ΥΛΙΚΑ
- 1 μπουκάλι γάλα (5 φλυτζάνια γάλα)
- 4 κ.σ ρύζι για σούπες ή νυχάκι
- 1 φλ. τσαγιού νερό
- 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου ΓΙΩΤΗΣ
- 4-5 κ.σ ζάχαρη
- 1 κ.γλ. βιτάμ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζω να βράσει το νερό και προσθέτω το ρύζι. Παίρνει μία βράση και μετά προσθέτω τα 3/4 γάλα των υλικών και το βιτάμ. Χαμηλώνω την φωτιά και μαγειρεύω μέχρι να τρώνεται το ρύζι (τουλάχιστον 15-20 λεπτά). Σε άλλο σκεύος ανακατεύω το υπόλοιπο γάλα μαζί με το άνθος αραβοσίτου (το διαλύω) και την ζάχαρη. Μόλις είναι έτοιμο το ρύζι προσθέτω το παραπάνω μείγμα και ανακατεύω με αναδευτήρα γρήγορα για να διαλυθεί και όσο χρειαστεί για να πήξει. Εάν το μείγμα είναι πηχτό, προσθέτω γάλα εάν είναι αραιό βράζω κι άλλο μέχρι να πήξει. Αφού το σερβίρω, προσθέτω κανέλλα - η μαμά μου προσθέτει και μαστίχα που την έχει κάνει σκόνη για γεύση. Καλή επιτυχία. Τα παιδιά μου τρελαίνονται για ρυζόγαλο και το φτιάχνω πολύ συχνά γιατί. Προσθήκη ως Αγαπημένο (11) | Εμφανίσεις: 15674 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |