Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Πίτα του Βοσκού Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από Margarita   
Σάββατο, 19/01/08

Τη συνταγή αυτή τη βρήκα σε ένα βιβλιαράκι με συνταγές της Kerrygold, την έφερα λίγο στα γούστα μου και σας την παρουσιάσω.
Γίνεται ένα ωραιότατο κυρίως γεύμα με τα περισσεύματα από το κοκκινιστό μοσχαράκι της προηγούμενης μέρας είτε με τον κοκκινιστό κιμά που έχει περισσέψει από μακαρόνια.

Υλικά:

Για το κοκκινιστό κρέας:

  • 1 kg. κρέας
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • λίγο λάδι για το τσιγάρισμα
  • 1/2 φλιτζάνι μαυροδάφνη
  • 1 κονσέρβα ντοματάκι κονκασέ
  • 2 φύλλα δάφνης
  • αλάτι, πιπέρι, μαϊντανός, βασιλικός, κανέλλα
  • λίγη ζάχαρη
Για τον πουρέ:
  • 1,5 κιλό πατάτες καθαρισμένες και βρασμένες σε αλατισμένο νερό
  • γάλα όσο πάρει
  • 3/4 του φλιτζανιού τυρί τρυμμένο (ό,τι σας αρέσει)
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • Μοσχοκάρυδο
  • 200 γραμμάρια σκληρό πικάντικο τυρί σε κύβους (λαδοτύρι Μυτιλήνης ή άλλο)
Εκτέλεση

Σωτάρουμε το κρέας με το λάδι και προσθέτουμε το κρεμμμύδι.
Σβήνουμε με τη μαυροδάφνη και μόλις εξατμιστεί το οινόπνευμα προθέτουμε τα ντοματάκια και τα μυρωδικά.
Βράζουμε με λίγο νερό μέχρι να δέσει η σάλτσα και να βράσει το κρέας (1,5 ώρα περίπου).

Ετοιμάζουμε τον πουρέ: Λοιώνουμε τις πατάτες και προσθέτουμε το γάλα, το τυρί και το βούτυρο μέχρι να δέσει ο πουρές. Δεν πρέπει να γίνει πολύ αραιός. Προσθέτουμε το τρυμμένο μοσχοκάρυδο.

Για το σερβίρισμα:
Στρώνουμε σε ένα μέτριο πυρέξ την μισή ποσότητα από τον πουρέ.
Από πάνω στρώνουμε το κρέας και τους κύβους το τυρί.
Από πάνω από το κρέας στρώνουμε τον υπόλοιπο πουρέ.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τρυμμένο τυρί και γκρατινάρουμε στο φρούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα, γύρω στα 30-40 λεπτά.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 6561
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 19-01-2008 15:13
 
Ωραία ιδέα, προερχεται απο αγγλική συνταγή, πρέπει να είναι αυτό που λένε οι άγγλοι "spepherd's pie". Αν βρω την original θα την ανεβάσω
 
Eisheth
2. 19-01-2008 17:32
 
Σωστά, με λίγες παραλλαγές βέβαια για να έρθει κοντά στα δικά μας γούστα. Νομίζω ότι οι Άγγλοι βάζουν άλλο είδος κρέατος και όχι μοσχάρι και πιο πολλά λαχανικά.
 
margarita
3. 20-01-2008 01:46
 
Κάτι σαν σουφλέ με κρέας και πατάτες... Πρέπει να γίνεται πολύ γλυκό.... Πρωτότυπο σε φούρνο.... Ευχαριστούμε Μαργαρίτα. :)
 
Pan

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 15/11/09 )