Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κέικ κολασμένο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 10
Έχει υποβληθεί από sgrav   
Σάββατο, 19/01/08

Υλικά

  • 250 γραμ βουτυρο
  • 5 αυγα
  • 2 κουβερτουρες παυλιδης
  • 1 φλυτζανι ζαχαρη
  • 2 φλυτζανια αλευρι για ολες τις χρησεις

Εκτέλεση

  1. Σε ενα μπωλ χτυπαμε τους κροκους με τη ζαχαρη μεχρι να ασπρισουν
  2. λιωνουμε την κουβερτουρα σε μπαιν μαρι και την προσθετουμε στο μιγμα των αυγων
  3. σε αλλο μπωλ χτυπαμε τα ασπραδια σε σφικτη μαρεγκα και την προσθετουμε στο μιγμα των αυγων εναλαξ με το αλευρι ανακατευοντας ελαφρα
  4. ριχνουμε το μιγμα σε βουτυρωμενη φορμα και ψηνουμε 15-17 λεπτα σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους
  5. βγαζουμε το κεικ απο το φουρνο και το αφηνουμε να κρυωσει πριν το κοψουμε

Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 12088
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 20-01-2008 01:39
 
Το κολασμένο πάει προφανώς για τη γεύση της σοκολάτας που σε ορισμένους είναι πολύ ευχάριστη, αλλά και την υψηλή θερμιδικής της αξία..... Θα την κρατήσω την συνταγή να ξετρελάνω φίλους εθισμένους στην σοκολάτα. :grin ;)  
 
Ευχαριστούμε, Κωνσταντίνα.
 
Pan
2. 29-10-2009 15:02
 
TO BOYTHRO POTE MPAINEI
 
kakia

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 20/01/08 )