από 250 γραμ. έως και 400 γραμ. ανάλογα με την γεύση σας)
  • 2-3 κ.σ ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τα ζυμαρικά κατά τις οδηγίες τους και τα σουρώνουμε (δεν τα καίμε, προσθέτουμε εάν θέλουμε τις 2-3 κ.σ. λάδι).
Σε ένα μεγάλο μπωλ (κατά προτίμηση σε αυτό που θα αποθηκεύσουμε ή θα σερβίρουμε αργότερα την σαλάτα) ανακατεύουμε τα υλικά - αφού κρυώσουν λιγάκι τα μακαρόνια γιατί η μαγιονέζα θα υγροποιηθεί - τον τόνο, το καλαμπόκι, τα καρότα τριμμένα στον τρίφτη όπως για σαλάτα, την μαγιονέζα και τα μαρακόνια.
Ανακατεύουμε απαλά και αναμυγνύουμε τα υλικά και δοκιμάζουμε. Ανάλογα προσθέτουμε καρότο (σε αυτό έγκειται η επιτυχία της σαλάτας) ή μαγιονέζα ή καλαμπόκι περισσότερο εάν θέλουμε.
Όσοι την έχουν δοκιμάσει, την έχουν αγαπήσει. Καλή επιτυχία. Εάν την φτιάξω σύντομα θα συμπληρώσω και φωτογραφία.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (10) | Εμφανίσεις: 34445
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 17-01-2008 17:36
 
Αντί για καλαμπόκι τι μπορώ να βάλω? (όχι αρακά επίσης γιατί λέω να αποφύγω υδατάνθρακες)
 
lydia
2. 17-01-2008 17:43
 
εγω λυδια μου κανω συχνα μακαρονοσαλατα με βιδες και μαλιστα βιδες χρωματιστες αλλα δεν βαζω τονο βαζω ή μπεικον λιγο σωταρισμενο ή ζαμπον.στην προκειμενη περιπτωση θα του πηγαινε πολυ ο μαιντανος νομιζω καθως και η πιπερια σε μικρα κομματακια.πιπερια θα εβαζα ή χρωματιστες ή ακομα και φλωρινης.καποια στιγμη θα σας γραψω την δικη μου εκδοχη αλλα νομιζω μακαρονοσαλατα με ζαμπον και τυρια εχει γραψει και η βαγγο στο παρελθον. 
πολυ ωραια παντως και αυτη!!
 
margarita79
3. 18-01-2008 09:13
 
Mπορείς ίσως και να τον εξαιρέσεις τελείως ή να βάλεις περιορισμένη ποσότητα...
 
ATA
4. 18-01-2008 11:14
 
Ωραία πρόταση, αλλά δενθα έβαζα μαγιονέζα. Συμφωνώ με την μαργαρίτα για πιπεριά και μαϊντανό.
 
Pan
5. 18-01-2008 11:18
 
Είναι λίγη η ποσότητα των 250 γραμ. για το σύνολο της συνταγής. Χρησιμοποιείται κυρίως για να δέσει τα υλικά.
 
ATA
6. 23-04-2009 12:32
 
Την φτιάχνω κι εγώ σε τραπέζια, χωρίς καρότο και προσθέτω και άνιθο που του πάει πολύ. Μπορείς Pan βάλεις μισό κεσέ γιαούρτι και μισό κεσέ ή και λιγότερο μαγιονέζα.
 
sgr

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 18/06/12 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news

Μαγειρεύουμε με :

Cuisineware - Τηγάνι καστανιέρα
Συνεργασίες
Λιτσαρδοπούλου Αλεξάνδρα
Το Top στην φιλοξενία