Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Ψάρι με μανταρίνι και μαστίχα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από al1975   
Σάββατο, 19/01/08

Υλικά

  • 4 φιλέτα ψάρι πέρκα ή μπακαλιάρο ή γλώσσα
  • χυμός απο 2 μανταρίνια
  • 1 κουταλιά κόκους απο διάφορα πιπέρια σπασμένα ελαφρά
  • ξύσμα απο ένα μανταρίνι
  • 1 ποτηράκι λικέρ μαστίχα
  • λίγους στήμονες σαφράν
  • λάδι ή λίγο βούτυρο
  • αλάτι
  • corn flour

Εκτέλεση

Σοτάρουμε σε στεγνό αντικολητικό  τηγάνι τα πιπέρια μέχρι να βγάλουν το άρωμα τους.
Σβήνουμε με το χυμό και το λικέρ μαστίχα
Βάζουμε τα φιλέτα στο τηγάνι μαζί με το ξύσμα , αλατίζουμε και τα αφήνουμε να ψηθούν προσέχοντας μην διαλυθούν.
Τα βγαζουμε απο το τηγάνι και ρίχνουμε το σαφράν και δένουμε την σάλτσα με μια κουταλιά καλό βούτυρο παγωμένο και ρίχνουμε την σάλτσα πάνω στα φιλέτα.
Για να κάνω το πιάτο πιο ελαφρύ, κατα το ψήσιμο των ψαριών ρίχνω λίγο λάδι στο τηγάνι και δένω ελαφρά την σάλτσα με λίγο corn flour.
Στο σερβίρισμα ρίχνουμε λίγες σταγόνες λάδι πάνω στα φιλέτα.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 3483
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 19-01-2008 17:34
 
Με πήραν τα αρώματα της συνταγής - μμμμ τέλεια θα πρέπει να είναι. Μιας και έχω περίπου όλα τα υλικά... ερώτηση: αντί για λικέρ μαστίχας μπορώ να βάλω μαστίχα σε σκόνη και εάν ναι σε τι ποσότητα :?
 
lydia
2. 19-01-2008 21:59
 
τρελαινομαι για τη μυρωδια της μαστιχας σιγουρα θα τη δοκιμασω πολυ καλη μπραβο
 
sgrav
3. 20-01-2008 01:48
 
Καλέ, τυ γλύκισμα είναι αυτό! :) Και ήθελα να φτιάξω ψάρι για το μεσημεριανό. Μου έδωσες μια πρωτότυποη και πολύ νόστιμη ιδέα. ;) 
 
Ευχαριστούμε Αγγελική!
 
Pan
4. 21-01-2008 08:49
 
Lydia, νομίζω αν διαλύσεις λίγη σκόνη μαστίχας μέσα στον χυμό θα δώσει το ίδιο αποτέλεσμα.
 
al1975

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 11/07/09 )