Υλικα - 320 γραμ χουρμαδες
- 320 γραμ καρυδι
- 250 γραμ ζαχαρη αχνη
- 9 ασπραδια σαντιγυ
Εκτελεση - κοβουμε τους χουρμαδες στα τεσσερα και τα καρυδια μικρα κομματια
- χτυπαμε τα ασπραδια σφικτη μαρεγγα με λιγες σταγονες λεμονι και ριχνουμε λιγη λιγη τη ζαχαρη
- ανακατεουμε τη μαρεγγα με τα καρυδια και τους χουρμαδες ανακατευοντας ελαφρα και κυκλικα να μην ξεφουσκωσει
- στρωνουμε λαδοχαρτο σε μια φορμα με κουμπωμα
- βουτυρωνουμε ριχνουμε το μιγμα και ψηνουμε στους 200 βαθμους για 30-40 λεπτα
- οταν ψηθει ριχνουμε πανω στο γλυκο ενα ποτηρι σιροπι
- ξεφορμαρουμε και σοτλιζουμε με σαντιγυ και φλουδες σοκολατας
Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 10760 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |