Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Ζυμαρικά arrow Πέννες με καπνιστό σωλομό
Πέννες με καπνιστό σωλομό Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 6
Έχει υποβληθεί από sgrav   
Κυριακή, 20/01/08

Υλικά

  • 1/2 κιλο πενες
  • 1 πακετο καπνιστο σωλομο
  • 2 κρεμμυδακια φρεσκα ψιλοκομμενα
  • 1 σκελιδα σκορδο λιωμενη
  • 2 κ.σ μαιντανο ψιλοκομμενο
  • 1 σφηνακι βοτκα
  • 300 γραμ κρεμα γαλακτος
  • 2 κ.σ ελαιολαδο

Εκτέλεση

  1. βραζουμε τις πενες και τις σουρωνουμε τις λαδωνουμε με 2 κουταλιες ελαιολαδο
  2. σε ενα τηγανι βαζουμε το ελαιολαδο και σωταρουμε το σκορδο και τα κρεμμυδακια προσθετουμε το σολωμο σωταρουμε λιγο και σβηνουμε με τη βοτκα
  3. ριχνουμε την κρεμα γαλακτος και βραζουμε λιγο να δεσει, προσθετουμε τη σαλτσα, τις πενες και ανακατεουμε καλα
  4. σεσβιρουμε και πασπαλιζουμε με ψιλοκομμενο μαιντανο

Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 16172
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 22-01-2008 01:46
 
είναι πολύ γευστικό!!θαύμα!!το φτιάχνω λίγο διαφορετικό!!πασπαλίζω με λίγο "πεκορινο",βάζω "κονιακ" και λίγο άνηθο!!!
 
kleiw
2. 21-01-2008 08:03
 
η βοτκατου παει παρα πολυ και ο ανιθος ειναι πολυ ωραια ιδεα το τυρι ειναι προεραιτικο
 
sgrav
3. 21-01-2008 10:19
 
Ο καπνιστός σολομός δεν χαλάει με το σοτάρισμα?Ως τώρα όπου τον δοκίμασα με πάστα ήταν σκέτος.
 
Nena
4. 21-01-2008 10:24
 
Σολωμός είναι ψάρι που το τρώει αρκετά η μητέρα μου, όταν το βρίσκει. Οπότε θα της προτείνω την συνταγή σου ανεπιφύλακτα. Είμαι σίγουρη πως θα της αρέσει η πρότασή σου. Ευχαριστούμε Κωνσταντίνα. :)
 
Pan
5. 21-01-2008 10:39
 
ο σολωμος δεν χαλαει καθολου στο σωταρισμα θελει βεβαια πολυ λιγο γιατι ειναι ηδη ετοιμος
 
sgrav
6. 27-08-2011 12:35
 
Ο σολωμος αγαπαει τον ανηθο,νομιζω οτι δεν ταιριαζει με μαιντανο.Χαιρετω την παρεα...καλη ορεξη.
 
RIBASOL

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 08/02/12 )