Υλικά
- 250 γραμ βουτυρο
- 5 αυγα
- 2 κουβερτουρες παυλιδης
- 1 φλυτζανι ζαχαρη
- 2 φλυτζανια αλευρι για ολες τις χρησεις
Εκτέλεση
- Σε ενα μπωλ χτυπαμε τους κροκους με τη ζαχαρη μεχρι να ασπρισουν
- λιωνουμε την κουβερτουρα σε μπαιν μαρι και την προσθετουμε στο μιγμα των αυγων
- σε αλλο μπωλ χτυπαμε τα ασπραδια σε σφικτη μαρεγκα και την προσθετουμε στο μιγμα των αυγων εναλαξ με το αλευρι ανακατευοντας ελαφρα
- ριχνουμε το μιγμα σε βουτυρωμενη φορμα και ψηνουμε 15-17 λεπτα σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους
- βγαζουμε το κεικ απο το φουρνο και το αφηνουμε να κρυωσει πριν το κοψουμε
Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 12088 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |