Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Ρυζόγαλο Νο.01 (χωρίς αυγά) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από ata   
Πέμπτη, 17/01/08
ΥΛΙΚΑ
  • 1 μπουκάλι γάλα (5 φλυτζάνια γάλα)
  • 4 κ.σ ρύζι για σούπες ή νυχάκι
  • 1 φλ. τσαγιού νερό
  • 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου ΓΙΩΤΗΣ
  • 4-5 κ.σ ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. βιτάμ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζω να βράσει το νερό και προσθέτω το ρύζι. Παίρνει μία βράση και μετά προσθέτω τα 3/4 γάλα των υλικών και το βιτάμ. Χαμηλώνω την φωτιά και μαγειρεύω μέχρι να τρώνεται το ρύζι (τουλάχιστον 15-20 λεπτά). Σε άλλο σκεύος ανακατεύω το υπόλοιπο γάλα μαζί με το άνθος αραβοσίτου (το διαλύω) και την ζάχαρη.
Μόλις είναι έτοιμο το ρύζι προσθέτω το παραπάνω μείγμα και ανακατεύω με αναδευτήρα γρήγορα για να διαλυθεί και όσο χρειαστεί για να πήξει.
Εάν το μείγμα είναι πηχτό, προσθέτω γάλα εάν είναι αραιό βράζω κι άλλο μέχρι να πήξει.
Αφού το σερβίρω, προσθέτω κανέλλα - η μαμά μου προσθέτει και μαστίχα που την έχει κάνει σκόνη για γεύση.

Καλή επιτυχία. Τα παιδιά μου τρελαίνονται για ρυζόγαλο και το φτιάχνω πολύ συχνά γιατί.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (11) | Εμφανίσεις: 15674
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (10)
1. 17-01-2008 17:47
 
αρτεμις πολυ ωραια η συνταγη σου θα την κανω αμεσα.ο μπαμπας λατρευει το ρυζογαλο αλλα με τοσα αυγα και τοση ζαχαρη που εχει κανονικα δεν το πολυφτιαχνουμε.αυτη η εκδοχη ειναι αρκετα λαιτ σκεφτομαι να βαλω και ζαχαρινη αντι για ζαχαρη και θα γινει ακομα πιο λαιτ :zzz ευχαριστω
 
margarita79
2. 17-01-2008 17:55
 
ούτε εγώ το κάνω με αυγά :p  
απλά προσθέτω και μαστίχα σε σκόνη για μεγαλύτερη γεύση. 
επίσης μια καταπληκτική συνταγή είναι το ρυζόγαλο φούρνου...
 
lydia
3. 19-01-2008 10:02
 
είναι θαύμα!!!με μαστίχα αιιαί για μένα και τον γκιόκα μου!!παρα πάνω από υπέροχο!!!το φτιάχνω σχεδόν κάθε εβδομάδα!!γεια στα χερια σου!!! 
όσο για φούρνο? suntagoula παρακαλώ!!!αγαπητή Lydia!!! :zzz ;)
 
kleiw
4. 17-01-2008 22:15
 
Δεν είχα ξανακούσει ότι υπάρχει ρυζόγαλο με αυγά. Αυτή σαφώς και μου αρέσει καλύτερα.
 
Lia_P
5. 18-01-2008 09:05
 
Ούτε εγω κάνω το ρυζόγαλο με αυγά, αλλά δεν βάζω ούτε βούτυρο, ούτε άνθος αραβοσίτου.Αν δω οτι θέλει πήξιμο βάζω λίγο corn flour.
 
al1975
6. 18-01-2008 09:16
 
Κι η μαμά μου προσθέτει στο τέλος λίγο σκόνη μαστίχας επάνω μαζί με κανέλλα. Λυδία δώσε μας και την συνταγή για ρυζόγαλο φούρνου.
 
ATA
7. 18-01-2008 09:19
 
Το άνθος αραβοσίτου βανίλια σε σκόνη...
 
ATA
8. 18-01-2008 11:09
 
Δεν το \'ξερα ότι υπάρχει ρυζόγαλο με αυγά. Δεν το φτιάχνουμε έτσι. Επίσης αντί για ζάχαρη βάζουμε μέλι, αλλά δεν βάζουμε άνθος αραβοσίτου και βιτάμ. Και φυσικά κανέλλα. Η ιδέα για σκόνη μαστίχας μου φαίνεται καταπληκτική, γιατί τονίζει περισσότερο την γεύση. Ωστόσο, ευχαριστούμε για την συνταγή Άρτεμις.
 
Pan
9. 18-01-2008 12:19
 
Κι εγώ πρώτη φορά ακούω το ρυζόγαλο με αυγά, νομίζω ότι δεν θα μου αρέσει καθόλου. Κάνω το ρυζόγαλο της Βέφας και μας αρέσει πολύ. Αλλά κι αυτό πρέπει να είναι πολύ καλό!! Lydia η μαστίχα θα του πάει πολύ και θα το δοκιμάσω. Φιλιά
 
zoi
10. 21-01-2008 22:50
 
Το ρυζόγαλο φτιάχτηκε και ήταν πολύ νόστιμο. Πρόσθεσα περισσότερη ζάχαρη, νομίζω τη χρειαζόταν για μας. Την επόμενη θα προσθέσω και επιπλέον 1 βανίλια για πιο πολύ άρωμα. Μη φοβηθείτε ότι ειναι αραιό το μείγμα, στο ψυγείο πήζει, μην το παραβράσετε.
 
Lia_P

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 23/04/10 )