Υλικά
- 1/2 κιλο φυλλο καταιφι
- 250 γραμ βουτυρο φρεσκο
- 3 κ.σ ζαχαρη αχνη
- 250 γραμ αμυγδαλα ασπρισμενα και ψιλοκομμενα
- 2 βανιλιες
- 4 ασπραδια
- κερασακια γλυκο ή μαρασκηνο
ΣΙΡΟΠΙ: 1 ποτηρι ζαχαρη ,2 ποτηρια νερο, λιγες σταγονες λεμονι
Εκτέλεση
- χτυπαμε τα ασπραδια μαρεγκα ριχνοντας λιγη λιγη τη ζαχαρη, προσθετουμε τις βανιλιες και ανακατευουμε σιγα σιγα το αμυγδαλο στη μαρεγκα
- κοβουμε το καταιφι λωριδες, το βουτυρονουμε και το στριβουμε να παρει ενα σχημα σαν φωλια.
- γεμιζουμε τις φωλιες με τη μαρεγκα, βαζουμε λιγο βουτυρο και απο ενα κερασακι σε καθε φωλια
- ψηνουμε στους 180 βαθμους για 30 λεπτα και σιροπιαζουμε πρεπει να ειναι ζεστο το γλυκο κρυο το σιροπι
Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 7393 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |