Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Τουρτα χουρμαδες Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από sgrav   
Παρασκευή, 18/01/08
Υλικα
  • 320 γραμ χουρμαδες
  • 320 γραμ καρυδι
  • 250 γραμ ζαχαρη αχνη
  • 9 ασπραδια σαντιγυ
Εκτελεση
  • κοβουμε τους χουρμαδες στα τεσσερα και τα καρυδια μικρα κομματια
  • χτυπαμε τα ασπραδια σφικτη μαρεγγα με λιγες σταγονες λεμονι και ριχνουμε λιγη λιγη τη ζαχαρη
  • ανακατεουμε τη μαρεγγα με τα καρυδια και τους χουρμαδες ανακατευοντας ελαφρα και κυκλικα να μην ξεφουσκωσει
  • στρωνουμε λαδοχαρτο σε μια φορμα με κουμπωμα
  • βουτυρωνουμε ριχνουμε το μιγμα και ψηνουμε στους 200 βαθμους για 30-40 λεπτα
  • οταν ψηθει ριχνουμε πανω στο γλυκο ενα ποτηρι σιροπι
  • ξεφορμαρουμε και σοτλιζουμε με σαντιγυ και φλουδες σοκολατας

Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 7824
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (13)
1. 18-01-2008 10:46
 
Πρωτότυπη συνταγή! Θα την δοκιμάσω. 
 
Ευχαριστούμε Κωνσταντίνα.
 
Pan
2. 18-01-2008 12:08
 
Με άλλα φρούτα γίνεται?
 
margarita
3. 18-01-2008 12:21
 
μπορεις να βαλεις βερικοκα δαμασκηνα η οτι αλλο αποξηραμενο φρουτο θελεις και αν θελεις να το κανεις σε ταψι Νο 36 που το κανω εγω γιατι ποτε δεν μας φτανει θα διπλασιασεις την ποσοτητα των υλικων
 
sgrav
4. 19-01-2008 09:57
 
kwnstantina μου!!!μας έδωσες πολλές καλές ιδέες!!!όχι μια για παραλλαγες!!! 
γεια στα χερια σου!!! :zzz
 
kleiw
5. 18-01-2008 20:50
 
σ ετριστω πολυ νασαι καλα
 
sgrav
6. 27-05-2008 23:28
 
Ευχαριστώ πολύ για την υπέροχη συνταγή, έψαχνα αρκετό καιρό για αυτήν, ομως δεν καταλαβαίνω τι σιρόπι να βάλω, δεν θα λυώσει η μαρέγκα αν ρίξω ενα ολόκληρο ποτήρι σιρόπι?? :zzz  
 
Ευχαριστώ 
Κλέλια
 
klelia
7. 28-05-2008 08:18
 
οταν ψηθει η μαρεγκα με τους χουρμαδες και τα καρυδια γινεται σαν παντεσπανι και οταν βγει απο το φουρνο ριχνεις το σιροπι μην το φοβασαι ακολουθησε τη συνταγη και θα δεις ;) ;) ;)
 
sgrav
8. 28-05-2008 17:31
 
καλέ κωνσταντίνα τι σιρόπι βάζεις ?? 
αυτό για τα γλυκά ταψιού ή κάτι διαφορετικό. 
 
μου φαίνεται πολύ ωραίο το γλυκάκι σου.
 
mb04
9. 28-05-2008 20:19
 
Σ΄έυχαριστώ πολύ για την απάντηση sgrav,αλλά δεν διευκρινίζεις τι σιρόπι ακριβώς.Θα με βοηθούσες πολύ αν μου έλεγες τι ακριβώς 
 
Ευχαριστώ 
Κλέλια :zzz :roll
 
klelia
10. 28-05-2008 20:26
 
ναι βαζω σιροπι ωπως τα γλυκα του ταψιου αλλα ειναι επισης πολυ ωραιο αν βαλεις καποιο σιροπι απο γλυκο του κουταλιου εγω το εχω κανει με σιροπι απο φραουλες αν βαλετε απλο σιροπιτο φτιαχνετε με 1 ποτηρι νερο και 1/2 ζαχαρη και 2-3 καρφακια γαρυφαλλο βραζουμε 5 λεπτα και ειναι ετοιμο
 
sgrav
11. 28-05-2008 20:28
 
σορυ κοριστια 1 1/2 ποτηρι ζαχαρη το εγραψα λαθος
 
sgrav
12. 29-05-2008 09:46
 
Ευχαριστώ!!!!!! :grin :) :grin :)
 
klelia
13. 27-01-2009 19:04
 
ξέρω ότι σχολιάζω την συνταγή σου μέτα από ένα χρόνο :roll αλλά τώρα την δοκίμασα και οφείλω να ομολογήσω ότι είναι νοστιμότατη. Μπράβο σου
 
ekaterini

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 24/06/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news

Μαγειρεύουμε με :

Cuisineware - Διαιτητικό τηγάνι μπάρμπεκιου
Το Top στην φιλοξενία